Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 164 (Disciples’ Pride and the Children’s Humility)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
4. ПРАКТИЧЕСКИ ПРИНЦИПИ НА ЦАРСТВОТО НА БОГА (Матей 18:1-35) -- ЧЕТВЪРТИ СЪБИРАНЕ НА ДУМИТЕ НА ХРИСТОС

a) На учениците гордост и смирение на децата (Матей 18:1-14)


МАТЕЙ 18:5-9
5 Който приеме едно такова детенце в Мое име ми pеcеИв, 6 А който съблазни едно от тия малките, които вярват в Мене, за да се препъне, ще бъде по-добре за него, трябва да бъдат обесени, че огромен воденичен камък на шията му, и че той трябва да бъде потопен в дълбините на морето. 7 Горко на света поради поводи за препъване! За това трябва да, че поводи дойде, но горко на този човек, чрез когото повод идва! 8 Ако ръката ти или ногата те съблазнява, отсече и го хвърли от себе си. По-добре е за тебе да влезеш в живота, осакатени или осакатени, а, отколкото с две ръце или с две нозе да бъдеш хвърлен във вечния огън. 9 Ако вашето око те съблазнява, извади и го хвърли от себе си. По-добре е за тебе да влезеш в живота с едно око, а, отколкото да имаш две очи и да бъдеш хвърлен в огнената геена на.

Христос обича деца, не защото на тяхната въображаема доброта, а защото душите им са отворени за всяко учение, например, и насоки. Сигурно е, че децата са грешници, упорити и горделив като цялото човечество, но те абсорбират любов и истина и са доволни от удовлетворяването атмосфера на здраво семейство. Който приема сирак или приема нуждаещите се деца, приема самия Христос! Който учи спасение в разбираеми думи и прости фрази на малки растения такива семена от небето в сърцата си. Ние благодарим на Христос за този уникален обещание, което е причинило много деца сираци да се обърнат към грижите на майките и бащите в Христа. Колко са велики благословии, произтичащи от този милостив обещание!

Горко на онзи, който води детето в грях. Подли поведение в хиляди грехове в бъдеще. Всички тези, които вършат такива действия са нечестивите, за когото Бог е определил сорест наказание, защото те са зло пример за малките. Би било по-добре за тях, ако бяха окачени воденичен камък около врата си и се издавиха в дълбините на морето, а не като ръководи дете в грях, по дяволите, и вечна погибел.

Каквото и да се направи, за да се малките добрини, Христос счита, направено при Себе Си. Който се грижи за кротък и смирен вярващ, го сприятеляване, иска да му направи добро обслужване, и го прави в името и духа на Христос, ще получи благословията на Христос. Ние трябва да направим това, защото носим Неговия образ, като се бяха приети от Христос.

Търгът отношение Христос към Неговата църква се простира до всеки потребител, а не само възрастните, но и за всяко дете. Колкото по-малко църковни членове се стремят да се служи, Христос е прославен.

Всъщност, всички ние сме осъдени, защото често са непряко престъпление на децата. Всеки е отговорен за мръсни филми и срамни списания. Поради тези изкушения цялото общество се превръща в престъпление, за малките. Ние не можем да пренебрегваме нашите отговорности в пречистването на децата в училище и у дома.

Христос иска от нас да се осветят себе си със силата на Светия Дух, че ние не може да накара другите да се препъне. По време на тази духовна борба, за да освети тялото и душата, учениците не отреже ръцете и краката, за да избягат на различни изкушения, но те посветена техните тела и умове на Христос. Те се ангажираха за деца до ръководството на своя небесен Отец. По този начин те са защитени от ангелите на Бог, който обича изгубените и покаял се.

МОЛИТВА: Небесни Татко, ние Ти се покланяме, защото Ти си нашият Отец, и те е грижа за нас ден и нощ. Ние Ви молим да укрепи доверието във Вашата насоки и да ни скромен, че ние не може да стане лош пример или причина за грях на децата, но ходят в святост и ръководят малките. Ние искаме Вашата прошка, ако сме подвели никого от злото поведението си или благодарение на нашия примес, независимо дали в реч или в акт. Господи, освен онези, които са съгрешили против, и да им даде благодат да се покаят, че не може да развалите другите, защото от нас.

ВЪПРОС:

  1. Какво научаваме от проповед на Исус за детето, което Той постави посред тях?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:04 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)