Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 128 (The Rage of the Dragon; The persecuted Church)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 4 - Да дойде Твоето царство (ОТКРОВЕНИЕ 10:1 - 12:17)
ЧАСТ 4.5 - РЕШАВАЩИ СЛЕДНИТЕ ЗВУКА НА СЕДМАТА ТРЪБА (ОТКРОВЕНИЕ 12:1-17)

7. Яростта на дракона (Откровение 12:12)


ОТКРОВЕНИЕ 12:12
12 Затова, веселете се, небеса, и вие, които живеете в тях. Горко на земята и морето, защото дяволът слезе до вас, с голям гняв, знаейки, че той има, но за кратко време."

Небето се радва, изкупени от Сион пеят и викат, и вярващите от между народите ехо хвалебствени песни. Има не повече спиращ подозренията, останали от миналото. Всички грехове се призна за Исус, и са били изкупени и простен. В небето царува мир, радост и благодарност. Всички, които страдат от време на свидетел и преследване се е превърнал в ликуване победата на Агнето и спасението на Своите последователи.

Но над земята трета горко се нарича (Откровение 8:13, 9:12, 11:14, 12:12, 18:10, 16:19). Последният горко и неговите последици тежат по тежко на земята, отколкото всички предишни викове горко. Самия Сатана, завладян и победен, идва на земята. Той иска поражението си потулва. Той пяна с ярост. Той знае, че му остава малко време и това решение и проклятие неизбежно ще дойде. Той иска да погълне всички хора все още жив, независимо дали в планината, или в равнините, край реките, или в открито море. Бушува гнева на Сатана срещу Бога и Неговия Помазаник е насочено срещу всички онези, които обичат и следват Исус.


8. Преследвани църква (Откровение 12:13-17)


ОТКРОВЕНИЕ 12:13-17
13 А когато змеят видя, че бе свален на земята, той почна да преследва жената, която е родила детето. 14 Но жената двете крила на голям орел, за да отлети в пустинята на мястото си, където я хранят за време и времена и половина време, от присъствието на змията. 15 змията избълва вода от устата му като потоп след жената, че той може да причини тя да се извършва далеч от наводнението. 16 Но земята помогна на жената, защото земята отвори устата си и погълна реката, която змеят беше избълва от устата му. 17 Тогава змеят се разяри против жената, и той отиде да воюва против останалите от нейното потомство, които пазят Божиите заповеди и имат свидетелството на Исус Христос.

Огнен дракон признава, че жената, която е родила божественото дете поддържал тесни връзки с възвишено сина си, дори след възнесението Му на небето. Драконът искаше да унищожи Сина, но вече не е имал достъп до него. Така той се обърна към жената, които държат се близо до Сина.

Злото не искаше да се добере до Христос чрез Неговата църква, тук е описано като жена. Неговото намерение е да се бори срещу и я преодолее. Всички потисничество, презрение и преследване на църквата е, на първо място, насочено срещу главата си, Исус Христос. Затова, Господ каза на Саула: "Савле, Савле, защо Ме гониш? Аз съм Исус, когото ти гониш!" (Деян. 9:4-5) Не само, че Сатана преследва ранната църква чрез Саул, но той иска, дори и днес, за да унищожи всички, които ще получат вечен живот чрез свидетелските им показания.

Докато живеем на земята не е траен мир, или в държавата или в църквата, обеща да ни. Злото си има последователи навсякъде, когото той настройва против вярващите, млади и стари. Затова нека онзи, който мисли, че стои, нека внимава да не падне (1 Коринтяни 10:12).

Ръкоположен Властелинът на високо изпрати Своя потиснатите църквата "орел", за да помогне. Днес може да бъде накарана да мислим за самолети, които могат да летят тези, които са преследвани за по безопасни места. Нашият Господ, обаче, има възможности, които никога няма да ни се случи дори и в съня. Някога той е имал архиерей, който трябваше да се скрие за седмица в тавана му. Господ пиле всеки ден, който, за него едно яйце, докато преследвачите му се е оттеглил. Гарвани от Илия летят дори и днес, когато тези преследвани Молете се в доверие: дай ни днес насъщния ни хляб (Матей 6:11). Господ се е разпространил Своите силни крила над Неговата църква. Той дава на Неговите последователи място за убежище на "три и половина пъти", дължина от време, непознати за нас. От време на време той предвижда за Своите последователи в областта на тялото, ума и душата. Той ги уверява: Никой няма да те грабне от ръката Ми ... Аз и Отец са едно (Йоан 10:27-30).

Но Сатана не остане неизползвана. Той замълча, след като избягали от църквата, да я потърси, се опитва да я помете и да се удави тези, които са имали убежище в Бога. Така че, както морално унищожи вярващите, светия в Христа, той плюе нецензурни думи и неверни подозрения срещу тях. От наводнения за клевета срещу Христос и Неговата църква се увеличава. Християните са заклейми като "непоносимост", ако те не са готови да безформен и безпроблемно мивка в мулти културно общество.

Земята, обаче, отвори устата си и погълна "кални" придошлите води. Сега и тогава дори хора далеч от Бога може бързо да реши кое е вярно и кое не, и да им покажем себе си, готови да защитят тези, очернящи (които живеят в духа на истината, дисциплина и любов). Христос казва, те трябва да бъдат възнаградени: "И който напои един от тия скромните само с една чаша студена вода в име на ученик, истина, аз ви казвам, той по никакъв начин не изгуби наградата си" (Матей 10:42, Марк 9:41).

