Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 045 (The Beatitudes)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Javanese -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС

a) Блаженствата (Матей 5:1-12)


МАТЕЙ 5:7
7 Блажени милостивите, защото те ще бъдат помилвани.

Милостив са тези, които са благочестиво и великодушно склонни да съжалявам, помощ и подпомагам другите в мизерия. Един мъж може да бъде наистина "милостив", който не е означава да бъдеш щедър или либерална, тогава Бог приема желаещите ум. Ние трябва не само да носят собствените ни страдания търпеливо, но участва в страданията на нашите братя. Жалко, трябва да бъде показано и недрата на милост "(Колосяни 3:12).

Ние трябва да имаме състрадание за душите на другите и да им помогне, съжалявам невежите, инструктира безгрижни и предупреди, който е в състояние на грях и да го грабне като марка от изгарянето.

Ние също трябва да имат състрадание на тези, които са в скръб и да ги утеши и да не е тежка с тях. Трябва да се признае, тези, които са в нужда и снабдяване на техните нужди с мъдрост. "Разширяване душата си на гладния и насищаш наскърбената душа ... разделяш хляба си с гладния" (Исая 58:7,10). Не, "добър човек е милостив към звяра" (Притчи 12:10).

Този, който е оправдан чрез кръвта на Христос, на милостта на Бог обитава в сърцето си. Онзи, който обича Исус за Неговата велика любов за съвместяването, доброволно ще прощава всички грешки на неговите врагове. Който е помазание от Святия Дух, не презира обикновен човек, той по-скоро му помага, да го благославя и го утешава. Той жертва, това, което има за него. По този начин, Бог е любов! Който вярва в нашия Отец в небесата влиза в тази любов. Онзи, който не познава Бога ще остане в омраза, презрение и по преценка. Ли стана милостив като Христос, най-милостив? Ако е така, силата на Бог ще извира от вашето сърце в умиращ свят. Заради вярата си в Христос, ще бъдат оправдани и да възкръсне от мъртвите за вечен живот. Ще бъде спасен от окончателното решение чрез Неговата милост, която ще се реализира чрез любовта на Бог изля в сърцето си чрез Светия Дух, който ви е даден. Вие не сте спасен от добрите ви дела, но в името на кръвта на Исус Христос, който се променя в един любящ слуга.

Милосърден имат определена привилегия, както четем в Стария Завет, "Благословен е този, който счита за бедните" (Псалм 41:1). Тук ще прилича на Бога, както Исус ни заповядва: "Бъдете милостиви, точно както и вашият Отец е милосърден" (Лука 6:36). Ние сме поканени дори да станем съвършени, както Той е съвършен (Матей 5:48). Това е доказателство за любовта на Бог. Един от най-чистите и най-изтънчения изкушения в този свят е милостиво върши добри дела. В тази дума: "Блажени милостивите," словото на Христос е включен, което се намира само в свидетелството на Неговите апостоли, "По-блажено е да даваш, отколкото да приема" (Деяния 20:35).

ВЪПРОС:

  1. Как можем да променим от егоистично е милостив?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:33 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)