Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 140 (Peter Sinks Down)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
3. Исус Министерство и пътуване (Матей 14:1 - 17:27)

г) Петър потъва надолу в езерото (Матей 14:28-36)


МАТЕЙ 14:28-33
28 Петър Му отговори и каза: "Господи, ако си Ти, ме в безсрочните да дойда при вас на водите". 29 Той каза: "Ела!" Петър слезе от лодката и ходеше по водата да дойде на Исус. 30 Но, когато видя, че вятърът е силен, той се страхува, и, като потъваше, извика, казвайки: "Господи, спаси ме!" 31 Исус веднага протегна ръка, хвана го, и му рече: "Ти на малко вяра, защо се усъмни?" 32 Когато се изправи в лодката, вятърът утихна. 33 Тези, които бяха в ладията, Му се поклониха, казвайки: "Вие наистина сте на Божия Син!"

Петър, като чу обявяването на Христос, че Той е Сам Господ. Той разбираше значението му и вярваше в това. Въпреки това, той се съмняваше си опит и сетивата, изисква доказателство, че той може да бъде осигурена на божествеността на Христос, който се разхождаше по морето. - Попита той своя Господ, че Той може да го командва да ходят до Него по водата. Христос му каза само една дума: "Ела." Тази дума е разговор, който принадлежи на мен и да ви. Елате в общението на Христос. Не избирайте за себе си още един гол, и вие ще станете по-силен от всички елементи на този свят.

Петер смееше, независимо от слабостта му и съмнения. Той прекрачи ръба на лодката върху бурно море, и се загледа с учудване към Христос, тъй като водата под краката му се превърна в солидна основа за него да ходи по. Неговата вяра е фирма от силата на Създателя Всемогъщия.

Докато все още ходи по морето, опитен рибар си спомни, че той е бил заобиколен от опасности, тъй като е запознат с дълбините на морето. Смяташе, че не повече от Христос, но погледна внимателно в опасност той да се изправи. Той не изглеждаше си цел, която е Христос, но вълните, които са били бързам върху него и започна да потъва.

Скъпи приятели, всичко, което ви отклонява от Христос и се притеснява, че ще получат власт над вас и да ви корумпират. Вярвайте само в Христос, и да разгледа всички мъже и органи, в сравнение с Него, защото нищо. Да го погледне, и никога не се превърнете погледа си от Него.

Когато Петър започна да потъва, извика със страх: "Господи, спаси ме!" Той погледна отново в целта си и не видя нищо, но само Христос ходи по водата. Исус протегна ръката Си, хванаха го и го спаси. Христос не е оставил колкото за страхливите, или го отхвърли, който не е във вярата, но го хванаха, го е спасил преди потъването, а водата под краката му твърди отново, за да се носи онзи, който вярва в Исус. Христос го е спасил в този момент без колебание.

След като Петър е влязъл отново лодката, Христос го смъмри за своите съмнения, защото той имал доверие на опита си като рибар, а от своя Господ. Исус иска нашето пълно подчинение. Той е с пълна вяра, че властта му триумф в нас. Ще се посветиш на Божия Син, вярвайки, че Той е истинският Господ?

Останалите единадесет ученици отвори ушите и устата им с ужас, когато видях и чух това събитие. Когато Исус се качи в лодката им, бурята изведнъж спря, и те бяха заобиколени от голямо мълчание, като че ли те са влезли в небето. Те се изправи в лодката им, се поклони ниско, Му се поклониха, който триумфира през бури, и призна, треперене, "Истина, Ти си Божият Син." Това беше първият ден, че тези думи бяха казани от тях, след като са свидетели на чудото на хляб, чу думите на Исус, "Аз", и е видял да ходи по водата. Те бяха осветени като призна появата на Бог сред тях чрез Своя Син.

Чрез силата на Христос издигнат над света, поддръжка за да го преодолее, повдигнат от потъване в нея, и упълномощено да бъдат претоварени от него. Други, като Павел, последва примера на Петър в ходенето му на вяра - в известен смисъл ходене по водата с Исус и все повече от победител чрез Него. Стъпваше върху всички заплашителни вълни, които не са в състояние да го отделят от любовта на Христос (Римляни 8:25). Така море на света е станал като стъклено море, закалени, така че да понесе теглото, и тези, които са придобили победата стои на него и пеят (Откровение 15:2-3).

МОЛИТВА: Небесни Татко, благодаря Ти, защото Ти изпрати Христос като Господ над всички елементи. Простете ни, Господи, ако ние се страхуват от земетресения, урагани, войни, и възбуда от елементи, и не изглеждаше Вие сами. Укрепване на нашата вяра, че не могат да се обърнат наляво или надясно, и да ни накара да се съсредоточи върху възлюбен Син ти, че можем да получим от Него сила, спокойствие и сигурност на нашата защита, поради своето същество с нас. И все пак, когато се потопят в изкушенията и проблемите, да ни помогне да викат към Теб, "Господи спаси ме, и хвани ръката ми," че ние може да се появи от дясната страна на Твоя Син ни задържа и ни извади от смъртна опасност. Помогнете ни да следват Него, придържайки се към Него, следвайки примера Му и изповядването на истината, че Вие сте Син на живия Бог.

ВЪПРОС:

  1. Защо апостолите изповяда, че Исус е Божият Син?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:28 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)