Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 108 (Division)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
В - ДВАНАДЕСЕТТЕ УЧЕНИЦИ СА ИЗПРАТЕНИ ДА ПРОПОВЯДВАТ И СЛУЖАТ (Матей 9:35 - 11:1)
3. МЕТОДИТЕ НА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 10:5 - 11:1) -- ВТОРА КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС

г) Подразделяне В резултат на проповед (Матей 10:34-39)


МАТЕЙ 10:38-39
38 Който не вземе кръста си и върви след Мене, не е достоен за Мене. 39 Който търси живота си, ще го изгуби, и който изгуби живота си заради Мене, ще го намери.

Това е първата препратка към пресичат, което е споменато от Исус в Неговото Евангелие според евангелист Матей, когато той говори за отделяне на вярващия от семейството си. Той не се съсредоточи в речите си по собствена кръста си, но се говори за първо място, тези страданията на техните семейства, се извършва подобно на ноктите, които са пробити на Исус Неговите последователи ръцете и краката. Нашият Господ иска от нас да Го следват на всяка цена, за този, който разделя сърцето си между мъжете и син на Бога, не остана място за него на Божия Син. Христос даде Себе Си изцяло за вас; Той иска да даде себе си изцяло на него или той не иска нищо от вас. Блаженството на живота не е да се живее в лекота и в хармония с вашите близки и приятели, но, в същото време, свидетел на Този, Който е възкресил от мъртвите и изля Святия Дух в Неговите последователи. Той, който избира света, избира смърт и разрушения, но този, който избира смъртта на Исус избира вечен живот. Усилия, за да отговарят на мъжете и Христос в същото време, не и става лицемер и нечестни, но той, който повдига Исус над парите, наследство, роднини и земно бъдеще, ще познаят, Син на Бога в Неговата пълнота.

На Мойсеевия закон предвижда, че всеки, който се превръща от закона на своята нация се разделят и с камъни. Римското правителство не разрешава на евреите да се сложи този закон на практика, за опасност от смърт е винаги виси заплашително като меч над главите на тези, които са от еврейски произход, които повярвали в Христа. Затова Исус казва, че има вяра в Него, е подобно на кръста за двете изискват готовност до смърт всеки ден.

Те, които ще следват Христос, трябва да очакваме кръста си и да го вземе. При вземането на кръста, ние сме позволено да следват примера на Христос и го носи, както го е правил. Това е голямо насърчение за нас, когато се срещаме с кръста, че в него като ние следваме Христос, който ни показа пътя. Ако Го следваме вярно, Той ще ни води през всичките ни страдания, слава с Него.

МОЛИТВА: Господи Исус, Ти си Божият Син. Ти остави баща си да ни спаси. Моля да ни научи да оставим нашите роднини, ако те мразят, че можем да се подчиняват само в. Вие сте наш Изкупител, защитник и покажи ни Отца. Моля, да ни освободи от нашите земни ангажименти, че може да сме напълно Ваш за Твоята любов е по-голяма от тази на мъжете. Благослови нашите приятели, които са напуснали домовете си заради Твоето име. Покажете им Твоето слово. Дайте им хляб да яде, стая за живеене и работа, за да живеем чрез благодат.

ВЪПРОС:

  1. На какъв повод Евангелието на Матей се споменава говорим за кръста за първи път?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 07:41 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)