Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 162 (Jesus’ Second Prediction of His Death and Resurrection)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Igbo -- Indonesian -- Javanese -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Somali -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
3. Исус Министерство и пътуване (Матей 14:1 - 17:27)

р) Второ Исус "Прогнозиране на Неговата смърт и възкресение (Матей 17:22-27)


МАТЕЙ 17:24-27
24 Когато те бяха дошли в Капернаум, тези, които са събрани дидрачма монети се приближиха при Петра и каза: "Вашият учител не плаща дидрачма? 25 Той каза:" Да. "Когато влезе в къщата, Исус го изпревари , казвайки: "Какво мислиш, Симоне? От кого земните царе събират данък или налог? От децата си, или от чужденците? "26 Петър му каза:" От чужденците. "Исус му каза:" Ето защо децата са освободени. 27 Но, за да не ги карат да се препъне, отидете до морето, хвърли една кука, и първата риба, която идва. Когато сте отворили устата си, ще откриете, статер монета. Вземи това, и да го дам на тях за мен и теб."

Данъчната поиска не е било гражданското плащане на римските сили, но за религиозни задължения. Половин сикъл плащане се изисква от всеки човек за служба в храма. Това е за поемане на разходите на разходите, свързани с поклонение там. Тя се нарича "откуп за душата" (Изход 30:12). По това време, не е като строго търсени, тъй като тя е била в други случаи, особено в Галилея.

Христос не се декларира като Син Ман, но само като Син на Бог по време случай на храма данък. Той не е бил принуден да плати данък за къщата на Своя небесен Отец, защото всичко, което Бог е Той имаше. Но любовта му към враговете Му и Неговата милост за тяхната слабост го накарали доброволно да плати данък. Да се обвързва с Петър и другите ученици, и Той ги нарича, "свободни синове Божии", както е посочено няколко пъти в Евангелието на Матей. Ли се придържат, скъпи братко, тази титла и това обещание и да стоят със синове на Бога, а не заради твоята добрина, а защото вярваше в думите на Исус? Неговата силна дума ще ви освети до крайния предел, че ще стане това, което Бог ви призовава да стане.

Кристиан предпазливост и смирение ни учи, в много случаи, за да се откажат от правото ни вместо да се дава престъпление, като настояват него. Ние никога не трябва да откаже наш дълг от страх да даде престъпление, но понякога трябва да се отречем от себе си в това, което е нашата светска интерес, вместо да се дава престъпление.

МОЛИТВА: Отче, ние Ти се покланяме с любов и радост, защото Своя единороден Син ни, чрез Своята смърт, синовете на Ваш. Бяхме в природата ни врагове и са далеч от теб, но кръвта на Исус ни доведе до вас. Ние Ви прослави за Ваша светлост, и се радвам за Вашето бащинство за нас. Помогнете ни да служат в Твоята любов, Твоя Син служи на света, че си божественост може да се реализира в нашата човечност.

ВЪПРОС:

  1. Как Исус декларира, че Той е Син на Човека и на Божия Син?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:01 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)