Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 107 (Division)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
В - ДВАНАДЕСЕТТЕ УЧЕНИЦИ СА ИЗПРАТЕНИ ДА ПРОПОВЯДВАТ И СЛУЖАТ (Матей 9:35 - 11:1)
3. МЕТОДИТЕ НА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 10:5 - 11:1) -- ВТОРА КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС

г) Подразделяне В резултат на проповед (Матей 10:34-39)


МАТЕЙ 10:34
34 Не мислете, че дойдох да донеса мир на земята. Аз не дойдох да донеса мир, а меч.

Исус е княз на мира, и Неговите последователи се наричат миротворци. В Евангелието четем думата "мир" около 100 пъти, но защо Исус казва, че Той дойде да донесе меч, а не мир? Това означава, първо, че всеки, който влиза в яростна борба срещу греха се отрича и умира за себе си. Вие не можете да служите на Бога и себе си в същото време. Или мразят първо и се придържат към втора или обичате първия и част от втория. Исус иска да извикате волята си, че може да се преодолее и се оставя греха си от силата на вашия Господ.

Второ, да извади меча на Исус означава, че ние не го използвате, за да унищожи враговете му, тъй като той никога не взе меча в ръката му, нито пролятата кръв. , Която прониква в книгата Деяния на апостолите, не може да намери всяко споменаване на битка между хората на царството и евреи, от една страна, или на езичниците, от друга. Въпреки това, тази историческа книга свидетелства за нас, че световните органи използва меч срещу членове на църквите да отговарят на религиозните лидери и фанатик.

Христос не позволява да се убиване или кръвопролития в името на духовното Неговото царство! Нашата религия не се основава на меча, но от любов и уважение. Всеки християнин, който нарушава този принцип е осъден. Исус не се избегне духовната борба, но подготви учениците Си тежка борбата срещу зли духове, че те няма да бягат, когато такава война става горещо по време на духовна битка. Павел, апостол, пише, че ще преодолеят крепости на злото с вяра и любов (Ефесяни 6:16 и Римляни 12:21). Ние молим Бог да унищожи напълно тези крепости на фалшива религия и философия, защото на престъпленията и бедствия, които те носят на мъжете.

Чарлз Х. Спърджън, човек на вярата, веднъж беше подигравателно и поканени от художник, за да се представим на церемонията по откриването на нецензурни център. Пасторът отговорил на поканата, облечен в рокля като пастор. Когато церемонията по откриването беше на път да започне, пасторът се изправи и се обърна към публиката, казвайки: "Дами и господа, вие ме покани да присъстват на откриването и отговори на поканата, така че нека да отворите тази среща с молитва." Публиката беше шокиран и изненадан. Те гледаха един към друг объркан, но пастор, без да обръща внимание на учудването им, се помолил: "О, Господи, Ти присъства във всички места, и ще видите какви са тези хора са готови да направят. Питам да се намесва с вашия орган и да се спре тази лудост, че не може да се задържи в разпространение на този грях в нашето общество сред млади и стари ", тогава той завърши своята молитва с" Амин, Господи ", каза добро довиждане на всички и ляво.

Една година по-късно, тежка неразбиране и възниква спор сред отговаря на театъра. Театърът е бил затворен, и това дело е било спряно.

Колко далеч са повечето от религиозните лидери днес от Спърджън. Те не се огъват малкия пръст срещу грозни порнографски програми, независимо дали по телевизията или във филмите. Откриете някои от тях се присъедини към техните церемонии и поводи, под претекст на откритост и модернизация. Те претендират, че са забравили ролята, с които Господ им възложени, когато Той каза: "Вие сте солта на земята, ако солта изгуби вкуса си, как ще се поправи? Тя вече за нищо, освен да се изхвърли навън и стъпкани под краката от мъже "(Матей 5:13).

Повечето от речите на Христос, насочени към подготовката на Неговите пратеници, за да отговори устно и поема атаки. На Христос, мечът символизира борбата срещу злите сили, която заплашва всеки орган и иска да ни доминират.

Евреите мислех, че Христос дойде да даде всички Негови последователи богатство, слава и власт в този свят. - Не, - каза Христос, - не съм дошъл да ви даде мир; мир в небето може да бъде сигурен, но не мир на земята. "Христос дойде да ни донесе истински мир с Бога, траен мир в нашата съвест, недвижими мир с наши братя, но "В света ще имате скръб" (Йоан 16:33). В последния ден на мира ще бъде взето напълно от земята (Откровение 6:4), докато Князът на мира най-накрая пристига.

МАТЕЙ 10:35-37
35 Защото дойдох да настроя човек шансове срещу баща му, и дъщеря против майка си, и снаха против майка си-в-закон. 36 неприятели на човека ще бъдат тези на собствения си дом. 37 Който люби баща или майка повече от Мене, не е достоен за Мене, и който обича син или дъщеря повече от Мене, не е достоен за Мене.

Исус познава всички, които приемат Неговото име и пребъдват в Него. Той се стреми да ги извади от връзката на клана си, както и от гнездото на любимия си семейство, или на културата на своя народ. Той знае, че кръвна връзка често е по-силна и по-ценно според митническата от религията, и съседите няма да позволи тяхната относителна следваме Исус лесно. Те избират да живеят в непочтеност и нечистота, отколкото да се роди отново в Исус.

Тези от търга секс ще стане гонители и сивосинкав. Майката ще бъде против вярва на дъщеря си, където обич и синовен дълг, човек би си помислил, следва да възпрепятства или по-бързо разрешаване на кавга. Тогава не е чудно, ако снаха срещу свекърва, където твърде често, студенината на любовта търси повод на раздора. Като цяло, "врагове на човека ще са тези на собственото си домакинство" (ст. 36). Тези, които трябва да бъдат неговите приятели ще се разгневиха на Него, за възприемане на християнството, и по-специално за да се придържат към него, когато става дума да бъде преследван и ще се присъединят към преследвачите си срещу него.

В проповедта си за разпространение на Царството Божие, Исус свидетелства два пъти, че най-тежката болка, която човек може да преживее в живота е разделянето му от неговото семейство поради чест на името на Исус. Членството ни от Божието семейство е по-важно, отколкото продължаването ни в земното семейство. Когато родителите и съседите ви предпази от следването на Исус, вие трябва да се покоряваме на Бога, отколкото мъжете за същества, които не могат да се спазват в тяхното непослушание към Твореца. Понякога родителите страдат! Те обичат децата си и упражняват натиск върху тях да напуснат Исус и да се присъедини към анти-Христос страна, но Божията любов преодолява дори нашите емоции.

Онзи, който минава през тези проучвания заслужава нашата молитва, подкрепа и приятелство във всяко едно отношение, тъй като ние станахме новото му семейство, след като той е напуснал неговите роднини и сродни.

МОЛИТВА: O Светия отец, ние ви благодаря, защото Вие обичате всички хора, особено тези, които се сблъскват с преследване и насилие заради вярата им в Твоя Син Исус. Вие сте техният духовен баща! Моля, да им даде мъдрост как да се държи с техните близки, че те могат да се смирят, обичат своите отношения-ните, им служат и живеят заедно с тях при вида Духът на Христос. Отворете Вашите преследвани деца вратата на присъединяване своята божествена семейство, че те не могат да живеят изолирани и преследвани, но защитени и обичан в на светиите.

ВЪПРОС:

  1. Как трябва да преобразуваните се държи със семейството си, което го преследва заради вярата си в Исус?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 07:40 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)