Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 177 (Persecuted for Christ’s Sake)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 3 - ИСУС МИНИСТЕРСТВО В ДОЛИНАТА НА РЕКА ЙОРДАН ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО СИ В ЕРУСАЛИМ (Матей 19:1 - 20:34)

7. Заплатите на тези, които са преследвани за бога (Матей 19:27-30)


МАТЕЙ 19:27-30
27 Тогава Петър отговори: "Ето, ние оставихме всичко и Те последвахме. Какво тогава ще имаме? "28 Исус им каза:" Най-вероятно аз да ви кажа, че вие, които ме следват, във време на обновлението, когато Човешкият Син ще седне на престола на славата Си, ще седнете на дванадесет престола , съдите дванадесетте племена на Израел. 29 Всеки, който е оставил къщи, или братя, или сестри, или баща, или майка, или жена, или деца, или земи, заради Моето име, ще получи сто пъти, и ще наследи вечен живот. 30 Но мнозина ще бъдат последни, които са на първо място, и първите, които са последни.

изчерпва сам спечелил заплати. Той рядко се мисли за служенето на другите доброволно. Но онези, които вярват в Христос не търси първа заплата от Бога за техните министерства, но да Му служим с благодарност и похвала, защото Той е свободно им даде вечно спасение. Бог вече е предал на нас и ни благослови преди да го реализира. Ние само трябва да Му служат, да Му благодарим и се ангажираме да Го хвали славното Му благодат. Ние всички сме надарени и обсипани с богатството на Своята благодат. Господ каза на Аврам: "Не се страхувайте, Аврам. Аз съм твой щит, изключително голяма награда" (Битие 15:01).

Питър се възползва от възможността да поиска това, което трябва да получи от следването на Исус. Апостоли, за разлика от богат, млад мъж е оставил всички да го последват. Уви! Това беше, но бедни "всички", че те бяха оставили. Един от тях беше наистина напусна поста си в митницата, но Петър и повечето от тях са само напуснали своите лодки и мрежи, както и инструментите на риболовния им търговия. Но наблюдава как Петър говори за това, тъй като е имало някои основни стоки, "Вижте, ние оставихме всичко."

Ние също са в опасност от надценяването на нашите услуги и страдания, нашите разходи и загуби, за Христос, и да мисля, че сме го направи длъжника. Христос не смъмри апостолите това време. Въпреки, че беше, но малко, че те са напуснали, тя е всичко, което имат, като две лепти на вдовицата и беше толкова скъпи за тях като че ли беше по. Затова Христос е взел любезно, че са оставили всичко, за да го следват, той признава това, което човек има.

Който следва Христос, и е готов да оставя всичко заради Него и да страдате за Него, носейки кръста от любов към Него, ще сучат на регенерация на насрещното Божието царство. След това се появи славата на духовно раждане. Христос ще седи на престола на Неговата слава, заобиколен от дванадесетте Си ученици, които бяха отхвърлени от своя народ. Те са тези, които участват в съдите дванадесетте племена със свидетелските им показания и духовни преживявания. Христос ще вземе Своите необразовани, прости близки като партньори в Неговата мъдрост и преценка, защото те са готови напълно да представя пред Него.

Загубата на собственост е трябвало да бъде за Бога, ако не, няма да ги възвърна. Много отпуск братя, съпруги и деца се замислят ", като птица, която се скита от гнездото си" (Притчи 27:8). Това е грешно дезертьорство. Но ако ги оставят за Бога, не е защото не можем да се грижат за тях, но тъй като ние не искаме да се пренебрегва Бог има за нас да направим. Нашето желание е да погледнем към Исус и вършат Неговата воля и да видим славата Му. Това е, което се въздава. Това не е страдание, но целта, което прави мъченик и свидетел за Христос.

Духовният награда е подарък от начин на благодатта. Ние нямаме право да дойдат да търсят заплатите Бог, защото ние всички сме грешници и заслужават решението. Ние нямаме право да съди другите, освен ако не се откажем под ръководството на Светия Дух, който преодолява нашите телесни желания, укори нас за нашите грехове, и ни утешава с жива вяра.

Това вкусно Дух ни води към нашето изследване пред вечния съдия, и продължава да ни близо до него, че няма да избяга от лъчите на светостта на Неговата слава, но да падне на колене пред него, мърмореше: "Аз съм недостоен да бъде вашият син или дъщеря си. Не ме прогони, но позволете ми да ви служи вечно. "Тогава ще ни прегърне като Негови деца и да ни приемат в Неговото свято семейство (Лука 15:21-24). Също така общението на вярващите на земята е чрез Неговата благодат, защото любовта се появява жертва за тези, които са преследвани за Христовата правда. Исус създава за тях нов дом и духовно семейство. Всички християни са братя и Светия Дух, които ги обединява, независимо от техния език и социални различия. Помогнете на тези, които са в бедствено положение заради Христос, тези, които държат чрез вяра към Божията воля, и тези, които обслужват в затруднено положение и преследвани, ако те са служили на своя Господ в лицето.

Христос показа на учениците Си, че вярващите не търсят материални работна заплата или възнаграждение за техните услуги. Христос призовава всички службата му, и дава вечен живот на всичко, което отговори на призива Му. Какво е вечен живот? Това е божествен живот. Светият ще ви даде Святия Дух, както и Неговия живот, ако му се предаде на вашата душа, ум и тяло за службата му.

МОЛИТВА: Небесни Татко, моля те прости ни жажда след специални награди, защото Ти си ни предложи син ти, Дух, и себе си. Научи ни да те обичам, благодаря Ти, да ви се предлагат и акции на стоките, които са възложили да ни с всички онези, които са преследвани заради Вашето име. Дръжте ни в Твоята благодат, че ние може да участва в голямата регенерация, който ще се появи При скорошното завръщане.

ВЪПРОС:

  1. Какво е обещанието уточнено, че учениците на Исус?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:18 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)