Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 109 (Aim of Preaching)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
В - ДВАНАДЕСЕТТЕ УЧЕНИЦИ СА ИЗПРАТЕНИ ДА ПРОПОВЯДВАТ И СЛУЖАТ (Матей 9:35 - 11:1)
3. МЕТОДИТЕ НА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 10:5 - 11:1) -- ВТОРА КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС

д) Високата Цел на проповед (Матей 10:40 - 11:1)


МАТЕЙ 10:40
40 Който приема вас, Мене приема, а който приема Мене, приема Този, Който Ме е пратил.

Какво означава Христос искаме да се случи чрез изпращане си остроумие слабостите? Целта му не е знанието на божествената истина самостоятелно или приемане на лично спасение или просто опит на второто раждане. Целта на проповядването на учениците на Исус е по-висока от това. Това е съюз ни с Самия Христос. Нашата вяра не се основава на самото мислене, емоции, знания и решителност. Това означава духовно общение и вечно единство с любимия нашия Спасител. Ние не сме готови да унаследи само Неговата смърт и възкресение, но и да се наследяват пряко и пребъдват в Него като клон на лозата.

Исус потвърди пред учениците Си, че Той смята, тяхното служение, ако той самият беше говорител и работника. Господ обединява със слугите си, точно както Павел призна "Сега, след това, ние сме посланици на Христос, като че Бог умолява чрез нас" (2 Коринтяни 5:20). Най-Себе Си Светия говори чрез човешките си служители, и Христовите ученици не само изпълнява Словото Си на света, но също така упражняват него Той присъства в тях.

Христос е свещена връзка между Бог Отец и ни. Този, който получава своите министри получава самия Спасител, и онзи, който е приел Христос, е получил небесен Отец. Исус нарича себе си пратеник, за Неговата Светият отец го е изпратил. Исус е уникалният Словото на Бог стана плът. Този, който го получава преживява жилище на Бог в сърцето си. Духа на Господа изпълните ума си? Всемогъщият наистина живее във вас?

Христовите последователи са Божия храм и пребиваване, и Му светии са духовното тяло на Христос. Бъдете сигурни в своя подход към единството на Светата Троица. Се чувстват сигурни за вас не ще само в корумпирания свят, за да я предложи истинско спасение. Христос е с вас и във вас винаги, дори до края на века. Който слуша показанията си и вярва в Него, че е изпратил ще получите лично на Божия Син в сърцето и ума си.

МОЛИТВА: Ние ви прослави Отец, Син и Свети Дух, в Твоето единство, Ти дойде близо до нас и се всели в нас, след като ни е очистил със скъпоценната кръв на Твоя Син. Ни удостои с обитаването на вашето добро Дух в нашата слабост, че ние ще ходим в любов и да ви служи в честността, молитва и свидетелство. Прослави Ние Ви за Вашето общение с нас, обосновани грешници, смъртни същества, на които е дал вечен живот.

ВЪПРОС:

  1. Как се приключи единството между Бога и онези, които вярват в Христос?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 07:46 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)