Сатана е обявил война на църквата на Исус Христос! Той отива за да унищожи верни евреи и истинските християни. Джон чу двойно описание на преследвани: "които пазят Божиите заповеди (в Тората) и имат свидетелството на Исус Христос" (Откровение 12:17). Самият Дух свидетелства заедно с нашия дух, че ние сме деца на Бога (Римляни 8:16). Живеят двете групи преследван от Божието слово. Те имат няма друго оръжие, няма друга сила, и няма друга защита, освен думата на своя Господ. За тях, Неговото Слово означава Неговото присъствие.

Новият Завет ни учи да се молим за тези, преследван и затварян в името на Христос. Остава отговорност на църквата да бъдат насочени към преследването на евреите и християните. Те трябва да се молим за потиснатите и помощ в сферата на възможностите им (Галатяни 6:10, Ефесяни 6:18-20; 2 Петрово 1:7). Ние трябва редовно да се стараем да бъдем информирани, че бихме могли да бъдат добре въоръжени за ходатайство. Преследвания в Индонезия, с над 700 опожареният църкви, в Нигерия, с над 50 хиляди убити християни, се увеличават. Положението на църквите в Ливан и Израел се влошава непрекъснато. Ние все още спи?

Да искаме да имаме комфортен живот пред телевизора, или себе си вотдадете на плажа? Или искаме да предложим на нашето време, пари и любов, че преследваните може да бъде подпомогнато?

МОЛИТВА: нашият Небесен Отец ви хвалят и въздадат слава на свято името си, защото ви предпази децата си и да ги задържим в средата на ООН поносим преследване. Ние вярваме във вас и ви обичам, защото са имали вярност и милост в много ситуации от живота ви. Ние търсим убежище във вас от атаките на дявола и неговите помощници, защото ние знаем, че в Син Исус Христос, ние сме добре защитени. Помогнете ни да подкрепи в молитва тези, които днес са атакувани, преследвани или изтезавани заради името си. И ние ви молим Господ Исус да дойде скоро, за да сложат край на тези лоши атаки на Сатана срещу вашите верни слуги.

ВЪПРОС:

 1. Каква е реакцията на Дракона обявяването на победата на Бог?

насмешлив поглед 4

Уважаеми читатели,
Ако сте внимателно проучен тази първа книжка на книгата Откровение, ще са натрупали вечно съкровище. В същото време, вие лесно ще бъде в състояние да отговори на следните въпроси:

 1. Четеш ли и да Евангелието благословено Божието откровение? Ли да кажете на приятелите си за богатото си съдържание?
 2. Какво е огромен ангел провъзгласяват за времето, което остава до края на света?
 3. Какво е най вероятно книгата, че ангелът отново разкриха на Джон?
 4. Кой е на Божия храм в Новия Завет?
 5. Защо всеки човек трябва искрено покаяние?
 6. Как Господ ще удари хората от Стария завет, малко преди последната тръба?
 7. Каква е ясно доказателство на звяра идва от Ада?
 8. Какво е значението на възкресението и възнесението на двама свидетели на Христос?
 9. Какво направи Бог на бащите на вярата за запечатан Си мистерия разкрие?
 10. Каква е гледната точка на обещаната на пророците духовното царство?
 11. Каква е тайната на Божието царство?
 12. Защо по голямата част от юдеите отхвърлят и убиват верен крал?
 13. Как Христос Неговото царство на грешниците?
 14. Кой не може да влезе в Божието царство? Как да го въведете?
 15. Какво е развитието при изпълнението на царството на небесата?
 16. Какъв е проблемът на по голямата част от евреите с влизането в Божието царство?
 17. Получихте ли вечен живот и квалификацията за Божието царство?
 18. Каква е връзката между царството на Бога и християнската църква?
 19. , Който се присъединява в духовната молитва в Божието царство?
 20. Какво разбирате от тайната на Божието царство?
 21. Защо небето ще се радват при последната тръба?
 22. Защо Бог беше късно показва своята неограничена власт?
 23. Как Бог да благослови Неговите възлюбени в края на света?
 24. Какъв е смисълът на стиха, "за да унищожи тези, които унищожават земята?"
 25. Защо е храм, по специално в Светая Светих, открит в Стария Завет само за първосвещеника и само веднъж в годината?
 26. Какво разбирате от това видение видял и разкрита от Джон?
 27. Как се избави от лукавия?
 28. Какво разбра ли от Псалмите 2.8-9 като обяснение на този стих?
 29. Срещали ли сте яростна опозиция срещу разпространението на Христовото спасение?
 30. Защо Сатана не повече право да обвинява последователите на Христос в небето?
 31. Кои са трите услуги, когато Божият Агнец, направени на вярващите партньори в побеждавайки Сатана? Амин.
 32. Каква е реакцията на Дракона обявяването на победата на Бог?

Ако отговорите с 75% от горните въпроси, точно и достатъчно, ние ще Ви изпратим следващата книжка на тази серия. Моля, напишете пълното си име и да отговорят ясно и да изпращате вашите отговори на следния адрес:

Водите на живота
P.O.Box 600 513
70305 Щутгарт
Германия

Internet: www.waters-of-life.net
Internet: www.waters-of-life.org
e-mail: info@waters-of-life.net

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 28, 2013, at 09:29 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)