Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 146 (Four Thousand Fed)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
3. Исус Министерство и пътуване (Матей 14:1 - 17:27)

з) Четири хиляди мъже Фед (Матей 15:29-39)


МАТЕЙ 15:32-39
32 Исус повика учениците Си и казал: "Имам-страст за народа, защото те продължават с мен три дни вече и няма какво да ядат. Аз не искам да ги разпусна гладни, или те може да припадне по пътя. "33 ученици му казаха:" Къде да получавам толкова много хляб в пустинно място, че да задоволят такова голямо множество? 34 Исус "Седем и малко риба", каза за тях "? Колко хляба имате" Те казаха, 35 той заповяда на народа да насядат на земята; 36 и като взе седемте хляба и рибите. Той благодари и ги разчупи и даваше на учениците, а учениците на народа. 37 Те всички ядоха и се наситиха. Те взеха седем кошници, пълни с къшеи, които бяха останали. 38 Тези, които ядоха, бяха четири хиляди мъже, освен жени и деца. 39 Тогава той отпрати на народа, влезе в ладията, и дойде в границите на Магдала.

Христос погледна гладните множества, които са продължили с Него три дни и три нощи слуша Неговите думи и да видиш Неговите чудеса. Той смили се за тях, тъй като те се струпаха около него и когато той попита Своите ученици, за да им помогне, те признали неспособността им да го направят. Но Христос пак ги поучаваше този принцип, че Той ще направи много на малко, ако се постави на разположение във вярата. Христос се помоли пред хората, които седяха около него, и благодари на Своя Отец за седемте хляба и няколко риби в Неговите ръце. Тази благодарност е тайната на това чудо. Синът говори на баща си и слушаше отговора на Своя Отец. Исус е бил смирен по сърце и желание да се говори на Своя Отец. Той се отказа от всичко и представи да живее на земята, но все още спазват с пълна хармония в Него. Той му благодари за няколко хляба, които щяха да бъдат умножени. Тогава Христос даде хляб и риба на Своите ученици, и четири хиляди мъже и техните семейства са били хранени.

Нашият Господ Исус държи сметка колко дълго Неговите последователи продължават при определяне на очите им за Него, и приема известие за затрудненията, които те изпитват в него (Откровение 2:2), "Знам твоите дела, труда и търпението", и ви, в никакъв случай не означава, губят наградата си.

Скъпи приятели, доверието в силата на Христовата любов, и да се ангажират живота си на Него, че Той може да използва няколко таланти и да ги направи благословия хиляди. Сложи си време, пари и живота на разположение на Господа и да се отдадете на Него по всяко време, които можете да изпитате чудото на Неговата сила.

Силата на Христос не е бил разбран от учениците Си. "Къде бихме могли да разполагат с достатъчно хляб в пустинята?" Правилното въпрос, би си помислил, подобно на Мойсей, "овци и говеда да бъдат заклани за тях, да се осигури достатъчно за тях?" (Числа 11:22) Но като се има предвид осигуряване на учениците на силата на Христос и подобно чудо наскоро са имали, това не е правилният въпрос. Те не са само свидетели, но на министрите, на бившия чудо. Умножена хляб премина през ръцете си! Следователно е имало случай на слабост за тях да попитам. Забравяйки бивши опит може да ни накара да имат настоящите съмнения.

МОЛИТВА: Отче, Ти си създал света от нищо. Ти ни даде ви прощава любов. Научи ни вяра и благодарност, че не може да отхвърли Твоята сила от нашите съмнения. Вие обичате проста и най-малките и се смили над тях. Помогнете ни, че ние може да ви служи в обслужващите ги, за да ви благодаря за нашите подаръци, както и да посвети живота ни щастие да Ви. Вземете нашите ръце и ни водят, тъй като ще.

ВЪПРОС:

  1. Защо и как Исус умножи хляба и рибата на четирите хиляди души и техните семейства?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:37 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)