Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 110 (Aim of Preaching)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
В - ДВАНАДЕСЕТТЕ УЧЕНИЦИ СА ИЗПРАТЕНИ ДА ПРОПОВЯДВАТ И СЛУЖАТ (Матей 9:35 - 11:1)
3. МЕТОДИТЕ НА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 10:5 - 11:1) -- ВТОРА КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС

д) Високата Цел на проповед (Матей 10:40 - 11:1)


МАТЕЙ 10:41-42
41 Който приема пророк в името на пророк ще получи награда на пророка. Този, който приема праведник в името на праведник ще получи награда на праведник. 42 Който дава един от тия скромните само с една чаша студена вода да се пие в име на ученик, най-вероятно аз ви кажа, че той по никакъв начин няма да изгуби наградата си"

Заплатите на пророк е изпълнението на пророчеството му. Неговата надежда е да не се появи лъжец в речта си, но абонати в името на Бога. Исая провъзгласи идването на Христос като бебе (Исая 9:5); Еремия проявява жилището на закона в сърцата на вярващите, Езекиил пророкува, че новото сърце е дар от Бога, докато Даниел видя триумфа на Христос над земното царства и прогресия към окончателното решение. Тези пророци спешно съжали, че техните пророчества бързо ще бъдат изпълнени. Техните заплати се идването на Христос отново, за да се усъвършенства Божия план за спасение и царство на земята.

Ние благодарим на Бог Отец, че Христос наистина дойде. Неговото духовно царство почива в Неговите ученици, които често са считани за най-малките в света. Без земни оръжия, те продължиха в големите и малките градове, да спечели много с божественото царство на любовта. Как учудващо, че много от тези, които ги презираше, ги преследва, да ги бичуван и ги избиха, те се появяват малките и слабите пред Бога! Но той, който ги получава, получава Бог в човек, който им дава чаша студена вода, ще получи голяма награда.

Им обеща хляба на живота е Самият Христос, ако те вярват в Него. Придружителният благословия на децата на Исус не е въображаема надежда. Това е силата на Светия Дух и жилището на Бога в сърцата на каещия се, надеждата на света от вечен.

Добротата на Христовите ученици, които той ще приеме, може да се направи с едно око към Христос и заради Него. А пророк трябва да бъдат получени в името на своя Господ и праведник в името на Този, Когото го оправда. Малките трябва да бъдат благословени "в името на ученик", защото учениците не са научили или остроумен или защото те са наши съседи, но тъй като те носят образа на Христос. Те са в едни и същи пророци и ученици и т.н. са изпратени по поръчение на Христос. Той е вярващ отношение на Христос, който слага приемлива стойност на добротата, която се направи, за да му министри.

МОЛИТВА: Ние Ви прослави, нашият Отец, за изпращане на Христос в нашия свят, хляб към света и светлина на народите. Той е с нашите заплати. Ако Го приемат с вяра и изповядваме Неговата святост на другите, Той ще утоли жадните и да отговарят на гладните. Благодарим Ти, защото Ти ще изглежда след преследване по Вашето име и да им даде освежаване сред притеснения.

ВЪПРОС:

  1. Какви са заплатите на пророците, праведните и последователи на Христос?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 07:46 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)