Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 002 (Genealogy of Jesus)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Javanese -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
A - РАЖДАНЕТО И ДЕТСТВОТО НА ИСУС (Матей 1:1 - 2:23)

1. Генеалогия на Исус (Матей 1:1-17)


МАТЕЙ 1:1
1 на книгата на родословието на Исус …

Повечето религии разчитат на техните свещени книги, но ние, християните, не се покланят книги. Ние се придържат, и вярвам в един уникален човек, който е въплътен Божието слово. Матей не е полет на фантазията, следвайки примера на романисти. Той не е продиктувано идеали от странен дух, нито е чул свръхестествен глас в транс, но той описва живота и думите на Исус от Назарет, когото той е повече от любители на когото е чест и последван с постоянна вяра. Така тази книга е показания на очевидци за историческа личност и реални събития, където Исус е представен като нашия Цар, Христос, Спасител и Господ.

Думата "родословие", споменат в началото на своето Евангелие, означава на гръцки "източник", "да стане", "идване" и "развитие в пътешествието на живота." Раждането на Исус на земята не е началото на неговото съществуване. Той съществува от вечността. Раждането и смъртта не ограничава неговата автономна област. Той живее във всеки един момент, защото той е от Божия Дух, защото той е славно и вечно към Бога. Все пак той е на самия Господ.

Исус от Назарет имат различни имена. Той нарича себе си на Човешкия Син, Светлината на света, и хляба на живота, който дава живот на света. Неговите врагове го наричали, злобно, "Синът на Мария", който не е имал баща. Но неговите ученици го удостоява с титлата "магистър". Неговото оригинално име е "Джошуа". От това уникално име и бесовете треперят от страх, но ангелите съживи. В това име, цел и цел на Божията воля са открити и в тези писма са силата на суверенната власт на всички небесата работа. Ние започваме нашия скромен коментар не е в нашите собствени имена, но в името на Господ Исус, който е въплътен от Божия Дух.

Думата "Исус" се споменава 950 пъти в арабски Библията, която показва, че е по-важно от другите му имена.

МОЛИТВА: Господи Исус, вие сте вечния Бог. Ти стана плът, че може да види Божията сила в живота ми и силата на Светия Дух чрез вашите думи. Простете моето невежество и неспособност ми. Изпълни ме със светлина, че може ли, вярвам в теб, и почитаме свято име, "Исус Христос", чрез моето свидетелство, действия и благодарност.

ВЪПРОС:

  1. Защо не е християнин обвързана с определена книга, но е посветена на личността на Исус?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 09:35 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)