Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 148 (Jesus Attacks Fanaticism and Shallowness)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
3. Исус Министерство и пътуване (Матей 14:1 - 17:27)

и) Исус Атаките фанатизъм и плиткостта (Матей 16:1-12)


МАТЕЙ 16:5-12
5 Учениците дойдоха от другата страна и бяха забравили да вземат хляб. 6 Исус им каза: "Внимавайте и пазете се от кваса на фарисеите и садукеите." 7 Те реасонед помежду си, казвайки: "Ние не донесе хляб. 8 Исус, като разбра това, каза:" Защо поради помежду си, на малко вяра ", защото сте взели хляб? 9 Не можете все още възприемат, нито помните петте хляба на петте хиляди души, и колко коша? 10 нито седемте хляба на четирите хиляди души, и колко коша? 11 Как се, че не смятат, че аз не говоря за хляб ви? Но се пазете от кваса на фарисеите и садукеите. "12 Тогава те разбраха, че не им кажа да се пазят от кваса на хляб, но от учението на фарисеите и садукеите.

Исус веднага отиде далеч от мястото, където той пасе на четирите хиляди души, движещи се от другата страна на езерото. Учениците не могат да си купят храна, за да вземат със себе си по време на това пътуване. Когато Христос говори с тях за кваса на фарисеите и садукеите, че отрови мисли, те мислеха, че означаваше хлебен квас. Те имаха ума си върху нещата от този свят и той трябваше Умът му върху нещата на небето, защото Той беше поставил Неговите грижи в ръцете на баща си.

Исус укори учениците Си, за да мисля за хляб повече от духовните неща. Той посочи пет хиляди хранени с пет хляба и на четирите хиляди души със седем хляба. Защо те се притесняват за хляб, докато беше с тях? Исус, отново, стана ясно на ония, които легализъм на фарисеите и либерализма на садукеите не са в съответствие с Божията любов в Новия завет, любовта, която ръководи човек от Светия Дух в служба на жертвата. Исус настояваше Неговите последователи необходимостта да се предпази от лицемерие и охрана срещу имащи вид на благочестие само. Той ги призова да изповядат греховете си и служат на Бога чрез Неговата благодат.

Това разногласие между поклонение на Бога, на базата на самодоволство, от спазването на закона и свободата на Христовата любов, въз основа на Неговото изкупление и обитаването на Светия Дух, е дълбоко вкоренена. Тя се появява като яростна борба през Деяния на апостолите. В тази книга, апостол Павел стана добре известен борец в името на освобождаването на нашите умове да търсят правдата от закона. Той свидетелства за обитаването на Светия Дух в нашите сърца, направени от Христос, която отговаря на всички изисквания на правдата на кръста. Колко жалко, че дори и сега, някои вярващи не признае грешката на оправдание на собствените си дела. Тя е доминираща еврейската мисъл от сърцето на Стария Завет, като има предвид, че оправданието чрез вяра е в основата на света посланието на Новия Завет.

МОЛИТВА: Ние прославяме и радвайте се, Отец, Син и Свети Дух, защото Ти ни избави от в зависимост от нашата собствена благочестието. Ние сме но грешните. Все още имате оправдани и осветени нас и ни държи в Твоята благодат, че ние може да ви служи с радост, без духа на лицемерие. Ние сме оправдани грешници, и ни свети децата на Ваш ни спаси от чиста благодат.

ВЪПРОС:

  1. Защо трябва да се пазете от кваса на фарисеите и садукеите?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:39 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)