Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 138 (The Number of Anti-Christ)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 5 - АНТИХРИСТ, И БОЖИЯТ АГНЕЦ (ОТКРОВЕНИЕ 13:1 - 16:21)
ЧАСТ 5.3 - ПОЯВЯВА СЕ ЛЪЖЕПРОРОКА (ОТКРОВЕНИЕ 13:11-18)

3. Брой на антиХристос (Откровение 13:18)


ОТКРОВЕНИЕ 13:18
18 Тук е нужно мъдрост. Този, който е разумен, нека Изчисли числото на звяра, защото е число на човек. Числото му е шестстотин шейсет и шест.

Водещи на богослови, спекуланти и сектанти, уредени с този стих. Още през 2-ри век епископ Ириней пише, че точното познаване на значението на числото са били загубени. Когато минаваме на обяснение съвети от някои книги така или иначе, тогава ние се надяваме, че тя може да помогне да възприемат числото на звяра от морето, кога ще излезе.

Библейски Препратките към номер 666: В Библията намираме номер 666 три пъти. Цар Соломон всяка година са получили 666 тона злато от данъци и данъци, освен други специални плащания (1 Царе 10:14). Този номер сигнализира за времето на Соломон, с висок стандарт на живот, просперираща икономика, универсална културна програма, ръцете застроена, но също така и деморализация заедно с отстъплението от истинския Бог и увеличаване синкретизъм!

Клан Адоникамови наброява 666 мъже, които са решили в първата връщането от Вавилонския плен, за да отидете на опустошената родината на Юдея (Езра 2:13). Името на наследодателя им Адоникамови означава "Господ ми възниква" Господ възниква, за да се сложи край на дисперсия на евреите и да ги върне в родината си. Значи, числото 666 се отнася до завръщането на евреите в Светите земи.

Трето споменаване на този брой е в Откровение 13:18. Ето това се казва, че 666 е броят на демоничния звяр и в същото време броят на човешко същество. В еврейския език всяка буква има числова стойност, така че всяка дума може да се разбира като брой и обратно. От този таен ерудиция е разработен.

Номер 666 в ерата на Йоан: В латинския език има подобен принцип на съответствие между букви и цифри: I=1, V=5; X=10; L=50, C=100, D=500. От тези Поредният брой на естествените числа може да бъде генериран, които са били използвани в Римската империя, който е в икономиката, науката и военни. Добавянето на тези шест числа дава резултат на броя шестстотин шейсет и шест!

В допълнение към това Латинска система от числа няколко имена, които се използват във времето на Йоан, ако написани в хебраистичните писма и "преведени" в числа даде резултат на числото 666, първо на всички името "Нерон", римския Цезар (54-68 "АД), който имаше Рим изгори, обвини християните за огъня и започва кърваво преследване на християните в 64 г. сл. Хр.

Също така текста на известна римска монета с съкратен името и длъжността на Цезар Домициан (81-96 г.) в резултат на номер 666. Домициан се позовава на себе си "нашият Господ и Бог" и всички римски граждани в господството си над Му се поклоним. Той изглежда да бъде един от архетипите за разбиране на антиХристос в книгата на Откровението на Йоан. Домициан също датира от голямо гонение на християните.

Освен имената и няколко думи на гръцки език в резултат на номер 666. Сред тях титан=мамут, LATEINOS=Роман, EUANTHOS=красива, THERION=звяра, SKOTOS=тъмнина, OIKOUMENA=ecumenicalism. Всички тези думи са били, понякога свързани за обяснение на анти християнски черти на звяра от морето.

Препоръки от Модерни времена: По късно имаше хора, чието име отговаря по този начин на номер 666. Може би най важен пример за това е заглавието на Наполеон, стратегически действащ властолюбци завоевател, а именно Бонапарт.

Напоследък числото 666 се случва не само в "Преводи" на имена, но също така и в напълно различни области на живота. В писма, иврит, например, в началото на всеки адрес на интернет в световен мащаб ("WWW" е съкращение от "World Wide Web") се броят на Антихрист! Дори президентът Никсън се казва, че са звънели на Нийл Армстронг на Луната на 07/20/1969 и набра номера 666 6 666. Автомобилите на общината на Ерусалим числото 666 666 за дълго време, но покъсно те бяха разменени.

Тези примери могат да ни подканите да мисля за това, въпреки че те не предоставят доказателства, че въпросът е заплете в беззаконие, но в найдобрия индикации. В това отношение е важно, че числото 666 е "число на човек", а не броя на обект.

Математическо на фона на този номер: номер шест е само знаменатели една, две и три. Тя може да се генерира като продукт на всички тези знаменатели (6=1x2x3), както и на тяхната сума (6=1+2+3). Този номер се нарича перфектна номер. В Библията числото шест често стои за безпокойство, труд и работа. В шест дни Бог сътвори небето и земята и след това да починат, но не и преди (Битие 1:24-31). Серафимите горе от престола на Бога има шест крила и никога не престават да пеят: "Свят, свят, свят е Господ на Силите" (Исая 6:2, Откровение 4:8).

Шест квадрат е 36 и 666 е сумата на първите 36 цифри на номера ни система (666 = 1+2+ ... тридесет и пет 36).

Дори и от номер 18, което се смята от някои тълкуватели, тъй като броят на лицемерието (2 Тимотей 3:1-4), номер 666 може да бъде генериран: 666 = (18х18) + (18х18) осемнадесет.

666 е и продукт на номера шест и 111, както и на номера 18 и 37 (666 = 6x111 = 18x37). Комбинацията на тези коефициенти е твърде интересен:

  • 18 х 37 = 666, броят на антиХристос
  • 24 х 37 = 888, броят на името "Исус"
  • 40 х 37 = 1480, номера на заглавието "Христос"
  • 80 х 37 = 2 960, броят на думата "Човешкият Син "

Всяка от тези комбинации от числа дава основание да разностранни анализи и тълкувания. В тях се крие някаква мъдрост.

А просто тълкуването на числото 666 е както следва: ако го обърне с главата надолу, вие получавате 999, което е 1000 минус 1. Някои тълкуватели разбират това като знак на последната атака на подземния свят срещу Бога и Неговото хилядолетие.

Ние признаваме, че ни липсва мъдрост и разбиране и ние не знаем, както вече епископ Ириней, какво точно означава числото на звяра от морето. В нашето знание ние сме изцяло зависими от милостта на идването на нашия Господ Исус Христос. Той ще отвори очите на неговата църква в срок, така че да признае звяра от ада и да се допринесе за идването на Спасителя по време на всички страдания и гонения. Ние не чакаме за антиХристос и Неговата лъжепророка, но за Божия Агнец, завоевател на Голгота.

Наблюдавай; Защото не знаете в кой ден нашият Господ идва (Матей 24:42).

ВЪПРОС:

  1. Каква е стойността и значението на знака?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 28, 2013, at 10:06 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)