Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 116 (Unity of the Holy Trinity)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Javanese? -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
1. Старейшините на юдеите отхвърлят Христос (Матей 11:2 - 12:50)

в) Декларация за единството на Светата Троица (Матей 11:25-27)


МАТЕЙ 11:25-27
25 т, че времето, Исус отговори: "Благодаря Ти, Отче, Господи на небето и земята, че си утаил това от мъдрите и разумните, а си го открил на кърмачета. 26 Да, Отче, защото така бе угодно пред очите ти. 27 Всички неща са били доставени от Отца Ми. Никой не познава Сина, освен Отец, нито познава някой Отца, освен Синът и оня, комуто Синът иска да го разкрие.

Тези стихове ни дават поглед в уникален молитвата на Христос баща и да ни разкрие вътрешните дълбини на Исус и неговата повторна към Бога. Чрез нашите медитации стигаме до святото място на Сина на живота на човека, когато той се подчинява на Своя Отец, и къде можем да слушат един от разговорите му в рамките на единството на Светата Троица.

Въпреки скръбта на презрение и горчивината на отхвърлянето от собствения си народ, Исус хвали своя Небесен Отец и му благодари. Той не скърбят или излелекам за лошото отношение и отхвърляне, но вярва в общото ръководство на всемогъщия Един представи Неговото ръководство, докато прослава на Неговото свято име.

Името, което Христос приписва на Бога, "Отче", защото Исус е роден на Неговия Дух с Него съществува от вечността, хармонизирани с Него непрекъснато и винаги е пребъдване в Неговата любов. Нашият Бог съществува, тъй като Отец и Неговият духовен син, като един Бог.

Христос, наречен на баща си Господ, тъй като Давид беше пророкувал: "И рече Господ на моя Господ:" Седни от дясната ми страна, докле туря Твоите врагове подножие "" (Псалм 110:1). Исус знае, че баща му е Всемогъщия. Той отбелязва скрита тайна, че Бог е скрил Бащинството и Синовничеството на Исус "от образованите в света. Училища, университети, философии и религии не са в състояние да признае или да научи единството на Светата Троица от само себе си, или да приемем спасението и обитаването на Светия Дух. Въпреки това, Христос предназначен за превоз на всички хора, към небето.

Денят на благодарността е подходящ отговор на тъмно и изтощително опит и мисли, и може да бъде ефикасен средства, за да ги накара да замълчат. Хвалебствени песни са суверенни стимуланти за наведени души и ще помогне да се излекува мрачни мисли. Когато няма друг отговор за скръб и страх, лекарството е: "Благодаря ти, Отче." Да ни благослови Бог, защото Той е в контрола.

След това себеотрицание в Неговата молитва, Исус признава, че Той е партньор в Божията сила. Защото Синът е послушно изпълни удоволствие на Своя Отец, баща му го даде цялата власт на небето и на земята. Тайната на този орган е познанието на Бога, Отца. Никой не знае Отца, освен оня, който живее с Него и в Него и да Го следва в плана на спасението си и принципите на неговата преценка. Небесния Отец е един, още Христос е картината на Неговата любов и образ на Неговата личност. Христос познава Бога. Никой пророк не биха могли да разпознаят Твореца в Неговата реалност, но Сина, тъй като той е от Неговата същност, и носи пълнота на Своя Свети Дух в Себе Си. Никой не би могъл да знае Бог, както Той е с изключение на Исус, в когото се засели цялата пълнота на Божеството телесно.

Тази двойна мистерия, познаването на Отца и Сина, не може да бъде признато или усети от ума на човека, освен ако Святия Дух отваря разбирания. Но естественият човек не е в състояние да вярваме на собствената си съгласие. Той се нуждае от благодатта на вдъхновение. А вие, скъпи ми братко, не може да разпознае Бога чрез собствените си усилия и молитви. Бог, Който идва при вас, призовава за вас, ви подкрепя и ви притежава. В отговор на поканата на Исус отваря духовните си очи.

Са скрити най-големите тайни на вечното Евангелие от много мъдро и разумно ", които са известни в ученето и светска политика. Някои от най-великите учени и най-големите държавници са били най-големите чужди тайни на евангелските. "Света чрез мъдростта не познават Бога" (1 Коринтяни 1:21). Не, има противопоставяне на Евангелието, като "това, което е криво нареченото знание" (1 Тимотей 6:20). Тези, които са най-експерт в разумни и светски неща са често най-малко опит в духовните неща.

 За липса на преживяване на силата, която те носят, мъжете могат да се потопите дълбоко в тайните на природата и в тайните на държавата, и все пак бъдем невежи за и погрешно, тайните на небесното царство.

Тази разлика между разумното и мадами на вземане на Бог. Той е, че е скрил тези неща от мъдрите и разумните. Той даде да им способности и човешко разбиране, но те са горди, и си почивал в тези подаръци и изглеждаше не на Дарителя. Затова Бог справедливо ги отрича Духът на покаяние и откровение. Въпреки че те чуват Евангелието съобщение, странен звук към тях. Бог не е Бог Автор на тяхното невежество и грешка, но той ги оставя за себе си, и грехът им става техен наказание, и Господ остава праведен в него. Ако чест Бог с мъдрост и предпазливост, те са имали, Той щеше да им даде познания за същността на Неговото Евангелие. Защото те служеха на своите страсти, Той е скрил сърцата си от това разбиране.

Четем, че Христос разкрива тайната на бащинството на Бог, на когото пожелае. Той наистина желае всички хора да бъдат спасени, но всички хора не желаят нито да приеме на Отца, Сина и Светия Дух, нито да бъде осветена от Божията благодат. Христос не може да даде на мъжете това, което бе приготвил за тях, освен ако те отворят сърцата си за Него.

МОЛИТВА: Небесен Отец, Ви прослави, защото докато в Христос на земята, Вие се разкри безвредни и мадами, а не на мистерия изследователи, които се считат като няма нужда от покаяние. Благодарим Ти, защото Ти си ни е призовал, отвори очите и сърцата ни и ни даде знанието на реалността на Отца, Сина и Светия Дух - един Бог. Моля, отворете сърцата на мнозина в нашите домове и училища, че те не могат да останат слепи и да се втвърди, попадащи в зло.

ВЪПРОС:

  1. Как Христос знаят, че Бог по същество, тъй като единствено Бог знае Христос?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 07:53 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)