Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Ukrainian":
Home -- Ukrainian -- Salvation - 4. Confess Your Sins to God and Don’t Lie!
This page in: Albanian -- Armenian -- Baoule -- Cebuano -- English -- French -- German? -- Greek -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Somali -- Spanish -- Telugu -- Twi -- UKRAINIAN -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

Чи Ти Знаєш? Боже Спасіння Готове для Тебе!
Ключовий буклет для вас

4. Визнай Свої Гріхи перед Богом і Не Обманюй!


Одного разу двоє чоловіків піднялися до храму помолитися. Один з них виглядав дуже побожним, але другий здавався нечестивим і зневаженим злодієм. Релігійний чоловік стояв прямо біля вівтаря і гордо молився перед людьми: «Дякую, Боже, Тобі, що я не такий як інші люди: здирщики, неправедні, перелюбні, або ж як цей митник. Я пощу два рази на тиждень, даю десятину з усього, що тільки надбаю!» (Луки 18:11–12).

Але інший чоловік, який був злодієм, стояв трохи далі в кутку. Йому було соромно за себе. Почуваючи себе винним через свої гріхи, він не хотів підіймати очей до неба. Він схилив голову і запнувся:

БОЖЕ, будь милостивий до мене ГРІШНОГО!
Від Луки 18:13

Ісус чітко показав, що людина, яка була зовні релігійною, насправді була егоїстичним лицеміром. Його молитва не була почута. Але злодій пішов додому виправданий зі спокоєм у серці, бо він відверто зізнався у своїх гріхах і покаявся у своєму серці.

Дорогий Читачу! Ми радимо тобі розкрити свої гріхи перед своїм Господом. Якщо ти думаєш, що не вчинив жодного гріха, тоді попроси святого Бога смиренним, зламаним духом:

«Боже, відкрий мені будь-яку неправедність та всі інші мої гріхи. Нехай твоє світло виявить жорстокість мого серця і покаже мені ненависть у моїх думках. Нагадай мені погані слова, які я сказав і всі погані вчинки, які я зробив. Амінь.»

Май сміливість просити Бога підняти завісу твоєї совісті. Нехай він зламає маску, що прикриває таємниці твоєї душі. Тоді ти визнаєш жахливість своїх гріхів. Немає такої людини, яка б не грішила. Тільки Бог безпомилковий. Шукай живих знань у милосердного Бога. Усвідом правду про себе. Тоді Бог навчить тебе Своїх десяти заповідей. Вони є божественним дзеркалом для твоєї грішної душі. Через БОЖИЙ ЗАКОН ти дізнаєшся, що ти не кращий за будь-яку іншу людину.

-- Господь показує нам через Свої заповіді, що ми не любимо Його всім серцем, ані всією душею, ані всім своїм розумом. Ми бігали за грошима, дивуючись своїй красі та поклоняючись різним речам, а не Богові.
-- Хіба ти не даремно багато разів вимовляв ім'я Бога, чи то несвідомо і ненавмисно, чи проклинав Його ім'ям, не помічаючи цього?
-- Чи ти шанував своїх батьків практичними слугуванням, мовчазними жертвами любові та постійним терпінням, як того вимагав від тебе Бог?
-- Наш світ сповнений ненависті. Всі відкидають один одного. Серця сповнені помсти складним людям. Вбивчі думки мешкають у наших жилах.
-- Сексуальна розпуста — це гріх, який глибоко заплямовує нашу душу. Скільки раз голос совісті людей був придушений через брудні думки, мрії, слова та вчинки! Якби ми змогли лише побачити гріх, скоєний за одну ніч, лише в одному з наших міст, ми б жахнулись і втекли, шоковані реальністю перелюбу і безсоромності.
-- До того ж ми бачимо брехню та шахрайство між людьми. Хто може сьогодні довіряти іншим людям? Зради отруюють наше суспільство. Точно знайте, що Бог ненавидить кожну брехню, наклеп та презирство. Він любить нас і хоче, щоб ми були чесними та правдивими. Христос чітко сказав:
Неможливо, щоб спокуси не мали прийти;
але ГОРЕ тому, через кого приходять вони!
Краще б такому було, коли б жорно млинове
на шию йому почепити та й кинути в море,
аніж щоб спокусив він одного з малих цих!
Від Луки 17:1+2
-- Гріх також породжує у нас бажання стати багатим, гордим і сильним. Серця стають твердими, як камені від жадібності та ревнощів, але зовні людські обличчя виглядають добрими та побожними.

Як часто ми ігнорували хвору чи слабку людину? Ви коли-небудь піклувались про біженця? І як часто ми навіть гидуємось через існування бідних та неосвічених людей? Милосердя не живе в нашому серці; воно сповнене егоїзму та зарозумілості. Тому Бог надихнув апостола Павла описати реальність нашого суспільства:

Праведного ЖОДНОГО НЕМАЄ!
НЕМАЄ ЖОДНОГО, хто розуміє Бога
або шукає Бога.
ВСІ люди відвернулися від Нього,
всі до одного стали нікчемними.
НЕМАЄ ТИХ, хто робить добрі справи.
Уста їх подібні до гробниць розкритих,
на язиці у кожного брехня.
На устах їхніх зміїна отрута.
Швидкі вони пролити кров.
Хоч би куди ішли вони,
з собою скрізь несуть руїну і страждання.
Їм геть дорога миру не відома.
І СТРАХУ ПЕРЕД БОГОМ В НИХ НЕМАЄ.
До Римлян 3:10-18

Дорогий друг! Чи можеш ти все-таки претендувати на те, що ти хороша людина, чи ти вже прийняв осудження своєї совісті? Ти побачив велику і глибоку затоку, яка відділяє нас від святого Бога? Чи усвідомив ти мерзотність своїх гріхів і огидність своїх проступків?

Якщо ти чесний сам із собою, ти визнаєш усе перед Богом і покличеш до нього з глибини душі:

«Будь милостивий до мене, Боже, бо мої гріхи відділяють мене від Тебе. Я згрішив проти Тебе, лише Тебе, і зробив усе зло перед Твоїми очима. Я винен і нечистий. Я зла людина. Прийми моє розбите серце і не відкинь мене. Очисть мене і зроби непошкодженим. Покрий мене своїм спасінням. Дякую, Господи, що Ти чуєш молитву мого серця. Амінь.»

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on September 21, 2021, at 02:59 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)