Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 173 (Abstention from Marriage)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 3 - ИСУС МИНИСТЕРСТВО В ДОЛИНАТА НА РЕКА ЙОРДАН ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО СИ В ЕРУСАЛИМ (Матей 19:1 - 20:34)

3. Въздържане от брак в името на Министерство на Христос (Матей 19:10-12)


МАТЕЙ 19:10-12
10 Своите ученици му каза, "Ако това е случаят на мъж с жена си, тя не е целесъобразно да се ожени." 11 Но той им каза: "Не могат всички да приемат тая дума, но ония, на които е дал. 12 Защото има скопци, които са били родени по този начин от утробата на майка си, а има и скопци, които са били скопени от човеци; и има скопци, които сами себе си са скопили за Кралство на бога. Този, който е в състояние да я получи, нека приеме."

Учениците бяха толкова уплашени от думите на Исус относно святост и отговорността на брака, че мислех, че ще бъде по-добре, за да не ги да се ожени. Исус не позволи съпруг за лечение на съпругата му, тъй като той доволен, но поиска от него вярност, търпение, мъдрост и любов. Бракът изисква отговорност, постоянство и саможертва с липсата на правото на раздяла или развод.

Исус показа Неговите последователи възможността за безбрачие, а не като бягство от брака, но за да може човек да служи на Бога. Следва да се отбележи, че на неженените не е свет от женените, и двете от тях живеят от прошка и праведност на Христос. Но, ако в любовта му към Спасителя си, някой чува призив за безбрачие, нека се проверява дали той иска да представи на контрола на Светия Дух, че той не може да бъде изкушен от тялото му в грях. Йоан Кръстител и апостол Павел избра пътя на безбрачие, тъй като те не живеят за себе си, но дали живота си жертва на хвала на Христос. Нека никой да не избере този начин, с изключение на тези, ясно призван от Бога. Природен закон е да се ожени за прошка и взаимно подпомагане, въз основа на Христовата любов, власт и помилване.

Христос позволи на учениците казаха: "По-добре е да не се женят", а не като възражение срещу забраната за развод, но като правило, че тези, които имат дарбата на самоконтрол и не са необходимост за женитба, правят най-добре ако те продължат сингъл. Неженен имат възможност, ако желаят, да се грижим повече "за служене на Бога, как те могат да се моля на Господ" (1 Коринтяни 7:32-34), които са по-малко обременени с грижите на този живот. Те имат по-големи възможности на мисълта и време, за да се внимателни за Божиите неща. Увеличението на благодатта е по-добре, отколкото увеличението на семейството, и общение с Отца и с Неговия Син Исус Христос е да се предпочитат пред всяка друга стипендия.

Христос дисавоwс забранява брака като напълно палава, защото "не всичко може да приеме тази поговорка" Всъщност малцина могат да и привилегиите на брака следва да бъде спазвано. "По-добре е да се женят, отколкото да горят" (1 Коринтяни 7:9).

МОЛИТВА: Господ Исус Христос, ние Те хваля защото остава един през целия си живот, живял винаги в въздържание, и даде живота Си откуп за мнозина. Простете ни, всяка нечистота и обичта си към похот. Научи ни чистота и предварително пареднесс добродетелен брак, че можем да живеем осветени чрез кръвта Си, служат помежду си с радост, и никога не харесвате или развод. Запазване в силата на Твоята любов всички бракове, извършени в Твоето име.

ВЪПРОС:

  1. Какво е значението на безбрачие в името на служене в небесното царство?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:13 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)