Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 181 (The Greatest and the Least)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 3 - ИСУС МИНИСТЕРСТВО В ДОЛИНАТА НА РЕКА ЙОРДАН ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО СИ В ЕРУСАЛИМ (Матей 19:1 - 20:34)

11. Кой е най-великият и кой е най-малко? (Матей 20:24-28)


МАТЕЙ 20:24-28
24 десетимата, като чуха това, възнегодуваха с двамата братя. 25 Но Исус ги повика и каза: "Вие знаете, че управителите на народите господаруват над тях, и техните великите упражнява власт над тях. 26 не трябва да бъде така между вас, но всеки, който иска да стане големец между вас да ви бъде слуга. 27 Който иска да бъде пръв между вас, да ви бъде слуга, 28 дори когато Човешкият Син не дойде да сервира, но да служи, и да даде живота Си откуп за мнозина."

Другите ученици бяха по-добри от двама братя и майка им, защото това специално искане вдигна ревност и завист в тях. Те нито разбира Христос, нито разбира Неговата наближаващата смърт в плана за спасение.

Въпреки че Христос седи отдясно на Своя небесен Фа-има, дизайн на Христос не е за нас да седне от дясната Му страна или на лявата си ръка. Дизайнът е, че Синът ни е избрал, че ние може напълно да му стане духовно тяло. Ние не сме право да седне до Исус, но като Син пребъдва в Отца и Отец е в Него, така че той нас избира да пребъдват в Него и да живеем с Него завинаги в духовния съюз.

Този божествен съюз не само ще се реализира в небето, тя се реализира днес. Ние, следователно, трябва да Го следваме, отричаме себе си, и да вземем кръста унизително нашите грехове и гордост. Има господство не или предпочитание сред децата на Бога, но доброволно подаване и постоянно обслужване. Най-значимият и най-уважаваните в църквата и обществото е най-годно за експлоатация и най-смирен и себеотрицателен. Който се моли, обича, служи и се дава щастие за другите наистина е най-великият.

Знаете ли, че Исус нарича себе си слугата не магистър? Той се обърна принципите и основанията за светски култури с главата надолу, за всички Целта на високомерие и желание да бъдат обслужвани от другите. Но Христос се смири до крайност, предоставяне на услугите си за доброто и лошото, и се превърна нашия пример. Онзи, който го следва не стане доминираща капитана или диктатор, а слугата като своя Господ. Онзи, който не признава тази психична промяна не може да продължи като слуга на Христос.

Смъртта на Исус е откуп за мнозина, защото Той е могъщ Изкупител. Исус е бил роден, за да плати откупа за мъже, които са били роби на греха, че те ще бъдат доставени и квалифицирани да бъдат светите служители в Неговото царство. Няма да има надежда за света, без жертвата на Исус. Сега ние Го обичаме, защото първо Той възлюби нас. "Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, че всеки, който вярва в Него, не трябва да погине, но да има вечен живот" (Йоан 3:16).

МОЛИТВА: Верен Изкупител, Ви прослави, защото Ти си слуга на всички. Ти умря като откуп за всеки, който е приел повторно с похвали, че може да се промени във вашия образ и се обучават да ви служи. Помогнете ни да не се стремят да бъдат господари или началниците, но да бъде смирен като Теб. Да ни разкрие как да ви служи и да ни помогне в това. Помогнете ни да общуват изкуплението ви за всички, на които Твоят Дух ни води.

ВЪПРОС:

  1. "Човешкият Син не дойде да Му служат, но да служи" Какъв е смисълът на изказването си,

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:23 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)