Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 102 (Risks of Preaching)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Javanese -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
В - ДВАНАДЕСЕТТЕ УЧЕНИЦИ СА ИЗПРАТЕНИ ДА ПРОПОВЯДВАТ И СЛУЖАТ (Матей 9:35 - 11:1)
3. МЕТОДИТЕ НА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 10:5 - 11:1) -- ВТОРА КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС

б) Рискове от проповед (Матей 10:16-25)


МАТЕЙ 10:24-25
24 Ученикът не е по-горе от учителя си, нито слугата е по горен от господаря си. 25 Достатъчно е на ученика да бъде като учителя си, и слугата като господаря си. Ако те са призовани господар на къщата Беелзебул, колко повече тези на неговото домакинство!

Да следват Христос, означава да Го имитира в Неговата любов, радост и смирение и да служат в Неговата сила. Това означава също да се придържат към Него в страдания, смърт и възкресение. Той ни води след себе си и никога не ни напуска, докато не влезе в славата Си. Христос не би ни иго или тежко бреме, че Той не се опита преди. Хора го мразеха, и Го отричат ​​Неговото племе. Те го помолили да попадат в капана на враговете. Той се яви пред религиозен съд и е бил пребит и бичуван. Те се изплю в лицето му и цар Ирод му се подиграваха. Впоследствие е осъден от римския владетел на друг бичуването, след това до разпятието. Римският владетел Го разпнаха, въпреки че той се оказа три пъти, за да остане ненаказан. Неговите врагове Го изкушават хитро в точката на смъртта. Се появи с него след всичко, което Бог скри лицето си от него. И все пак той остава верен в убеждението си, силни в Неговата любов, стабилно в Неговата надежда. Той понесе страданията на решението на Неговото тяло на Бог за греха вместо нас, и лукавият не са имали власт, нито право в Него.

Ние не сме изправени пред това, което Исус пред които са изправени, тъй като ние не се носи греха на света, и Божият гняв не ще се излее върху нас, но враг на доброто дебне да ни измъчват и се опитват да ни вземат далеч от милостив нашия Спасител. Ние сме слаби, но Исус нашите ръце и ни подкрепя. Ние не създаваме нашето бъдеще на нашата собствена сила, но при верността на Исус и по силата на скъпоценната Си кръв.

Един от основните приоритети на проповедта е да се умре на прекомерна чувствителност и егоизъм, за синовете на ще кажат всички видове зло против вас и хули Бог, защото сте на. Евреите нарича Исус владетел на ада. Те отрекоха Неговата сила, макар че Неговите чудеса са били чисти и лишени от алчност. Те го обвиняват, на управляващата армия от демони, които са толкова многобройни, колкото мухите, за името " Беелзебул " означава на арамейски "богът на мухите." Въпреки това, Исус не отхвърли Неговите врагове, но защити достойнството на баща си и на Светия Дух, защото Той Себе Си и Своята слава от всичко до края.

МОЛИТВА: Господи Исус, благодаря Ти за дадоха много обиди, подходи, такси и лъжи. Те изсипва върху вас всяка зла дума. Но продължи и през обич и доброта и говори истината и мъдростта. Не се опитвайте да отиде заедно с тях, но продължава Вашето пътуване, за да изпълни Вашата цел, към смъртта на кръста. Благодаря Ти, че ни дава възможност да ви следват. Ние ви молим да ни даде силата да понесе всяка зла дума и да продължи в любовта. Помогнете ни да мъдро обяви истината, дори ако това ще ни доведе до смърт. Застанете до нас, така че ние може да ви благослови, защото ние сме в състояние на тежка и ще продължи без вашата помощ. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Той означава с изказването си, "Ученикът не е по-горе от учителя си?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:49 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)