Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 243 (The River of the Water of Life)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 7 - ДА, АЗ СЪМ ОЧАКВАЙТЕ СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 19:11 - 22:21)
ЧАСТ 7.6 - НА НОВИЯ ЕРУСАЛИМ: НА БУЛКАТА НА АГНЕШКО МЕСО (ОТКРОВЕНИЕ 21:9 - 22:5)

7. За река на водата на живота да продължите на престола на Бога и на Агнето му (Откровение 22:1-2)


ОТКРОВЕНИЕ 22:1-2
1 Той показа ми река на водата на живота, прозрачен като кристал, производството на престола на Бога и на Агнето, 2 в средата на неговия улица. На тази страна на реката и че е бил на дървото на живота, лагера дванадесет видове плодове, дават плодове всеки месец. Листата на дървото са за лечение на народите.

За река прозрачен като кристал: Клозет апостола е живял в света на пророкува на Стария завет. Той често е разгледал пророчества на партида, която Господ е дал в по-рано пъти. Ангела на Откровение е знаел за сърцето на желанието на клозет да видите на изпълнението на тези Стария завет пророкува, и затова той му показа тези пророкува в нови образи, които по-рано Откровение потвърдени и бърлог. Клозет не повтори обещанията на Стария завет в неговата "Книга на Откровение дума по дума, но пише точно и вярно това, което видях и чух. Въпреки това показват думите му за изпълнението на обещанията отклонения от стари пророкува. Откровение на Христос да Клозет е резюмето и напредъка на пророкува на Стария Завет за края на този път и производство на обещаната свят.

Започва нов параграф от виденията на ясновидеца, както следва: "Ангелът ми показа кристално чиста река". Клозет потвърждава с това описание, че той не се съобразява с нито илюзия или фантазия, но той видя истинска река. В Близкия изток има само няколко реки: Нил, един от най-дългите реки на земята, и Ефрат и Тигър реки. Всички други органи на течащата вода, в това число на река Йордан са само малки реки или поточета, като водата се използва за и питейна вода от своите извори на. Широка река е нещо много специално в Близкия изток и често се нарича течаща морето. Повечето от органите на течаща вода, обаче, не е кристално ясно и чисто, но облачно и кална. Както и в създаването на нови ще има кристално ясна първоначалната реката, може да мисля за съществуването на вода и земния живот там.

В допълнение, реката има успокояващо име, тя се нарича "вода на живота". В други стихове можем да четем за "книгата на живота" и "дървото на живота" И в двата случая не се мисли наземна, но на вечен живот. Този божествен живот, който не ще дойде до края, не пролетта от извора капка по капка, но като могъщ кристално ясни, чисти реки. Водите му текат свободно и мощно". "И на неговата пълнота ние всички приехме, и благодат върху благодат". (Клозет 1:16).

По този изобилно течаща река, която Клозет вижда в неговата визия, един образ на Светия Дух е дадено. "Бог дава Духа без мяра." (Клозет 3:34; 7:38-39) Духът на Бог е достъпно за всички, тъй като Христос на кръста е отнел греха на света, и извършил Единение за нашето мъчение. Ние сме примирени с Бога. Тъй като това е постигнато висока язовирна стена, не е в състояние да издържи на море на благодатта вече. Нека всеки, който е жаден да дойде и да пие толкова, колкото той може и желание. (Езекиил 47:1-12; Захария 14:8; Клозет 7:37).

В Стария Завет обещава водата на живота течеше на храма, който е в наземна Ерусалим. Въпреки това, Клозет призна величествен трон на Бога в средата на поклонение на пазара и мястото на Новия Йерусалим. Не защита на храма е необходимо по-дълго, така че да се изолират свет, славен Бог от нечисти грешници и обратно. В Новия Ерусалим всички хора бяха чиста, свята и славна. Затова Божия трон стоеше в средата на града, неекраниран и представи. Бог, Отец, живее сред Неговите деца. Те бяха у дома с Него. Нямаше никакви ласки, но любов и доброта, суверенитета и величие, свята милост и славно мъдрост. От този трон на благодатта в средата на Божия град течеше река с вода на живот в новия свят. Тя не започва като малко поточе, което само се увеличава с притоците, но от произхода върху него веднага бе широка река. Божията благодат е преизпълнен за всички, които Го обичат.

Въпреки това, Бог Отец, не седеше само на просторната трон, в действителност, неговият син, убитите Агнето, седеше там с Него. В последните глави на Книгата на Откровение Божия Агнец се споменава девет пъти (19:7.9; 21:9.14.22.23.27; 22:1.3). Три пъти можете да прочетете в тези стихове специална израза "Бог и Агнето". И двете са разгледани заедно, като един човек, защото те са един, въпреки че те са двама души. Те мислят и действат в пълно съгласие помежду си.

Водата на живота се изхожда от Отца и Сина. Тази вода на живота е Светия Дух и Божията любов. Святият Дух е Духът на Отца и Сина. Той е почитан заедно с Отца и Сина. Клозет не посочи Исус "Син на Бога" в този контекст, но "Агнецът", който беше убит за всички грехове. Ето защо е от Божия Дух е позволено да се влеят всички хора по неограничен начин и да спазват в тези, които се покаят и любовта му Агнето. Този пробив и победата на Христос се проведе на Голгота и беше осъществен на Петдесятница. Тъй като от река на водата на живота и на силата на Бог, преминаващ през всички страни, за всички, не само в този момент, но също така и във вечността (Псалм 51:12-14; Езекиил 36:26-27; Джоел 3:1.5 Клозет 3:16, Римляни 5:5 и други стихове).

МОЛИТВА: Благодарим ви, Отец на нашия Господ Исус Христос, и ние горите и карало птиците да пеят се поклонят ви за благословията на Светия Дух, който преминава от изкупителната смърт за Исуса, като чиста, широки речни във всички страни, кокса жаждата на който завои му, вярва в Него, и за щастие напитки от Него. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Ето защо бе на Светия Дух нарече, "чист, широки речни"?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on June 28, 2013, at 11:47 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)