Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 117 (Rest in Christ)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
1. Старейшините на юдеите отхвърлят Христос (Матей 11:2 - 12:50)

г) Покана за почивка в Христос (Матей 11:28-30)


МАТЕЙ 11:28-30
28 Ела при мен, всички вие, които се трудят и са тежко обременени, и Аз ще ви успокоя. 29 Вземете Моето иго върху си, и научете се от Мене, защото съм кротък и смирен по сърце, и ще намерите покой за душите си. 30 Защото Моето иго е лесно, и Моето бреме е леко".

Христос кани всички мъже единството на Светата Троица, тъй като няма покой за душите ни, освен чрез пребъдване в истинския Бог. Исус призовава всички, дори и тези, които са доволни със себе си и горд от тяхната дейност. Въпреки това те не биха приели Неговата покана, тъй като те не признават причината за техните проблеми и примес на сърцата им. Каещия се, които признават нуждата им са единствените, които отговарят на поканата на Христос. Как учудващо, че богатите, ръководителите и служителите на държавата, не съм бързал да Спасителя. Това е лошото, че не, и грешниците, които са нетърпеливи да чуят Утешителят. Ли да познаеш себе си, скъпи ми приятелю? Чували ли сте призива на Христос, Спасителят, който кани всички мъже? Той е единственият, който има правомощията и способността да отнеме нашето бреме и да ни освободи от греха и болестта, от закона и смърт, и от гнева на Сатана и Бог. Христос е Спасителят на Силите, които никога не ще отхвърли всеки убежище,, но кани всички да побързат към Него и да дадат своя тежест върху Него, така че те са освободени.

Всички тези, които са наясно с греха като бреме и стенат под изискванията на Закона са поканени да почиват в Христос. Те са не само убеден злото на греха си, но са дълбоко съжалявам за това. Те са болни от греховете си, уморен от служба на света и на плътта, и да видим, че тяхното състояние на греха е мръсен и опасен.

Господ Исус Христос може и ще даде Бъдете сигурни на тези уморените души, които от жива вяра идват при него за това. Те ще "почива" от ужаса на греха в добре обосновани съвестта на мира. Те ще "почива" от властта на греха, като ред се възстановява в душата си. Те ще "почива" в Бога и да има мир на душата в любовта Си (Пс. 11:6-7). Това е почивка, която е готова за хората на Бога (Той приготвя 4:9), започнала в благодатта и съвършени в слава.

Да се обадя тези, които уморен и тежък натоварено да на допълнителна иго върху тях, звучи като добави скръб към потиснат; но значението на Христовата заповед се крие в думата, "Моята." "Вие са по на иго, което сте уморен. Разклатете че и опитайте Мина, който е лесен "служители се казва, че" Под игото "(1 Тимотей 6:1), както и теми от цар носят иго (1 Царе 12:10), но да се вземат на Христос иго върху нас, е да се поставяме в позицията на служители и лица към Него. След това се провеждат съответно в съвестен послушание към Неговите заповеди и насоки. Това означава, весело подаване на Неговата воля, подчинявайки се на Христовото благовестие, и да се дава на Господа.

Нашите сърца са нечестиви и измама. Опрощаване на греховете само не е достатъчно за нас. Имаме нужда от промяна на силата, която създава нов живот в нас. Христос е обвързан с баща си в пълна хармония, и Той ни въвлича в тази стипендия, така че да можем да живеем с Него. Ето защо той поставя собствен иго върху нас. Ако вярваме, че и ходи с Божия Син под един ярем, ще бъде променен чрез Неговата любов и да намерят истинската почивка с чиста съвест, няма да има почивка, освен в Христос.

Никой не е безплатно. Всеки човек е роб на греха, или иго партньор на ООН дер Христос. Той, който се съединява чрез вяра с Отца, е длъжна да следва Него и Неговата воля. Христос ни обучава, да го имитират и следват Неговия пример. Той ни учи неговите добродетели. Той наистина е кротък, които са подали Неговата воля напълно на Своя Отец. Той е смирен по сърце, след като се отказа от всичко. Ако вие сте длъжни да Исус, Той ще ви освободи от инат, ност и скъперничество. Той ще ви превърне в нов човек, мъж или жена на любовта, че може да оре земята заедно с Христос и хвърлят семената на Евангелието. Може би не се работи самостоятелно чрез собствените си мисли и комплексна проверка, но под игото на Христос, който ще ви обедини с Бога. Той е твърдо решен да утоли жаждата си за правда и да задоволи апетита си с духовен мир.

Христос казва: "Научете се от Мене, защото съм кротък и смирен по сърце, и ще намерите покой на душите си." Запитайте се, искаш ли да се промени и да ходиш смирено, извършване на живота си на Христос? Искате ли да бъдат смирени и считали за най-малко от всички и най-лошото на грешниците? Тогава Христос ще ви даде Своя мир и почивка толкова дълго, колкото остават с него под един ярем.

Той е кротък, и има смили за невежите, които други биха се сърди. Много способни учители са горещи и прибързано, което е голямо обезсърчаване на тези, които са скучна и бавна. Но не само носи с тях, но ги обича, и отваря си пред ООН разбиране. Отношението му към дванадесетте Си ученици е доказателство за това. Той е мек и нежен с тях, и най-доброто от тях, въпреки че те са нехайни и разсеян. Той не беше бързо да отбележат своите безумия.

Единственият сигурен начин да намерите покой за душите ни е да седне в краката на Христос и да чуят Неговото слово. Останалото е в познаването на Бога и срещу Христос, и душата е изобилно изпълнени в намирането на мъдрост в Евангелието, което е било поискано в напразно по време на цялото творение. Истините Христос учи, са такива, каквито могат да се доверят душите ни върху тях.

Това е сумата и същността на Евангелието повикване и оферта. Ние сме казали с няколко думи това, което Господ Исус изисква от нас, и е съгласен с това, което Бог казва за него: "Този е Моят възлюбен Син, в Когото е Моето благоволение. Слушайте Него!"

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, ние Ти се покланяме, защото ни се обади. Ние бързаме да ви питам на опрощаване на греховете ни. Ние Ви прослави, защото Ти отне тежести и разкри ни Отец на Господа. Ти ни направи си деца, и вие ни привлече Скрий, че трябва да ходим с вас и да служи с Вас. Помогнете ни да не ви оставя, но да ви следват всеки път, че може да ни се промени в смирение и кротост Вашето изображение.

ВЪПРОС:

  1. Какво е игото на Христос, че Той иска да наложи върху нас?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 07:54 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)