Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 003 (Genealogy of Jesus)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Javanese -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
A - РАЖДАНЕТО И ДЕТСТВОТО НА ИСУС (Матей 1:1 - 2:23)

1. Генеалогия на Исус (Матей 1:1-17)


МАТЕЙ 1:1
1 ... на Исус Христос …

По времето на Исус, евреите все още очаквам с нетърпение идването на Христос, когото те бяха обещани 1000 години преди. В Стария Завет, Бог е обещал на бащите, царе и пророци, че ще издигне човек от своя народ, за да бъде велик цар на народа. В допълнение към човешкото му лице, той ще бъде на божествената природа, от силата на Създателя и управлява царството, че не ще има край (2 Царе 7:12-15, Исая 9:6-7).

Евреите, с нетърпение очаква насрещното Христос, особено когато римляните окупира страната им. Тяхното желание бе за Христос да дойде и да избави всички ония, от окупационните враг, установи Божието царство на земята със сила и власт, на град Йерусалим център на света, и съди народите.

Когато Матей е написал първото изречение на книгата си, и свидетелства, че господинът кротък Исус от Назарет е обещаният Месия, той е създаден с това свидетелство пламенната вяра сред най-подготвените хора и тежка омраза сред отхвърляне на упоритите хора. Всички вярващи сред тези, които очакваха Христос и признати в Исус въплътен духа на Бог поели ангажимент към него с вяра. Но по-голямата част от евреите го отхвърли, тъй като лидерите на народа си. Като дойде без оръжие и без земна власт, той е предаден за разпятието. Матей не се тревожи за недоволство на тълпите и лидери, но възразиха срещу тях смело. Той свидетелства истината и нарича Исус, "обещаната Христос на Бога." Думата "Христос" се споменава 569 пъти в Новия Завет.

Думата "Христос" не е име на Исус. Това е титлата си, което показва кабинета му. "Христос" означава помазан с цялата пълнота на Светия Дух. В Стария Завет, царе, свещеници и пророци били помазани с масло на посвещение. В негово лице, Исус единна силата на божествения цар. Той е истинският Първосвещеник и убитите Божия Агнец. Той не дойде, тъй като всички други пророци с Божието слово го откри, защото самият той е словото на Бог стана плът. В Христос живееше цялата пълнота на Божеството телесно. Вие сте последовател или враг на Христос?

МОЛИТВА: О Господ Исус Христос, аз ви се покланят, защото вие сте моя Цар, изпратен от Бога, и моят верен свещеник. Движите сърцето ми към царството на вашия мир. Моля да ме научи да разпознава вашето име и духовна сила, че може да изпитате живота си, кротост и смирение. Ренеw съзнанието ми, че мога да стоим твърдо като квалифициран член на твоето царство.

ВЪПРОС:

  1. Какво означава заглавието "Христос" означава по отношение на Исус?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 09:35 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)