Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 188 (Jesus Questioned)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
A - СПОР В ХРАМА (Матей 21:1 - 22:46)

4. Исус Запитан от старейшините на юдеите (Матей 21:23-27)


МАТЕЙ 21:23
23 Когато той дойде в храма, главните свещеници и старейшините на народа дойдоха при Него, като поучаваше, и каза: "С каква власт правиш тези неща? Кой ти даде тази власт?"

Религиозните лидери са объркани, когато Христос очисти храма, и обсъдиха как да го арестуват. И все пак, Христос заспа безопасно извън града и преподава публично в храма и поучаваше публично в средата на Неговите врагове.

Първосвещениците и старейшините (тоест, съдиите от две различни съдилища) са основните противници на Исус. Главните свещеници се състои от църковен съд и ръководят по всички въпроси на Закона. Старейшините на людете бяха съдиите от гражданските съдилища, които обработват граждански дела (2 Летописи 19:5, 7, 11). Тези две групи се обединиха, за да атакува Христос. Колко тъжно, че управляващите в религията и държавата, които трябва да са били инициатори на царството на Месия, всъщност бяха противници на Тук виждаме ги нарушава Исус ", когато Той проповядваше" Те нито ще получат Неговите инструкции, нито нека другите да ги получат. Официална делегация от Върховния съвет дойде да разпитва Исус за източника на Неговата власт. Са усетили своята изключителна мощност и не можеше да отрече Неговите прекрасни чудеса, но те не разбират произхода на Неговата власт, защото те не са родени от Духа на Бога. Христос е много тревожно за тях. Те го обвиняват, да бъде обладан от демони и затвори тяхното разбиране към Неговия призив. Много хора не разбират, че Христос е въплътеният Божий Син, който бе дадена всяка власт на небето и на земята.

Повечето от евреите не разбират същността на Човек, който лекува болни, възкресява мъртвите и изгонва бесовете. Сърцата им бяха трудно и. Че няма да признае същността на Христос остава невежа и показва, че той е все още мъртъв в греховете си.

Орган на Христос е най-голямата сила в света. Който вярва в силата на Неговата любов ще се роди отново. Думата на Христос продължава да се прекъсне най-тежките вериги на греха и да изгоним демоните. Благодаря на Бога! Все още има надежда в нашия свят. Христос работи между нас, както е направил по време на Неговото въплъщение.

Този орган не е скрит от вярващи, защото знаят, че тя е източник на божествена любов. Христос не е трудно господар, и Той не показва Неговото величие, за да ни унищожи. Той е добър и милостив утешител. Ние видяхме тези качества Той използва силата си за спасението на бедните и нуждаещите се. Отвори душата си и ума на авторитета на Христос, така че да могат да бъдат променяни от вашите греховни пътища.

Това е добре за всички, които действат с духовна власт, да попитам самите себе си този въпрос: "? Кой ни даде този орган" Освен ако човек е ясно в собствената си съвест относно източника на властта му, той не може да действа с всяка надежда за успех. Те, които се движат без тяхната заповед (това е официално разрешение), работи без благословията им (Еремия 23:21-22).

МОЛИТВА: Всемогъщи Христос, ние ви благодаря, защото вашият Небесен Отец е дал на всяка власт на небето и на земята. Пазят ключовете на ада и на смъртта. Ние се радваме и да се чувстват сигурни, защото няма сила в света, по-силен от твоя. Ние вярваме в твоята любов, и да получават Духа от вас, за да се молят за спасението на нашите съседи и приятели. Ние търсим спасение дори за враговете ни, че умовете им могат да бъдат променени, подновяване на сърцата им, и че те могат да живеят за Вас и завинаги в. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Защо делегиране на ръководителите на нацията въпрос Исус Неговата власт?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:30 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)