Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 122 (The Woman Clothed with the Sun)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 4 - Да дойде Твоето царство (ОТКРОВЕНИЕ 10:1 - 12:17)

ЧАСТ 4.5 - РЕШАВАЩИ СЛЕДНИТЕ ЗВУКА НА СЕДМАТА ТРЪБА (ОТКРОВЕНИЕ 12:1-17)


Unспре състояниепобедата на Божия Агнец: През първата половина на Откровението на Исус Христос четем за поя вкл. На Бога и на Неговия Агнето, които имат за цел да се обадите на Неговата църква, Израел и народите на незабавно покаяние. С любов и тежестта, примамките и удари на преценка, Всемогъщият желае да помогне на Неговите хора се обръщат назад, спрем да грешим и да започне да живее с Него. Той иска да ги оправдае по благодат и ги освети чрез Своя Дух. Малцина, обаче, даде внимание на призива Му.

Пломбите и тромпет, съдебни решения, следователно, трябва да дойде, за да се разклаща народите. Но човечеството все още няма да бъдат преобразувани! Отново и отново Господ ги дава време и възможност да се покае. Но Израел и останалата част от света изберат да не бъдат послушни на Неговия глас. Запечатване на определен брой измежду племена на Израел и народите сигнализирани втвърдяване на по голямата част.

Търпението на Бог се обръща към своя край. С звучене на седмата тръба правно положение се променя. От този момент нататък атаката на Бога и Неговата Агнето започва непокаялите свят. Вече не Господ призова за спасение само по благодат. Вместо това, той изпълнява Неговата сила и утвърждава победата на Христос на кръста. Откровението на Христос навлиза в решителната си фаза. Всички предишни видения и събития се появяват да бъде подготовката за кулминацията на последната битка оформяне. Отец враговете на Христа в подножие на нозете Му (Псалм 110:1).


1. Жена, облечена със слънцето (Откровение 12:1-2)


ОТКРОВЕНИЕ 12:1-2
Един голям знак се наблюдава в небето: жена, облечена със слънцето и луната под краката си, и на главата си корона от дванадесет звезди. 2 Тя беше с дете. Тя извика от болка, трудещ се, за да роди.

Джон получи нова визия, която той описва различно от всички предишни история. Той изведнъж разпозна знаци и символи в небето, символични притчи за дългосрочно развитие, подобно на Исус използва допълващи притчи, за да се опише Божието царство стоящите далеч.

Първата снимка Йоан видя, беше голямо и значително, славна и завладяващ. Една жена се появи, облечен със силата на лъчистото слънце, облечен диадема от дванадесет мигащи звезди на главата си. Луната е бил поставен под краката си.

Католически преводачи рано разбрах този знак да бъде препратка към Мери, кралицата на небето, символ, който може да се види на много места дори и днес в картини или статуи на нея. Напоследък, обаче, внимателно наблюдение на следните стихове е принуден католически преводачи, за да се промени тяхното тълкуване на този знак, и те вече не се говори за Мери.

Други коментатори виждат в тази жена църквата на Исус Христос, които с показанията си носи свидетелство за Исус Христос в нашия свят (J. цинк, Lilje, Зан, Lohmaier, и т.н.). Това тълкуване, също показва слабости, и не могат да бъдат подкрепени от следните стихове.

Някои приятели на Израел разбере небесен знак на жена, облечена със слънцето, да бъде посочване на Израел, тъй като старозаветните хора на Израел са понякога в Библията, представени като жена, девствена или курва (Исая 50:1, 54:4-5; Осия 1:1-2, 18; Откровение 19:8, 21:2).

Pohl вижда в тази жена с лъчиста нд Ерусалим чака Месия, чиито жители ще бъде поразен от неволи ще изпрати своя Месия.

А. Fuhr смята, че има две различни жени в дискусията: една жена в небето (със слънцето), както и втората жена на земята (който носи дете и бяга в пустинята). Двамата заедно ще представляват единна идентичност. Евреите, които признават и призна в Исус от Назарет своя Месия, ще бъдат приписани на славната жена в небето, а тези, които все още чакат днес за идването на Месия си, ще трябва да се опита и да пострада много беди на земята, докато не се признават в Синът на Мария на Божия Син.

Ние се присъединят с JA Bengel, който вижда в слънцето жена светиите на Бог, както на Стария и Новия завет. И двете групи са се превърнали в Христа неделима единица (Галатяни 3:28; Ефесяни 2:11-22), както на живо от силата на Неговата кръв чрез водещите на Неговия Дух. Онова, което Бог е съчетал нека никой да не отделно.

