Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 166 (Mutual Forgiveness)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
4. ПРАКТИЧЕСКИ ПРИНЦИПИ НА ЦАРСТВОТО НА БОГА (Матей 18:1-35) -- ЧЕТВЪРТИ СЪБИРАНЕ НА ДУМИТЕ НА ХРИСТОС

б) Взаимната прошка между братя (Матей 18:15-17)


МАТЕЙ 18:15-17
15 ако брат ти грехове срещу вас, отидете, покажи му вината му между тебе и него самия. Ако той ви слуша, вие сте възвръща брат си. 16 Но, ако той не чува, да вземе още един или двама с теб, че в устата на двама или трима свидетели всяка дума може да се установи. 17 Ако той откаже да ги слуша, кажи го на събранието. Ако той откаже също да чуете събрание, нека ти бъде като езичник или бирник.

Най-големите пречки, които заплашват членовете на църквата, след гордост, е липсата на разбиране, липса на мъдрост в изобличение, както и липсата на взаимната прошка между братя. Любовта остава същността на църквата. Но, когато една държава отстъпва на егоизъм, той се спуска бързо към греховно поведение и странен дух ще влезе в църквата. Въпреки това, с помощта на Светия Дух, претенциозните вярващите скоро ще откриете странен дух и го преодолее в името на Христос.

Христос, като предупреди Своите ученици, за да не се обижда, да ги насочва към какво трябва да правят в случай, че някой ги обижда. Целта на съвета могат да бъдат разбрани от две различни ситуации. Що се отнася до лични нарушения, защитникът е предназначен за запазването на мира на църквата. Що се отнася до публични скандали, защитникът е предназначен за запазване на чистотата и красотата на църквата.

Ако сте признали, че член на вашата църква или християнски причастие непрекъснато грехове, трябва да се молят за него с цялото си сърце. Не недостатък името му или да го хулят, но, моля ви, че Христос ще ви даде специална покана и мъдри напътствия и ви призовавам да се говори само престъпник.

Когато говориш с него, не забравяйте, че силата на вашата вяра трябва да се появи в смирение и доброта. Честно да кажа престъпник истината, но с любов и милостиво да го спаси и да спечели доверието му. Той ласкае другите, не е приятел на тях. Който осъжда другите стриктно и подигравателно да бъде осъден, за греха, той извърши в гордостта му е по-лошо от това, извършено от онези, които се заблудихме. Ако членовете на църквата не разполагат с достатъчно кураж, за да каже това, което е вярно, един до друг, църквата ще умре, защото на лицемерие, негодувание и горчивина.

Ако нарушителят не ви слуша, спазвайте това, което казва Христос. Вземете две или три братя на вашето общение отклоняването и да говоря с него откровено. Молете се, че той може да се променя в присъствието на Светия нашия Бог. Ако той продължава в неговата хардхеартеднесс и не се разкайва и да направя това, което е правилно, а след това го обичам, както и Христос възлюби бирници и грешници, за да ги превърне обратно към Бога, за любов не може самостоятелно да докосне душата на болния.

Ако нечестивите човек се е вкопчил в нечестието си, а не наистина се покаят, отделни се от него временно, така че "инфекция" няма да се разпространява в общението си. Ако той не ви оставя с желание, да помолим Бог да го спаси или да го отделят от вас, от намесата на Бог, като се вземе предвид, че ние наистина обичам този изгубен човек, но ние мразим греха си и категорично отхвърлят присъствието си сред нас.

МОЛИТВА: Господ Исус Христос, ние Ви благодаря, защото те изобличи на принципите за тяхното cонcеитеднесс, развратеното, и неверието, за да им помогне и да ги подтикват да вършат добро. Помогнете ни да отговаря на нашите братя с любов и истина, с уважение и откровеност в името на тяхното реформиране и святост, и да не наранят чувствата си. Остава милостив дисcиплинер за всички нас.

ВЪПРОС:

  1. Кои са трите стъпки, които трябва да бъдат следвани,, ако вярващ в църквата да се коригира?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:06 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)