Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 189 (Jesus Questioned)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
A - СПОР В ХРАМА (Матей 21:1 - 22:46)

4. Исус Запитан от старейшините на юдеите (Матей 21:23-27)


МАТЕЙ 21:24-27
24 Исус им отговори: "аз ще ви задам един въпрос, ако ми кажеш, аз също ще ви кажа с каква власт правя тия неща. 25 Иоановото кръщение от къде е? От небето или от човеците? "Те разискваха помежду си, казвайки:" Ако кажем, "От небето, Той ще ни питат:" Защо тогава не сте го вярваш? "26 Но ако речем: От човеците," боим се от народа, защото всички имат Иоана за пророк. "27 в отговор на Исуса, и каза:" Ние не знаем. "Той им каза," Нито Аз ви казвам с каква власт правя тия неща.

Христос признава примка, за Него от враговете си. Той не отговори на въпросите им веднага, но отвори вратата за тях да се върне и да признаем, че Бог изпрати Кръстител, за да подготви пътя на Христос. Този начин на отговор ни показва две неща:

Първо, че Исус не преподават хора, използващи изрично думата докаже, че той е Божият Син. Напротив, Той изчака за постепенното развитие на тяхната вяра от послушни сърце. Той искаше те да бъдете сигурни, за Неговата божественост и след това се запечата с идването това признание в любов към Него. Това е в противоречие с нашия начин на приближаване на хората. Ние се опитваме много начини, за да ги убеди да приеме божественото състояние на Христос. По-добре е да се обърне внимание, за да Негови творби, чистота и доброта, ще бъдат разработени, така че тяхното доверие в Човешкия Син. Те трябва да дойде да види, че Той, Който възкресява мъртвите обича грешниците и прощаваме на враговете си. Те трябва да достигнат до точката, в която те вярват, че Той е въплътен Бог.

Второ, че Христос се размърда разумното мислене в Неговите ен. Той се опитал да ги подготви за покаяние, да ги накара да напуснат своите нездрави убеждения, както и да се избегне всяко съдебно решение, която е празна, на любовта. Ако те са признати и призна, че Йоановото кръщение произхожда от Бога, те може да са признавали и покаяли за греховете си. Тъй като те са си представяли, че са благочестив и праведен, обаче, те не се подготвят да се подчинят на Исус. Сърцата им бяха заслепени. Те се ядосал и таят омраза срещу Него.

Ако тези врагове на Христос е признал кръщението на Йоан е от Бога, те щяха да застраши доверието в самите тях. За да се потвърди, че учението е от Бога, и все още не го получава и се забавляват, е най-голямото беззаконие, че човек може да се зарежда с. Много хора ще останат в робство на греха, защото от небрежност или опозиция, те отказват да се хванат за това, което те знаят, за да е истина и добро. По този начин те отхвърлят Божия воля не представи Джонс "кръщение и са оставени без извинение.

Ако хората заяви, че кръщението на Йоан е само на мъжете се страхуват за собствената си безопасност, защото щели да се отварят за гнева на хората. Първосвещениците и стареите стоеше в страхопочитание на обикновените хора, поради което е съвестта си бяха в безпорядък и взаимно ревността е на по-голяма височина. Правителството се е превърнала в обект на омраза и презрение на хората, и изпълни се писанието, което казва: "Затова ви направих презряни и унижени пред всички хора" (Малахия 2:8, 9). Ако те са запазили целостта и направи тяхното задължение, те ще са запазили своята власт и не трябва да се страхуват от хората. Онези, които учи как да накарат хората да се страхуват тях не може, но се страхуват от самите хора.

Така, делегацията на еврейския съвет се скри зад предварително напрегната, че те не знаят къде Йоановото кръщение е дошъл от. Това е срамен провал за тях, за хората гледали този дебат, който се усмихваше криволичене на техните лидери.

Исус поведе делегацията в същата примка, че те са, за Него. Той укрил обявяване на Неговата власт и божественост, защото 1) те не вярват в Него. и 2) защото часът Му не беше още дошъл, часа, когато ще бъдат обявени в пълната си слава решителни действия пред Неговите врагове.

МОЛИТВА: Небесни Татко, ти си истинският Бог, че даде Своя власт на сина си, че Той може да спаси и да ни освети. Ние се покланяме на Вас и Вашия Христос, Вие сте пълни с любов, състрадание, милост и доброта. Благодарим Ти, защото Ти ни изкупи от робството на греха чрез кръвта на Разпнатия, и ни осветени от силата на Святия Си Дух. Молим, че Доставяте невярващите около нас от неверието им в единството на Светия Дух, че те могат да дойдат и да вярваме, че Вие сте Всемогъщия Отец.

ВЪПРОС:

  1. Защо Исус не декларират Неговата власт на делегацията на еврейския съвет?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:31 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)