Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 234 (The Bride of the Lamb of God)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 7 - ДА, АЗ СЪМ ОЧАКВАЙТЕ СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 19:11 - 22:21)
ЧАСТ 7.6 - НА НОВИЯ ЕРУСАЛИМ: НА БУЛКАТА НА АГНЕШКО МЕСО (ОТКРОВЕНИЕ 21:9 - 22:5)

1. Булката на агнешко месо на Бога (Откровение 21:9-11)


Градът има славата на Бога: Клозет сам е била свидетел на страдание, умира и издигаща се от смъртта на Господа и е първият опит на масов изблик на Светия Дух. Все още преди унищожаване на Ерусалим той е била преведена от Светия Дух в Ефес, след това на капитала на незначителни Азия, така че да правило на увеличаване църкви. Подобно на други евреи клозет страда от загуба на стари Ерусалим. Но сега сърцето си викаха за радост той, като видя новия Ерусалим се хиляда пъти по-големи и по-красива. Той едно изречение сумиране на целия му визия, "градът има славата на Бога!"

Слава означава семитски начин на мислене сумата от всички характерни черти, имена и силата на Бог. Всички, Всемогъщия, и възнамерява да направи, се нарича с една дума: "Неговата слава". Новия Йерусалим има нюх, яркостта и власт от Бога. Това е светия град, на мястото, където вечен Творец, Господ и съдия обитава и царува. Това е град на мир, святост, истина и любов. От въпроси Божиите всички освещават лъчи и мощност и за жителите на града му. Тя е в него и той е в него.

Клозет се опита да сложи славата на Новия Йерусалим в думи и спрямо неговия ореол, нейната яркост и великолепие с най-ценното бижу по това време, което беше яспис. Яспис приличаше на стъклен, блестящ кристал или прозрачен, бял мрамор. в Откровение 4:3 Клозет се описва познанията си за Бога чрез тъмночервени карнеол и грандиозно бял яспис. Бог е любов и истина, милост и правда в същото време. Той е пълен с благодат и святост. Тези основни характерни черти на Отца, Сина и Светия Дух блясък в и около големия град. Светлината им е по-силен и по-ярка тогава лъчезарните силата на слънцето. Един мъж не е в състояние да стои до тази слава, освен ако той е трансформиран в тази святост, любов и истина. Така става ясно, че булката на Агнето, съпругата му, облечем с и облъчени и се трансформира чрез славата на Отца и Сина, защото в противен случай тя не би могла да живее един момент в присъствието на три пъти Светия (Клозет 17:21; Римляни 5:2; 8:29; 1 Сътрудничество 15:43-44; Филипяни 3:21; Колосяни 3:4; 1 Клозет 3:1-2; и други стихове). Невеста на Агнеца се превърна в образа на нейният създател и Спасител (Битие 1:27; 2 Корин 3:18). Освещаване на християнин през целия си живот, мислене и действие чрез благодатта е предпоставка, че ще получи правото на жилище и бърлог в Ню Йерусалим (Ефесяни 2:19-22; Колосяни 1:27, 1 Петрово 1:3-10.13; 1 Клозет 3:3). В тесен смисъл изкупените и усъвършенства последователи на Христос не живее в Нови Йерусалим, но те сами по себе си са това свято град, който е метафора на булката на Агнето! Отца и Сина и Светия Дух обитава в тях (Клозет 14:23; 17:21.24.26 2 Коринтяни 13:13 това не е подходящ стих и други стихове).

Клозет вече беше видял като ученик на Исус слава на своя Господ на планината на преображението (Мат. 17:1-9, Марк 9:2-13, Лука 9:28-36), на Голгота (Лука 23:34.43.46; Клозет 19:30) и в Неговото възкресение (Лука 24:26.46; Клозет 20:1-10.19-23). Той я беше белязано от темата на своето евангелие: "и видяхме славата Му" (Клозет 1:14) Също така в началото на своите видения за последен път е видял Неговото славно Господ, съдия и Спасител (Откровение 1:12-19). Сега Клозет се счита за достоен за познаване на Божията слава в усъвършенствал Своята църква. Тази визия се излиза извън обхвата на всички въображението на мъжете. Въпреки това, той е само точното изпълнение на следния пасаж: "Ето, скинията на Бога е с човеците, и Той ще обитава с тях и те ще бъдат Негови люде и сам Бог ще бъде с тях, и им бъда Бог" (Откровение 21:3).

МОЛИТВА: Ние ще се поклонят ви, баща и син, и Светия Дух, защото Вие вършите спасение плана, без да се провалят. Вашата човешки творби ще се роди отново за вас като деца, така че да отразяват вашата неугасващ слава. Благодарим ви, че сте простил ни дългове и са пациент с нас и придавам святост на сащ от вашия гратисен период. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Как е истинска църква практически облечени с Христа в славата си?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on June 28, 2013, at 11:29 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)