Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 147 (Jesus Attacks Fanaticism and Shallowness)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
3. Исус Министерство и пътуване (Матей 14:1 - 17:27)

и) Исус Атаките фанатизъм и плиткостта (Матей 16:1-12)


МАТЕЙ 16:1-4
1 фарисеите и садукеите дойдоха и го тестване, поискаха Му да им покаже знамение от небето. 2 Но той АНО wеред тях, "Когато се свечери, казвате," Времето ще бъде хубаво, защото небето е червено ". 3 На сутринта, ще бъде лошо време днес, защото небето е червено и заплашва. хипо! Вие знаете да разтълкувате лицето на небето, но не можете да различите знаците на времето! 4 Зъл и прелюбодеен род иска знамение, и няма да има знак е дадено, освен знамението на пророк Йона. "Той ги остави и отиде.

Ние имаме тук дискусия на Христос с фарисеите и садукеите. Това са мъже, които не са съгласни помежду си, както е записано в Деяния 23:7-8, и все пак бяха единодушни в своето противопоставяне на Христос. Тяхното единство е защото Христос се противопостави на грешки и ереси на садукеите, които отричат ​​съществуването на духове и духовен живот след смъртта, както и гордостта, тиранията и лицемерието на фарисеите, които бяха големите измамници на традициите на старейшините. Христос и християнството се срещне с опозицията от всички страни.

Тълпата дойде при Исус, за да го изкуши да извърши чудо, за да повярват, че Той е Христос и цар. Те не са били изпълнени с чудеса на изцеление е направил, като изгонва бесове и повишаване на мъртвите. Те желаят той може да донесе огън от небето върху главите на римляните да ги унищожи или да спре слънцето като знак, че е изпратен от Бога. Като цяло, хората не искат вяра, която е построена върху покаянието, но тази, която е изградена върху материални доказателства в политически и икономически области, така че те не трябва да се покаят.

Христос няма да бъде заповядано или изкушен. Той разкри своите лоши намерения. Той даде да се разбере за тях, че въпреки че те са умни, те не са били в състояние да го разпознае. Те не са склонни да разпознава духовните реалности на Новия Завет и се престори, че не, за да видите милостиви делата на Христа, макар Действията му бяха изпълнени с Божията любов. Те също така не търсите според водещия на Светия Дух, но търси политическо царство, въз основа на използването на сила. Те не търсете царството на Бога с доброта, прошка и опрощение. Ето защо Христос ги нарича, "Зъл и прелюбодеен поколение."

Има много хора, които са умело в други области, но не са в състояние да различаваме духовете и, следователно, не успяват да се възползват от възможности за днешните.

С това твърдение, Исус обясни същността на човечеството. Независимо от твърдостта на сърцата им, небесния Отец, любител на непокорните мъже, дава уникален знак, чрез който трябва да признаем, славата на Христос. Точно както кит плюе Йона от устата му след бурята за спасението на мнозина, така че смъртта поглъщане Исус след бурята на Неговите страдания на кръста. Но Бог принудени смъртта да Го предаде, че Той може да даде вечен живот на обосновано грешник. Това е най-големият и най-необходимо само знак в историята на мъжете, и тя ще бъде решаващ в окончателното решение.

МОЛИТВА: Господ Исус Христос, са знак на Бог във вашето поведение и думи, в чудеса и възкресение. Възкресение от мъртвите е доказателство за непогрешимостта на вашия вечен живот, вечна престиж, и победа над смъртта и Сатана. Ние Ви благодаря и се радвам на Вашето триумф, и да получим от вас, чрез вяра, на правото и силата да участват във вашия вечен живот.

ВЪПРОС:

  1. Защо е страхотно Христовото възкресение забележително доказателство за Неговата божественост?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:38 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)