Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 049 (The Beatitudes)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Javanese? -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС

a) Блаженствата (Матей 5:1-12)


МАТЕЙ 5:11-12
11 Блажени сте, когато ви хулят, ще ви изгонят, и да кажа на всички видове зло против вас лъжливо, заради мен. 12 Радвайте се и се веселете, защото голяма е наградата ви на небесата. , Понеже така гониха пророците, които бяха преди вас.

Господ повтаря благословия от неговите отхвърлени посланици. За духа на света мрази Бога и онези, които са родени от Духа Си. Синовете на този свят тестват синовете на Пресветата като Сатана е тестван Христос и Неговите апостоли. Господ им казва ясно, предварително, за това какво ще се случи с тях. Те могат да бъдат "преследвани", цели се спускат, изоставен като "утайка на всички неща" (1 Коринтяни 4:13), глобявани, хвърлени в затвора, прогонени, лишени от техните имоти, изключени от места на печалбата и доверие, бичуван, понякога предадени на смърт и като овце за клане. Това е ефектът от враждебността на семена на змията срещу светото семе, още от времето на праведния Авел. Това беше в старозаветни времена. Христос ни е казал, че ще бъде много по-така с активните вярващи в църквата Си, и ние не трябва да мисля, че това странно (1 Йоан 3:13). Той ни е оставил пример.

В горчивия час на страдание, когато загубите вашата къща или вашата работа поради преследване, Син на Бога ви окуражава да се радват и веселете се. Страданията на съвременната епоха не заслужават да се сравнят със славата, която ще се открие в себе си и в други вярващи. Така че защо да скърбиш? Радвай се, ликува и да бъде благодарен, за небесното царство е под ръка.

Бог ще даде възможност за тези, които страдат заради Него. Дори и тези, които губят живота си не трябва да го загубиш в края. Живот в небето с Исус, най-накрая, ще бъде богата отплата за всички трудности, които срещаме в наши дни.

Пророците са били преследвани и тормозени като теб. Можете да очаквате да отидат в рая по различен начин? Не Исая се подиграваха на учението си и Елисей за плешивата си глава? Затова не се чудите, ако това е странно събитие и не роптаем, защото е трудно нещо. Това е комфорт, да се види как на страданието като път пътувал от мнозина и като честта да следват такива лидери във вярата. Тази благодат, която е достатъчна за тях, да ги изпълнява чрез своите страдания, не трябва да бъде по-малко достъпни за вас. Тези, които са ти врагове са семена и наследници на ония, които на стария присмиваха на пратеници на Господ.

Ето защо, "Радвай се и веселете се." Това не е достатъчно, за да бъдете търпеливи и съдържанието по тези гонения, в съответствие с общи страдания и да не направи парапет за парапета. Трябва да се радваме, защото честта и достойнството, удоволствие и предимство, страда за Христа, са много по-големи от болка или срам от него. Не че ние може да отнеме гордостта в нашите страдания (това ще развали всичко), но трябва да вземем удоволствие в тях, както Павел (2 Коринтяни 12:10), знаейки, че Христос остава с нас, и че той няма да ни изостави.

МОЛИТВА: Благодарим Ти, Небесни Отче, ни приема като Вашите синове по благодат. Простете ни страх, инат и прилепени към земните ценности. Ни научи на милост, търпение и чистота на Христос. Дай ни сила и смелост да призная, Евангелието на Твоя мир. Пазете нас, когато са били отхвърлени от нашите приятели и семейството ни, за да можем да благослови тези, които ни мразят, обичат тези, които ни бият и да се молим за онези, които ни преследват. Направи ни фирма в радост и веселие Вие сте с нас, центрирано в нас. Моля, утеши онези, които страдат днес за свято Вашето име.

ВЪПРОС:

  1. Какви са заплатите, изплащани на преследвани вярващи?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:36 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)