Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 185 (Jesus Cleanses the Temple)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
A - СПОР В ХРАМА (Матей 21:1 - 22:46)

2. Исус очиства храма (Матей 21:10-17)


МАТЕЙ 21:10-13
10 Когато той влезе в Ерусалим целият град се раздвижи, казвайки: "Кой е този?" 11 народът казваше: "Това е пророкът Исус, Който е от Назарет галилейски. 12 Исус влезе в Божия храм , и изпъди всички онези, които продаваха и купуваха в храма, и прекатури таблици пари инициатори ", и столовете на ония, които продаваха гълъбите. 13 Той им каза: "Писано е:" Домът ми ще се нарече молитвен дом ", но вие го правите разбойнически вертеп!"

След като Христос влезе в Ерусалим, Той не отиде до банката, на религиозен съд, до кмета или до командира на римската армия. Той влезе в Божия храм, за да се молят и да се покланят на Бог, който е в центъра на всяко добро общество. Исус дойде в храма, защото Неговото царство е духовно и "не е от този свят." Ако Господ не изключва чрез Своя Дух в офиси, къщи, индустрии, както и училища, духа на изкусителя с лъжите си, измамата и нечистотата си, ще надделее.

Много от последователите на Исус го нарича Галилеевите Назарянина пророк. Въпреки че те не са признали, че Той е обещаният Христос, Син на живия Бог, те направиха Неговото чувство за сила, власт и любов. Учениците си задават въпроса: "Може ли нещо добро излезе от Назарет?" Това планински район има лоша репутация заради магистралните обирджии и културно смесено население. Жителите на града се чудеха: "Кой е този, който се езда на магаре?

Христос видя, че храмът е бил превърнат в мястото, където са били продадени стоки и продукти на пазара. Сърцата на хората са празни от ревност за Бога. Те се интересуват от продажба на животни за жертвоприношение, промяна на пари за плащането на членския внос в храма, както и закупуване на луксозни дрехи и парфюми. Следователно, поклонението на Бога в дух и истина изчезна. Мисли поклонниците бяха фокусирани върху пари, проблеми и тревоги. Намалял броят на тези, които наистина осветени Бога в сърцата си.

Злоупотреба че те участващи закупуване, продажба и обмяна на валута в храма. Законни неща, които се правят на грешното място в грешното време, могат да се превърнат в грешните неща. В този случай, една дейност, която би била напълно приемливо на друго място, в друг ден оскверниха светилището и оскверниха съботата.

Това изкупуване, продажба и обмяна на валута имаха претенции за духовни цели. Те продават животни за жертва, за подпомагане на онези, които биха могли по-лесно да въвеждат парите си с тях, отколкото техните животни. Те промениха пари за тези, които искат да използват половин сикъл като изкупление пари. Тези неща минаваше за външните дела на Божия дом, и все пак Христос не го позволяват.

Голямата корупция и злоупотреба идва в църквата от практиките на тези, чиято печалба е благочестието ", това е, светска печалба е крайната им цел. Тези хора създават фалшиви благочестието като пътя им към светска печалба. Павел казва: "От такава себе си оттегли" (1 Тимотей 6:5).

Когато Христос дойде в храма пребиваване на Бог, Той го очисти веднага. Хората могат да бъдат реформирани само чрез нова вяра. Това не е икономика, която се основава на нацията, но вярата. Молете се на Господ да реформира вашата общност. Знаете ли къде е това реформация трябва да започне? Той трябва да започнем с теб.

При цитиране на библейско пророчество (Исая 56:7), Христос обясни какво Божия храм е проектиран да бъде: "Домът ми ще се нарече молитвен дом."

Къщата на жертвите е трябвало да бъде дом на молитва. Това не е само място за поклонение, но също така и в средносрочен от него. Ето защо, молитви, или към тази къща имаше специално обещание за приемане (2 Летописи 6:21). Христос даде библейско доказателство за начина, по който е злоупотребил с храма и извратен намерението на. "Вие сте го направили разбойнически вертеп." (Еремия 7:11), "тази къща да се превърне в свърталище на крадци в твоите очи?" Молитвен дом се превръща в свърталище на крадци, защото на измамните практики в купуването и продаването . Пазари ограби Бога в храма на неговата чест, ужасно нещо, което трябва да се направи (Малахия 3:8). Въпреки че свещениците са живели добре от предложения, доведени до олтара, те не бяха доволни. Те намериха други начини да изтръгне пари от хората. Христос ги нарича крадци, защото взимаше онова, което не им принадлежи.

Какви са чувствата и поклонение на сърцето си? Обичате ли Христос с цялото си сърце? Да слушаш внимателно Словото на Бог? Каква е основата на вашето вътрешно усещане? Какви неща, които заемат през деня? Е Небесният Отец всичко във всичко за вас? Не позволявай на любовта на пари царува над сърцето си. Ако това е така, и сърцето ви ще се превърне в свърталище на крадци, пълни с омраза, алчност, и нечистота. Божият Дух живее във вас? Чиста Божия храм?

МОЛИТВА: Алелуя, Небесния Цар, Ти дойде на Своя народ, но хората не те познах. Най-добрите от тях сте получили с настроение и радост. Очисти храма, на първо място, че всички да се поклонят на Небесния Отец и не мамона. Простете ни, ако ние не ще получите, когато първата докосната от Твоя Свят Дух. Умоляваме ви да се очисти сърцата ни от всяка нечиста мисъл или любов за пари, които нашите сърца да могат да станат ваши светите храмове завинаги.

ВЪПРОС:

  1. Защо Христос очисти храма на Бог, веднага след като влезе в Ерусалим?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:27 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)