Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 186 (Jesus Cleanses the Temple)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
A - СПОР В ХРАМА (Матей 21:1 - 22:46)

2. Исус очиства храма (Матей 21:10-17)


МАТЕЙ 21:14-17
14 слепи и куци дойдоха при Него в храма, и Той ги изцели. 15 А когато първосвещениците и книжниците, като видяха чудесните дела, които стори и децата, които викаха в храма, казвайки, "Осанна на Давидовия Син!!" Те бяха възмутени, 16 и му каза: "Мислиш чу ли какво казват тия? "Исус им каза:" Да. Никога ли не сте прочели "От устата на младенците и кърмените бебета са усъвършенствали похвала?" 17 Той ги остави и излезе от града до Витания, и там пренощуваха.

Христос е Божия храм, и в Него телесно обитава всичката пълнота на Божеството. Бог работи чрез Него, за да спаси много. Исус е истинският Първосвещеник, и Агнецът на Бога, Който принася Себе Си за нас, така че пълнотата на благословията на Светия Дух може да се всели в нас. Следователно, Той е едновременно храм, Първосвещеник и жертва на изкупление за греховете на света. Тези три роли отговарят на законовите изисквания по отношение на свещенически задължения за помирение с Бога.

Когато Христос е, чудеса се появяват. Когато Той изцелява болни, слепи, куци, Той не само доказа Своята божественост, но Той също така обърна внимание на хората от камъните на физическия храм до Самия Христос като истински храм на Божията.

Слепи и куци не са били допуснати да влязат Дейвид дворец (2 Царе 5:8), но те бяха допуснати в Божия дом, защото чест на Божия храм не лежи в земните слава. Слепи и куци трябва да пазят дистанция от дворци принцове, но само непокаяните, нечестивите, и скверно са забранени от Божия храм.

Храмът стана скверно, когато е била направена в пазара, но това е чест, когато тя се превръща в болницата. Вършещи добри в Божия дом е по-почтени от печелене на пари там.

Понякога децата осъзнават същността на лице по-бързо, отколкото един възрастен. В тази част от писанието, децата започнаха да викат "Осанна на Давидовия Син!" Те не могат да са осъзнали, че те са били поздрав божественият цар. Те предназначени само за да поздравят Исус, милостив лечител, че тълпите са били аплодира дни преди.

Децата имитират това, което виждат и чуват толкова лесно, че много внимателно трябва да се предприемат за тяхното добър пример за тях. Латинска поговорка казва: "Нашето поведение с младия трябва да се провежда с най-съвестно грижи." Децата се учат от тези, които са с тях, или да проклина и да се кълне, или да се молим и похвала. Евреите научи децата си, за да изпълнява клонове и да викат "Осанна!" На празника Шатроразпъване, но в тази част от Писанието, Бог ги учи да го приложите към Христос.

Учители и ръководители на хората бяха бесни и ядосан за тази проява на похвала в храма. Страхувайки се политическа и национална разстройство, наблюдаваха Исус отблизо. Щеше да завземе властта със сила? Когато нищо подобно не се случи, както и са били наричани от небето, за да унищожи римляните, хората дойдоха при Исус и го попита: "Какво ще кажеш, когато чуете вашите последователи на Давидовия Син?" Исус отговори, че Светия Дух ще говори от устата на младенците и кърмачетата, ако лидерите и князе, не Му се покланят. С тези думи Той поиска от еврейски съвет да представи доброволно Негово величество. Това твърдение не се случи, и хората са били действително планира да го убие. Така че Исус напусна Ерусалим и отиде във Витания.

МОЛИТВА: Отче, ние сме в отчаяно се нуждаят от пречистване, възраждане и възстановяване във вдлъбнатината на нашите сърца, че ние не може да изглежда като свърталище на крадци. Прогонят нашите мисли, които противоречат на Твоята любов и доброта. Премахване на нашите неотложни притеснения, в рамките на които може да бъдат осветени чрез кръвта на Твоя Син, че Вашият Светия Дух да се всели в нас, устата и сърцата ни пеят, за вас са достойни за похвала на всички времена.

ВЪПРОС:

  1. Каква е разликата между пеещите деца в храма и гневни главните свещеници и книжниците?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:28 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)