Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 032 (Call to Repentance)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
Б - ЙОАН КРЪСТИТЕЛ ПОДГОТВЯ ПЪТЯ НА ХРИСТОС (Матей 3:1 - 4:11)

1. Призове към покаяние (Матей 3:1-12)


МАТЕЙ 3:12
12 Той държи лопатата в ръката му, и той внимателно ще очисти гумното Си. Той ще събере житото Си в житницата, а плявата ще изгори в неугасим огън."

Йоан Кръстител ни събужда с друга метафора на истината. Той ни показва един селянин с вентилатор (държи лопатата) в ръката си, вършитба си зърно. Плевелите, зърно настилки и прах се извършват с вятъра, но пшеницата пада пред нозете на Господаря на жетвата и го събира в хамбара си.

Какво искаш да се сравни с? Ли принадлежат към пшеница или плявата? Фарисеите и садукеите се, че пшеница и всички други мъже плявата и плевелите. В една от притчите на Исус, бирник в храма (който след това се разглежда като плява) беше срам да се повиши лицето си към Бога, но промърмори: "Боже, смили се за мене, грешния!" Това покаял се човек е оправдано и се броят като пшеница, докато друг мъж, фарисей, похвали благочестието си и падна в Решение по дело въпреки себе си правдата (Лука 18:9-14). Така че, какво си ти? Лицемер, имащи вид на благочестие? Или сте разкаялия се грешник? Носи ли изобилните плодове на покаяние? Изпълнен със Святия Дух?

Последната дума, че Матей, посочени от проповедите на Кръстителя е "огън". Той говори три пъти за Божия гняв. Всички онези, които са против Духа на Христос, попада в ада заедно с всички онези, които не се променят с цялото си сърце. Христовото спасение е пълна, като силата на Светия Дух да освети каещия се. Но онзи, който се преструва, благочестие и продължава в греха му, равнодушно под булото на благочестие стават дърва за огрев на вечния огън и не трябва да има надежда.

МОЛИТВА: О Господ Исус Христос, Спасител и Съдия на света. Питам прошка на моя небрежност, и Питам ви, чрез силата на лек Дух, да променя решението си, че може да носи плодове на вашата любов, доброта и истина. Не се моли за моето спасение само, но за всички изгубени. Аз се моля за съкрушаване на лицемерите, тъй като там не е праведен пред вас. Моля, наведете главите ни, преди да си слава и нека изцяло се отречем от себе си. Изпълни ни с небесна Дух, че можем да се обичаме един друг като ни обичаше, тъй като няма надежда, но във вас. Вие сте цел на нашата похвали. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Каква е разликата между кръщението със Святия Дух и кръщението с огън?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:15 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)