Не малко преводачи, в действителност, вижте в църквата духовно "тяло" на Христос. Те разбират, обаче, неговата "булка" е Христос вярващи в Израел. Ние вярваме обаче, че всички новородени последователи на Христос, евреи, както и езичниците, са живите камъни на един и същ духовен храм на Бога (1 Петрово 2:5, 9-10; Ефесяни 3:6). Няма две разделени храмове на един Свят Дух. Самият Исус, през целия си притчи, които се използват различни картини, за да илюстрира една и съща истина, за да освети Неговото царство от различни ъгли. Умишлено влагане на еврейските християни в единствено число тялото на възкръсналия показва тяхната духовна зрялост. Ако те се обособява като "булка" срещу "тяло", обаче, се намират в опасност от регресира обратно към секта по силата на закона (Деяния 15:7-11; Римляни 10:1-4).

Жена, облечена със слънцето, показва как светиите са обгърнати и проникнати от славата на Бога (Песен на песните 6:10, Исая 60:1, 61:10), и как сиянието на Исус Христос е отразено в тях. Всички онези, които са били оформени от Христос са призовани да се сложи на новия човек (Ефесяни 4:22-24). Чрез нашата вяра връзка с Божия Агнец ние сме изпълнени от Него (Колосяни 2:9-10). "Христос във вас, надеждата на славата!" (Колосяни 1:27; Римляни 8:29; 1 Йоан 3:1-3; Съдии 5:31) възкликна Павел, който наведе на колене в молитва за църквата, които са били съединени от еврейски и езичници християни, да се напълни с пълнотата на Бога (Ефесяни 3:14-21).

Дрехите на жената със слънцето е символ на нейната защита чрез силата на триединния Бог. Поради близостта си към Него, тя е сигурна в Него. Тя не може да съществува самостоятелно. Тя се нуждае от своя Господ ден и нощ. Само "в Него", и "с Него", тя е духовно жизнеспособна и може да се роди нов живот.

Дванадесетте звезди в диадемата на жената на слънце представляват дванадесетте племена на Израел. По природа дванадесетте племена на Израел са грешни и тъмно, като останалата част от света. В дванадесетте апостоли, обаче, както и в мъченици на ранната църква, Павел, Варнава и Сила, както и в 144,000 запечатан от Израел, дванадесетте племена започват да се лъчезарно блясък. Изключение е племето на Дан, чиято звезда е била отстранена в резултат те се обърнат към организирано поклонение на идолите (Съдии 18:1-31).

Луната под краката на жената в небето се вижда от JA Bengel като покорената исляма, чиято емблема, полумесец, е роден на всяка джамия в целия свят. Ислямът иска да завладее и управлява всеки народ на света със сила. В крайна сметка ще, обаче, се разби при Божия Агнец, точно както Исус каза: Блажени са кротките, защото те ще наследят земята (включително неговия спътник, Луната) (Матей 5:5).

Жената в болките на раждане: прекрасен знак в небето неочаквано променя. Жена, облечена със славата на Бога е бременна, и тя вика в раждането си болки и голяма агония. Сега тя се появява на земята (Откровение 12:5-6). Небесния реалността на Божия народ често се отразява на земята чрез въздишка, разочарование, страдание, потисничество и отчаяние. Избрания народ на Израел се разглеждаха главно в Библията като страдащи хора на Бога и църквата на Исус Христос в целия свят непрекъснато презирани и преследвани. Светии на Бога са чуждо тяло в този свят, който е мразен, подтиснати и изключени от последователите на княза на този свят. В исляма, потисничеството и подчиняването на християните се счита като командването на Аллах, установен в Корана (Сура ал Tawba 9:29-30).

Някои тълкуватели виждат в родилните мъки на жената болезнено пробив от Стария Завет нация, което да доведе до признаването, че презрян и разпнат Назарянина, в действителност, е обещаният Месия. По голямата част от евреите и до днес, обаче, не може и няма да разбере тази истина. Еврейския народ знаят, че ако те потвърждават този факт, те да станат нищо повече от сляп, объркани, изгубени и осъдени. Те би трябвало нищо да предложи повече от благодатта на разпнатия, който ще представлява единствената им надежда и правосъдие (Исая 45:23-25; Еремия 23:5-6; 33:15-16). Джон имаше това признание в предвид, когато е писал в началото на неговото откровение: Ето, Той идва с облаците, и ще Го види всяко око, и те също, които го прободоха. И ще заплачат всички земни племена заради него. Дори и така, Амин. (Откровение 1:7).

В случай, католическите теолози са правилни по рано твърди, че жена, облечена със слънцето, е Мери, кралицата на Небето, тогава ще твърдението, направено от католици и православни, че раждането на Христос беше безболезнено, да бъде отменено, тъй като указание този стих е, че жената извика на труда и болка, за да роди сина си.

Молитва: МъдърСветия, ние благодарим и Вие се покланяте, защото разкри пред нас славно видение. Събра вярващи от времето преди и след Христос в образа на жена, която е облечена със слънцето и луната под краката си. Исус, Князът на мира е роден в болките на раждане, и той стана истински мъж, макар Сатана бе опитал да го убие веднага след раждането му.

ВЪПРОС:

  1. Какво разбирате ли от това вижда визия и разкрита от Йоан?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 28, 2013, at 09:01 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)