Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 106 (Encouragement)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
В - ДВАНАДЕСЕТТЕ УЧЕНИЦИ СА ИЗПРАТЕНИ ДА ПРОПОВЯДВАТ И СЛУЖАТ (Матей 9:35 - 11:1)
3. МЕТОДИТЕ НА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 10:5 - 11:1) -- ВТОРА КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС

в) Троубле Насърчителна Сред (Матей 10:26-33)


МАТЕЙ 10:32-33
32 Всеки, който изповяда Мен пред човеците, него аз също ще изповяда пред Отца Си, Който е на небесата. 33 Но всеки, който се отрече от Мене пред човеците, него аз ще се отрека пред Отца Си, Който е на небесата.

Христос потвърждава, че Той се възнесе на небето. Той споменава името си пред Бог, защото сте служили на земята в името на Исус Христос. Изповед на земята има ясно отражение в небето. Синът на Бога, той самият признава гласа си, така че да забравите за вашата репутация и семейството ранг и говори мъдро и открито, че Исус е Спасителят и Царят на царете. Така ще остават фиксирани в Божията памет завинаги. Много хора искат президенти, лидери и царе ще знае името си в надеждите на специални услуги. Но вашето име ще да се спомене пред Бога лично, ако изповядаш името на Исус на приятелите си, отношение и врагове. Ли свидетелства на спасение, Исус разпятието, погребението и възкресението? Или пък изглежда като мъртъв камък, неподвижен и безжизнен? Ако не сте в състояние да свидетелства открито, помолете на Господа Исуса да ви покажа един подходящ повод, че може да даде показания след молитвата си към Него. Който не мине през неговото свидетелство за Исус и отрича Него не ще бъде кръстен на небето. Вярата си в Христос просто като вяра не е достатъчно, за благодарност на свидетелството трябва винаги да излизат от вас.

Ако обичаш Исус, ще го изповядам. Спиртни Бог ви подканва да обявят името на Христос, Спасител. Но ако пренебрегвате и да се противопоставят на ръководството на Светия Дух в теб и не говорят на другите за Спасителя, да се отлъчи от Божията сила. А булката я обича младоженеца и ако тя не се говори за него, нейната любов ще се охлади и изчезват. Това е вашето свидетелство. Това е доказателство за вярата си. Без мъдър професия и обикновена свидетелство за Исус под ръководството на Светия Дух, вашата вяра определено ще се провали.

За нас е привилегия, не само да вярвате в Христос и да Му служат, но и да страдате за нашата вяра в Него, когато сме призовани да направят това. Ние никога не трябва да се срамуваме от връзката ни с Христос, нашата зависимост от Него и очакванията ни от Него. С това искреността на нашата вяра е очевидна - Името му се прослави и други назидава.

Това обаче може да ни изложи на позор и неприятности, ние се изобилно възнаградени за това, във възкресението само, когато тя ще бъде неописуем чест и щастие да чуя Христос думата (какво би било повече?) "Него ще призная."

Това е опасно нещо да се отрича и да се отрече от Христос пред човеците. Той ще се отрече от тях, които така и във великия ден, когато те имат най-голяма нужда от Него. Христос ще бъде Господар на тези, които няма да бъдат Негови слуги: "И тогава ще им заявя, никога не съм ви познавал, махнете се от Мене, вие, които вършите беззаконие!" (Матей 7:23).

МОЛИТВА: Господи Исус, Вие живеете. Вашето ходатайство е нашата сила и надежда. Ние не трябва да се страхуват тези, които ни преследват, за нашия живот е скрит с Вас. Моля, учат ни признават Вашето име смело и мъдро и да ни даде смелост на духа си да декларират любовта си към нас. Благодаря Ти, че се споменават имената ни пред нашия небесен Отец, Който се грижи за нас, че разчита дори броят на космите на главата ни. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Защо се забранява да се боят мъже или смърт?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 07:39 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)