Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Greek":
Home -- Greek -- Salvation - 3. God Is the Measure of Yourself!
This page in: Albanian -- Armenian -- Baoule -- Cebuano -- English -- French -- German? -- GREEK -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Somali -- Telugu -- Twi -- Ukrainian -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

Το γνωρίζεις; Η Σωτηρία του Θεού είναι Έτοιμη για Σένα!
Ένα φυλλάδιο κλειδιών για εσάς

3. Ο Θεός είναι το Μέτρο του Εαυτού Σου!


Ένας νεαρός άνδρας από το Μπαχρέιν μας έγραψε: «Δεν ξέρω ποιον να πιστέψω. Είμαι Μουσουλμάνος, κομμουνιστής ή Χριστιανός; Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε και να μου δείξετε το σωστό πρόσωπο για να ακολουθήσω: τον Μωάμεθ, τον Μαρξ, τον Λένιν ή τον Χριστό;» Υπέγραψε το γράμμα του ως «Ο Μπερδεμένος».

Αυτός ο νεαρός άνδρας όπως οι περισσότεροι άθεοι, πνίγεται στο στροβιλιζόμενο αντίθετο ρεύμα του κόσμου. Ευτυχώς αυτός ο νεαρός άνδρας δεν είχε βυθιστεί στα βάθη της απελπισίας, ούτε έχασε την ελπίδα του. Κάλεσε σε βοήθεια και ήθελε να ξέρει το σωστό πρόσωπο που θα ακολουθήσει. Δεν ήταν ικανοποιημένος με τις ξερές παραδόσεις, τις χωρίς νόημα φράσεις ή τις νεκρές θεωρίες. Αισθάνθηκε ότι πρέπει να υπάρχει κάτι περισσότερο. Πρέπει να υπάρχει μια πιθανότητα να έρθει σε επαφή με τον Θεό!

Ναι, ο ζωντανός Θεός υπάρχει. Είναι το αληθινό μέτρο για το ανθρώπινο είδος, το παράδειγμα για τους ακόλουθούς Του. Τους ανυψώνει από τα λασπωμένα νερά του κακού και της αμαρτίας στην δική Του αγιότητα και αγάπη. Αποκάλυψε ξεκάθαρα το πρότυπο που έθεσε για όλη την ανθρωπότητα:

Να γίνετε ΑΓΙΟΙ επειδή ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΓΙΟΣ!
1 Πέτρου 1:17

Μπορεί να είσαι σοκαρισμένος και να λες, «Ο Θεός να φυλάξει! Πώς μπορώ να συγκρίνω τον εαυτό μου με τον Θεό;» Άκουσε προσεκτικά τι λέει η Αγία Γραφή. Αυτός ο άγιος Θεός δε σου ζητάει να σώσεις τον εαυτό σου. Αυτό είναι αδύνατο. Θέλει να σε ελευθερώσει από τα λάθος δικά σου ανθρώπινα μέτρα και σταθμά και να σε σώσει από τα πρότυπα του κόσμου. Ο Θεός έχει δημιουργήσει τον άνθρωπο σύμφωνα με τη δική Του εικόνα. Γι’ αυτό, Αυτός θέλει να περπατήσουμε στην αγιότητα Του και τίποτα λιγότερο! Είπε στον Αβραάμ τον φίλο Του,

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ Παντοκράτορας.
Να ζεις σύμφωνα με το θέλημα μου και να ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ!
Γένεση 17:1

Ο γεμάτος αγάπη Θεός θα σε ελευθερώσει από τα δεσμά των αμαρτιών σου. Είναι έτοιμος να σώσει, να εξαγνίσει και να θεραπεύσει την αδυναμία του μυαλού σου και της ψυχής σου. Πρέπει να καταλάβεις ότι όλη η καλοσύνη σου δεν είναι επαρκής για το μέτρο της αγιότητας του Θεού. Μπροστά Του κανένας δεν είναι καλός, και εμείς δε μπορούμε να σώσουμε τον εαυτό μας με τη δική μας δύναμη και θέληση. Η Καλοσύνη, την οποία ο Θεός ζητάει από εμάς, είναι η δική Του αγιότητα και η γεμάτη αγάπη αγαθοσύνη, τίποτα άλλο. Ο Χριστός εξέφρασε αυτή την αρχή λέγοντας:

ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΕΛΕΙΟΙ
Όπως ΤΕΛΕΙΟΣ είναι και ο Πατέρας σας ο ουράνιος.
Ματθαίος 5:48

Κάθε άνθρωπος που διαβάζει αυτόν τον λόγο από το Ευαγγέλιο και συνειδητοποιεί το βάθος της ερμηνείας του θα τα παρατήσει απελπισμένος, επειδή κανείς μας δεν μπορεί να είναι τέλειος όπως ο Θεός! Ωστόσο, αυτό μας δίνει την πραγματική σημασία της αμαρτίας, ότι δεν είμαστε καθαροί και καλοί όπως Εκείνος. Ο Χριστός το εξήγησε σε ένα πλούσιο νεαρό άνδρα λέγοντας:

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι αγαθός, παρά ΜΟΝΟ ένας, ο Θεός.
Μάρκος 10:18

Αγαπητέ φίλε, άκου την παλιά αλήθεια: Αν αναγνωρίσεις και γνωρίσεις τον Θεό στην δική Του πραγματικότητα, τότε θα ξεκινήσεις να βλέπεις τον εαυτό σου στο φως Του. Υπάρχουν πολλοί που νομίζουν ότι είναι καλοί, σωστά μορφωμένοι και αξιότιμοι άνθρωποι. Αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι ο Θεός τους κοιτάζει μέσα από τα μάτια της αγιότητας Του. Δε χρησιμοποιούνε το ουράνιο μέτρο για τη ζωή τους. Όλοι εμφανίζονται μπροστά στον Θεό ως καταδικασμένοι αμαρτωλοί. Η αληθινή γνώση του Θεού εξαφανίζει την υπερηφάνεια μας. Κανείς δεν είναι καλός εκτός από τον Θεό, και δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος καλύτερος από κάποιον άλλο. Όποιος μετράει τον εαυτό του με τον Θεό, ομολογεί ότι αυτός, όπως και όλοι, είναι ένας μοχθηρός και κακός αμαρτωλός. Κανείς δε μπορεί να περάσει την ουράνια δοκιμασία. Ο απόστολος Παύλος διακήρυξε αυτή τη βασική αλήθεια στην γνωστή του επιστολή λέγοντας:

Γιατί ΟΛΟΙ έχουν αμαρτήσει
και ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΑΚΡΙΑ από τη δόξα του Θεού.
Ρωμαίους 3:23

Συμφωνείς με αυτά τα γεγονότα; Ακόμη ισχυρίζεσαι ότι είσαι καλός άνθρωπος και καλύτερος από τους άλλους; Αν είσαι ειλικρινής, θα ακούσεις τη φωνή της συνείδησης σου η οποία σε καταδικάζει για τις κρυμμένες σου αμαρτίες. Ξέρεις ακριβώς πού και πώς έχεις αμαρτήσει. Όσο πιο κοντά έρθεις στον Θεό και το φως Του, τόσο πιο καθαρά θα δεις την σκοτεινή ντροπή και τις αμαρτίες στη ζωή σου. Έλα στον Κύριο τώρα και μην αργείς γιατί είναι γραμμένο:

Στον καιρό της χάρης σε άκουσα,
και την ημέρα της σωτηρίας σε βοήθησα.
Να, ΤΩΡΑ είναι η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ.
2 Κορινθίους 6:2

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on May 05, 2022, at 10:48 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)