Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 187 (The Unfruitful Fig Tree)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
A - СПОР В ХРАМА (Матей 21:1 - 22:46)

3. Безплодно смокиново дърво Проклет (Матей 21:18-22)


МАТЕЙ 21:18-22
18 А на сутринта, когато се връщаше в града, той е гладен. 19 като видя една смоковница край пътя, дойде до него, и не намери нищо на него, но листата. Той каза, "Да има да няма плод от тебе завинаги!" Веднага смоковницата изсъхна. 20 Когато учениците, като видяха, те се зачудиха, казвайки: "Как часа изсъхна смоковницата?" 21 Исус им отговори: "Най-вероятно аз ви казвам, ако имате вяра, и не се съмнявам, вие не само ще направи това, което беше направено на смоковницата, но даже, ако ти е казал тази планина ", трябва да бъдат взети и се хвърли в морето", тя ще бъде направено. 22 Всички неща, каквото и да поискате в молитва, като вярвате, ще получите."

Тъй като Христос върнаха в Ерусалим, Той стана гладен. "Човешкият Син", каза той представи немощите на природата. Той е бил толкова съсредоточен върху работата си, че се пренебрегва храната си. Ревността на Божия дом е "го изяде, и ядене и пиене му е да изпълни волята на Своя Отец. Той не се моля, но избра вместо да ядат зелени сурови смокини за закуската си, когато това е необходимо, че той трябва да се яде нещо.

Христос огладня така че той може да се наложи да работи това чудо. В причиняването на безплодната смокиня, за да изсъхне, той демонстрира справедливост и Неговата сила.

Христос е предназначена да покаже на учениците Си духовна потребност на нацията от видимия пример. Той прокле смоковницата, тъй като имаше само листа. Думата му към това дърво е пророчество за бъдещето на евреите. Това е също и предупреждение на народите, че Божият съд ще падне върху тях, ако те не живеят това, което са проповядвали, като по този начин дава плодове на Бога.

Какви са добри плодове, че Исус се стреми в нас? Те са вяра, любов и надежда. Живот с Христос причинява тези плодове да растат в нас.

Христос не търси от нас философски мисли, сложни вярвания, водене на стотици закони, или запаметяването на стихове стиховете. Той по-скоро се стреми нашето спасение, освещение и партньорство в Неговата Божествена природа. По този начин, ние се отклоняват от корупцията и да живеем в чистота, предпазливост, и любов, както правят нашите услуги за Бога и човеците.

Проклятие на безплодната смоковница изразява решението на Христос на лицемерите като цяло. Тя ни учи, че плод на смокинови дървета с право може да се очаква от тези, които имат листа. Христос търси резултатите на религията от тези, които правят професията. Той глад, след като душата му желае първите узрели плодове. Очакванията на Христос от професорите често са разочаровани от отношението си и живота. Той дойде да търси плод, но намира само листа. Много хора имат репутацията, че е жив, но не са наистина толкова. Те са във вид на благочестие, но отричат силата от него.

Истинската вяра не се постига само чрез мисъл, но от общение с Христовата сила. Тези, които живеят с Него, молим в съгласие с Неговата воля и опит Неговата сила, животът им остават в съответствие с техния Господ. Тогава те са в състояние да мислят с Него, искам това, което той иска, и Неговата сила да другите.

Са приети от Светия молитвите на тези, които са изпълнени с Божието Слово. Проучване първите три петициите на Господнята молитва и да си значения ден и нощ. Тогава Христос ще премахне планините на грехове и омраза.

Христос очаква да вярвате в Неговата милост, доверете се на Неговото провидение, чуйте словото Му, дойдохме да Му се смирено, и го приемат лично като верен твой Спасител. Когато го направите, той ще изпълнява вечната Му обещание, така че да могат да изпитат Неговата сила, воденето му, и Неговите славните благословии. Вярата означава единение с Христос, който никога няма да те оставя. Ако се ангажират с Него и да продължи в Него, Неговата любов ще работи във вашия недъг. Той е Спасителят и все още е спасяването на света с всички Неговата сила и състрадание.

МОЛИТВА: Възлюбени Отец, ние Ви благодарим за нов завет с нас в Твоя Син, и поиска Духа Си много плод в нас и в другите. Ние искаме тази омраза и лъжата да се завърши по нашите къщи, и че Вашето спокойствие и радост преобладават сред нас. Създаване в нашата нация истинската вяра в божествеността на сина си, че се реализира всички желания на Твоя Свят Дух в нас, така че решението не ще падне върху нас, но ние ще имаме истински плодове, за да почетем и прославим Твоето свято име.

ВЪПРОС:

  1. Защо Исус проклина безплодно смокиново дърво?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:29 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)