Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 165 (Disciples’ Pride and the Children’s Humility)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
4. ПРАКТИЧЕСКИ ПРИНЦИПИ НА ЦАРСТВОТО НА БОГА (Матей 18:1-35) -- ЧЕТВЪРТИ СЪБИРАНЕ НА ДУМИТЕ НА ХРИСТОС

a) На учениците гордост и смирение на децата (Матей 18:1-14)


МАТЕЙ 18:10-14
10 Виж, че не презирате ни едно от тия малките, защото ви казвам, че техните ангели на небесата винаги гледат лицето на Моя Отец, Който е на небесата. 11 Защото Човешкият Син дойде да спаси това, което е загубено. 12 Какво мислиш? Ако човек има сто овце, и един от тях се отклонява, не оставя деветдесетте и девет, отидете на планина, и да се потърси това, което се заблуди? 13 Ако той се намира, със сигурност ви казвам, той се радва за нея повече, отколкото за деветдесетте и девет, които не се заблудихме. 14 Също така не е по волята на вашия Отец, Който е на небето, че един от тия малките, да загине.

Вярвате ли, че ангелите съществуват? Те са Божии служители и са бързи светещи духове, които изпълняват заповедите на Бога. Исус ни казва, милостив е тайна, че Бог заповядал на Своите ангели да пазят децата. Те са обвинени от Бога, защото Той е нашият истински баща, да пазят Неговите духовни деца, които живеят под защитата на могъщи ангели. Без съмнение, Сатана и неговата армия иска да унищожи тези, които са родени на Светия Дух. Ако не бяха за Божиите ангели охрана Неговите святи деца, Сатана ще доведе до тяхното унищожаване. Нашият небесен Отец не ще да загубят някое от децата му.

Сатана иска да противоречат мощен Божията воля, но плановете на баща си и решенията са много по-мощни. От Неговото свято наслада, създаването и обратно изкупуване произход, както и от Неговата воля, благодат се реализира. Да извършват Неговата бащинска план, Бог изпрати Своя Единороден Син, за да търси изгубената овца, докато не го намери и да го избави от робството на греха. Неговата любов подтикна Гоод Схепхерд да напуснат пъти на благочестивия в Стария Завет и да търсят изгубените езичниците и да ги запишете до крайния предел. Не са търсачи на Бога и Неговия Син на първо време. По-скоро той беше този, който остави славата Си, слезе на грешниците, ни избави от участието ни в страсти и лъжи, и ни носи върху собствените си плещи на Своя Отец.

Това е Божията воля, че нито един от избраните Му ще загинат. План и целта му е, че Неговия Син да умре, отколкото едно от Неговите деца да бъдат унищожени в гнева Си. Всички мъже са корумпирани. Те ще изчезнат, защото няма никой, който да прави добро. Но той позволява на Спасителя, за да го намеря и след това в отговор на призива на Гоод Схепхерд с вик на вярата, трябва определено да бъдат спасени. С тези думи, Исус декларира целта на Неговите страдания и смърт. Той дойде да спаси Божиите изгубени деца и умира, че ще живеем.

Исус ни учи да не презира някоя от най-малките, нито в църквата, нито в обществото, но да се учат от деца. Като отговорни родители се грижат за децата си нощ и ден, Бог се грижи за най-малките, прост, смирен и кротък.

Вашите услуги в църквата, насочени към забележителен само, или на малкия и смирен?

Понякога е по-добре да се отвори неделно училище клас и да изобразяват Исус любов преди съзерцание очите на децата, отколкото да се обясняват сложни доктрини незаинтересовани слушателите. Душите на децата са отворени и все още нищо не е издълбан в там. Възползвайте се от възможността да се излива в тях името и характера на Исус по ясен начин. Начертайте Неговата любов като пример за тях, че те могат да бъдат докоснати с неговото смирение и чистота. Не забравяйте, че начинът на християнина не е надменност и гордост, но любов и смирение пред всички.

МОЛИТВА: Господи Исусе, Ти си Божият Син. Ти беше послушен на волята на баща ви във всяко отношение. Но ние избяга от Неговия пъти, се вкопчи в нашите ха-бита и грехове, и падна в ямата на злобата и измама. Прости греховете ни, и да приемете нашите благодарности, Ти си тръгна славата на небето, търси изгубените, дойде при нас, ни се обади от робството на греха, да ни пречиства напълно и ни носи на рамото си към дома на нашия Отец . Научи ни да не е арогантен, но да се грижи за малките, да бъде смирен, и да служи на бедните в силата на Твоя Свят Дух.

ВЪПРОС:

  1. Какво е волята на нашия Небесен Отец по отношение на малките?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:04 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)