Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 235 (The Wall Around the City)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 7 - ДА, АЗ СЪМ ОЧАКВАЙТЕ СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 19:11 - 22:21)
ЧАСТ 7.6 - НА НОВИЯ ЕРУСАЛИМ: НА БУЛКАТА НА АГНЕШКО МЕСО (ОТКРОВЕНИЕ 21:9 - 22:5)

2. На зид с височина около светия град (Откровение 21:12-14)


ОТКРОВЕНИЕ 21:12-14
12 Като голяма и висока стена, с дванадесет порти, и на портите дванадесет ангела, и имена писмено от тях, които са имената на дванадесетте племена на израилтяните. 13 Откъм изток три порти, откъм север три порти, откъм юг три порти и откъм запад три порти. 14 На градската стена имаше дванадесет основни камъка с дванадесет имена на тях, от дванадесетте апостоли на Агнето.

Дванадесетте порти: В блестящо слава на новия Ерусалим клозет признати на първата с висока стена ограждането на целия град. Дванадесет порти уловени очите си. На всяка врата е била един свет ангел проверка и разглежда всички, които дойдоха в и излезе и отказ на достъп за нечисто непознати. Яркостта на ангел контрастни силно с славата на града на Бог.

На всяка една от портите дванадесет едно от имената на дванадесетте племена на Израел е бил написан. Не могат да бъдат прочетени имената на дванадесетте сина на Яков на портите, но имената на осветени техните потомци, а именно четири сина на Яков, които са били за сметка на първия от Лия (Рувим, Симеон, Леви и Юда), двамата синове , които са за сметка от слугинята си Вала Рейчъл (Дан и Нефталим), двете синове, направени от слугиня Зелфа Лия (Гад и Асир), двете синове, направени от любимия си Рейчъл (Иосиф и Вениамин) и на последните два синове, направени от Лия (Исахар и Завулон ). Всички тези мъже са били светци, но груби бедуини, чиито прегрешения са описани честно казано в Книгата на Битие (Битие 29:31-30:24 33:18-34:31; 35:16-26; 37:23-28; 38:1-30; 49:1-28; и други стихове). Клозет не дава подробна информация дали името на племето на Дан са били заличени от списъка на синовете на Израел, тъй като това племе умишлено инсталиран редовно идолопоклонство. Той също така не се споменава, дали Манасия, един от синовете на Йосиф, е кръстен на мястото Дан, както е писано в списъка с имена от дванадесетте хиляди, избрани от всяка от дванадесетте племена в Книгата на Откровение 7:4-8.

Но е важно, че не е кръстен Якоб (измамник) от свое име, но от името си почетен Израел (човек, който се бори с Бога; Битие 32:23-33). Това ново име показва, че човек не се оправдава чрез делата си, а само чрез вяра, която включва прекъсване на злото егото си. Подобно на крадец на кръста, които не могат да приписват нищо за спасението си, но само триумфираха от неговата смелост, за да се повярва, по същия начин, нито един от синовете на Израел е оправдано или става добро от себе си. Само чрез покаяние и вяра, те са оправдани. Книги на Стария завет свидетелстват по поразителен начин правдата по благодат от Господа (Изход 34:6,7 а Исус Навин 5:13-15; 2 Царе 12:5-15; Исая 6:1-7; Еремия 23:6; 33:16; и други стихове). Това е послушание на вярата на Авраам, от които благословия бе поставен върху децата на Исаак и Яков (Матей 22:32, Марк 12:26, Деяния 3:13.25; виж също Матей 21:40-44; Деяния 28:28; други стихове).

Както вече беше описано Откровение 7:4-8, не всички, които наричат себе си израелски или евреин, ще бъдат запечатани (Римляни 2:28-29; 4:11-12; 9:6-8.27 Откровение 2:9; 3:9 и други стихове), но само тези, които се обръщат към Исус, Месията и Божия Агнец, в изправено покаяние (Исая 53:1-12). Не всеки евреин ще бъдат оправдани без заместническа изкупителната жертва на Исус. Без кръвта на Божия Син никой няма да намери правда и святост, които са ефективни пред Бога (Клозет 14:6; Деяния 4:12; Откровение 7:10 часа, както и други стихове).

Отделно от това трябва да се посочи, че никой не е в състояние да влязат в светия град, който не обича новородените деца на Израел и следвайте пътя си към покаяние и вяра. Осветени сред евреите са признали и си отиват като пророци и свещеници начин за оправдание чрез благодат като Павел потвърди показанията на Авакум, "праведният ще живее чрез вярата си!" (Авакум 2:4; Римляни 1:17).

Чрез образа на небесния Йерусалим са оформени до драстичен начин, че никой няма да може да влязат в града на Бога, освен чрез имената и писания на духа задвижване по избор на децата на Израел (Римляни 11:17-24). В Евангелието на Матей има 42 цитати от Писанията на Стария завет и в допълнение, повече от 120 непреки препратки към Тората, Псалмите и Пророците. На първия етаж на къщата обикновено ще получите чрез приземния етаж! В дългосрочен план никой няма да разберем Новия завет без помощта на своя фундамент, а именно Стария Завет.

МОЛИТВА: Небесният Отец, ние ще се поклонят себе си, защото ви Светия Дух вдъхновен пророците на Стария завет с вашия светия думите. Никой от вашите светиите стана праведните дела на, но ви доставя, обосновано, познаете, осветена и консервирани всяка една от тях ви гратисен период. Освен нас и нашите любимия човек твърде, така че ние може да стане заслужава приемане на проверка вратите, водещи към вътрешната страна на вечния града на Бог. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Какво имената на врати и крайъгълни камъни в новия Ерусалим ни кажете?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on June 28, 2013, at 11:30 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)