Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 194 (Caesar’s and God’s Things)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
A - СПОР В ХРАМА (Матей 21:1 - 22:46)

6. Неща, които са на Цезар, и тези, които са Божии (Матей 22:15-22)


МАТЕЙ 22:15-22
15 Тогава фарисеите отидоха и се съветваха как да Го хванат в капан в речта си. 16 Те изпратиха при Него учениците си, заедно с Иродианите, казвайки: Учителю, знаем, че сте честен и учат по пътя на Бог в истината, без значение, които обучавате, защото не са частично на когото и да било. 17 Кажи ни, прочее, какво мислиш? Позволено ли е да даваме данък на Кесаря, или не? "18 А Исус разбра лукавството им, и каза:" Защо ме тестват, лицемери? 19 Покажи ми парите от данъка. "Те доведоха при Него един пеняз. 20 Той ги попита, "Чий е този образ и надпис?" 21 Те му казаха, "Цезар". "Тогава той каза да ги," Дайте следователно на Цезар нещата, които са на Цезар, и до Бог нещата, които са Божията. 22 Когато го чух, те се зачудиха, и оставяйки Го, и си отиде.

Той беше един от свирепи страданията на Христос, че "Той издържа такава враждебност от грешните срещу себе си" (Евреи 12:3). Онези, които търсят да Го излъже, примки за Него. В тези стихове виждаме Го нападнат от фарисеите и иродианите с въпрос за плащане на данък на Кесаря.

Евреите мразеха римляните, защото те наложи тежък данък върху тях и не им даде пълна свобода да практикуват своите закони и ритуали. Те смятат, че орган на Цезар да се противоречи на авторитета на своя Господ.

Враговете на Христа представлява хитър въпрос, който може да постави Христос в неприятна ситуация или с римляните или хора. Войници на цар Ирод дойде с правни експерти, за да арестуват Исус незабавно, ако Той не каза нищо срещу властта на тези, които са управлявали над тях.

Затруднение на Христос е това: Ако той се съгласи с плащането на данъци, хората ще го отхвърли. Ако Той каза, че единствено Бог е да бъде почитан, без да плащат данъка, римските войници да го арестуват.

Противниците на Христос за цел да "Го впримчат в говоренето Му." Те се надяваха, че представляват един умен въпрос, те може да получи предимство пред Него. Тя често е практиката на агентите на Сатана да разгледа човека виновен за неуместна дума, лъжа, или неразбрани - невинен думата извратен при сложни подозрения. Така "нечестивите заговори срещу праведните" (Псалм 37:12-13).

Има два начина, чрез които враговете на Христос може да го е уловил по закон или със сила. Да го направи по закон, те трябваше да го представя на държавната власт като има съмнение, че е правонарушител, защото "не е било законно, за да сложи някой на смърт" (Йоан 18:32). Римските сили не са склонни да се отнасят за въпроси на думи и имена, както и тяхното право. Да го арестува със сила, те трябваше да се обърнат хората срещу Него. Но тъй като хората са вярвали, Христос е бил пророк, враговете му не би могло да повиши тълпата срещу Него.

Преди те са били наясно с това, Исус ги принуждава да призная, орган на Цезар над тях. В справяне с, че е добре да дадем на нашите причини преди даваме нашите отговори. По този начин, доказателство за истината може да заглуши тези, които искат да му противоречи. Христос ги помоли да му покаже парите на данъкоплатците, защото Той нямаше своя собствена. Те му донесоха римски динар, подпечатан с изображение и надпис на императора. Печели доста пари винаги е бил разглежда като прерогатив на роялти или суверенна власт. Признава, че като правилно и законосъобразно парите на една страна е косвена подаване на тези правомощия.

Христос отговори на лицемерите съблазнително въпрос с думи, базирани на мъдростта и убедителна сила на истината. Божията истина триумфира над сюжета на Сатана, бащата на всички лъжи. Отговорът му, Христос изобличи на злонамерен лицемерие, и са изложени непочтеност фарисеите. Той плати почит за неправедното богатство идва от и принадлежи на държавата. Ако държавата иска си, ние не трябва да го задържи. Христос ни насърчава да не се придържат към пари, светски богатства, или мъртви материали, но плащат какво се дължи, без нежелание.

Отговор на Христос засегнати лицемерите самото си ядро. Той се изправи любителите на Мамон и мощност в присъствието на Бога, казвайки: "Отдавайте Кесаревото на неща, които са на Цезар и на Бога неща, които са Божии." Всичко, дори Цезар себе си, е Бог. Нашите очи, ръцете, устата и сърцата са всичко, което Бог, те не са наши. Нашите пари, време и сила са собственост на Господ. Нашите родители, съседи, работа, и лидери са дар от Бога. Така че ние трябва да се обърне всичко обратно към нейния източник. Покайте се и признават, че мотото на вечния живот не е парите и политиката, но вярата в Бога и Неговия Син. Ти си Бог, така че когато ще живееш в съответствие с тази реалност?

Подаване на живота си изцяло в ръцете на вашия Спасител, и не забравяйте да поставите чантата си преди милостив Неговия престол. Ние все още живеят на земята, не на небето. Някои страни понякога търсят Според вярващите по въпроси, които принадлежат само на Бога, а не на човека. В тези условия, ние трябва да се покоряваме на Бога, а не човек. Правото на индивида или държави е малка в сравнение с твърдението на Бога над Неговите създания. Послушание към Бога идва преди нашата служба към държавата. Ние не трябва да се подчиняват създание в неподчинение към Твореца. Нека служат на държавата вярно в нещата, които не са в противоречие с Божията святост или към Евангелието на Своя мир.

Когато се правят Цезар нещата, които са на Цезар, ние трябва да помним и да въздаде на Бога неща, които са Божии. Той е казал: "Сине мой, дай ми сърцето си." Той трябва да има най-съкровеното и най-горното място там.

МОЛИТВА: Небесни Татко, ние принадлежим към Вас. Разликата между нашите земни майстори и е като разликата между земята и небето. Помогнете ни да служим на държавата, а не да се прекалява неща от нашия свят, но да живеят преди теб, ти възложи с нашите проблеми, че Вашето име може да бъде прославен от нашия мъдър поведение.

ВЪПРОС:

  1. Какво е Цезар и какво е Бог?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:41 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)