Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 013 (Genealogy of Jesus)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Javanese -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
A - РАЖДАНЕТО И ДЕТСТВОТО НА ИСУС (Матей 1:1 - 2:23)

1. Генеалогия на Исус (Матей 1:1-17)


МАТЕЙ 1:17
17 И тъй, всички родове от Авраама до Давида са четири престъпления поколения; от Давид до изгнание във Вавилон четири юношески поколения и от преселението във Вавилон до Христа, четиринадесет рода.

Четиринадесет се състои от (2 X 7). Също седем е равно на (3 + 4). Номер 3 се отнася за триединния Божеството, и номер 4 представлява четирите посоки на Вселената, следователно небето и земята са били свързани с номер 7 в развитието на историята. И все пак, когато номер 7 се повтаря отново да стане 14, това означава завършване на божествената историческото развитие на нашия свят. Това се появява в два цитата, които дават доказателства за Бог и работата му в сегашния ни живот.

Тези периоди на четиринадесет години се появява три пъти. Матей видях, че те предсказал идването на Христос според времето на Бога. Той също така информира на жилището на царството от небето на земята. Матей интерес към посочва приемствеността на царете и тези няколко исторически детайли, защото видях големи проекти на Бога за спасение в тях.

Господ избра Авраам и му началото на една велика нация, на който Давид стана на срещата на върха. Сривът започна със Соломона, и политическата държава била разделена по време на Ровоам, синът му. Тогава северното царство унищожени, а евреите са били взети в плен във Вавилон.

На евреите, които дойдоха обратно от плен реализира от училище Божия на наказанието, че целта на Бога за каещия се не е орган, оръжия и комфорт, но на живот свещена според закона на Мойсей, че те биха могли да станат свято и царски хора в смирение и истината.

Това училище на съкрушеност не произвежда същото мислене в хората. Ревностен възрази на Бога и да си ги смачкване и е решена на всяка цена да се изгради един славен народ. Фарисеите, обаче, се опитва да изпълни закона, чрез собственото си усърдие и те станаха горди и обича да се хвали. Малък брой на евреите разбира тяхната неспособност да водят свят живот, така че те са живели в покаяние и съкрушеност пред Бога, чакайки със сълзи на покаяние за идващия Месия. По времето на Исус, евреите не виждам събития, които доказват идването на великият спасител на своя народ, който ще изкупи и благославя целия свят. Евангелист Матей, обаче наблюдава абсолютно доказателство в хода на историята, че Исус е обещаният Христа Бога.

МОЛИТВА: Аз ви прослави, моето Свято и Всемогъщият Бог, защото сте подготвени от миналите векове за идването на сина си, и заети лица бащите, царете и пророците, за да подготви пътя си. Ти не беше срам да се включат пленници и прелюбодейците в родословието на сина си. Благодаря ви, че аз също могат да бъдат осветени с вяра и стане плод на изкупителното дело на сина си. Нека живота ми отразяват добротата на Своя Дух, който ви дава похвали и да ви донесат слава.

ВЪПРОС:

  1. Какво означава хронологичния ред на родословието на Исус посочи?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 09:50 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)