Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 115 (The Mystery of God in the Oneness of Christ with His Church)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 4 - Да дойде Твоето царство (ОТКРОВЕНИЕ 10:1 - 12:17)
ЧАСТ 4.3 - ДОПЛАЩАНЕ: ТАЙНАТА НА БОГ В НЕГОВОТО ЗАВЪРШВАНЕ ВРЪЗКАТА НА ЦАРСТВОТО НА БОГА КЪМ ЦЪРКВАТА НА ИСУС ХРИСТОС

3. Разгръщането на Мистерията на Бога в Единството на Христос с Неговата Църква


Единството на еврейски и езичници християни: богато благословена мисия на Павел сред езичниците народите на Мала Азия и Гърция предизвика легалистичните евреите на Стария Завет, в най дълбокото си същество. Те се противопоставиха на проповедта на апостола, образувано по различни поводи съдебни производства срещу него, а накрая опитал да го убие. Те видяха в мисията си на народите предателство на Моисеевия закон, на избрания народ, на заветите на Бог, на обрязването на Неговите обещания и обещания родство (Римляни 9:1-5). Те разбираха своята идентичност, за да бъдат изложени на риск. Евреите не искат да разберат специалните Божиите обещания, направени на Авраам (Битие 12:3, 18:18, 22:16-18, 26:4, 28:14) Исая (Исая 42:6, 49:6, 60:3) и Даниел (Даниил 2:44, 7:13-14, 27). Те "сами" иска да остане на избрания народ, и не искате да споделите с езичниците привилегията на божествената родство.

Но Петър и Павел директни откровения и команди от възкръсналия Христос да предложи цялата Евангелието, по специално, на езичниците (Деяния 9:1-19; 10:1-48). В послушни изпълнението на тази инструкция са преживели, как Святият Дух падна на не евреите, които повярваха в Исус Христос. Това предизвика буря от протести сред еврейските християни в Ерусалим. Както Петър, преди другите апостоли (Деяния 11:1-18) и Павел, пред целия Ерусалим съвет на апостолите (Деяния 15:1-35) трябваше да даде сметка за мисията си сред не евреи. Но Светият водени от Духа голямата част от еврейските християни, повече или по малко да даде одобрението на благодатта на Христос, който е пробил на езическите народи. божествен акт на изливането на Светия Дух на не евреите, които са вярвали, стоеше твърдо, и е безспорен (Деяния 1:5; 10:44-48). спомен досега леко се смятали обещания на пророците, го прави по лесно за тях да подчини на волята си в лицето на зрелищни разкрития, изхождайки от тайната на Христос (Деяния 9:11-12, 11:7, 16, 15:7-11, 13-19).

В апостолското съвет в Ерусалим Джеймс и Пол даде библейски причини за ново единство между еврейските и езичници християни, и описва превръщането на не евреите като част от тайната на Христос (Римляни 16:25-26; Ефесяни 3:1-11). В този процес те подчертават с монтаж аргументи духовните сходства на двете течения, които са били разкрити до тях чрез специални откровения (Галатяни 3:28-29; Ефесяни 1:9-10; 2:1-22; 3:3, 11). Повечето от еврейските християни приемат по това време на духовната реалност на един тялото на Христос, в който всеки член има свои собствени характеристики, форма и задачи. Заедно, обаче, те се активизират от една и съща кръв, и забързано, чрез същия Дух. Това им позволява да приемат единство сред многообразието. Христос е нашият мир. Чрез Него и едните имат достъп чрез един Дух на Отца (Ефесяни 2:14, 18).

Спасението на всички на синовете на Яков: В въпреки на голяма любов Христос е поставен в сърцето на Павел на езичниците той все още пострадали, само като пророците на Стария Завет е рано претърпял, по силата на инат на нацията на Израел. В отговор на своите въздишки и молитви за народа си той е получил от Бога специално откровение за тайната на Христос, а именно, че в края на дните "целия Израил" ще бъде спасен (Исая 59:20; Еремия 31:33; Римляните 11:25-27). Но кой е "целият Израил"? Разбира се, че не сегашното състояние на Израел, в който евреите, атеистите, друзи, мюсюлмани и християни живеят заедно като граждани. Дори и тук на разговора не може да бъде само православни и либерални евреи в Израел, тъй като повече евреи живеят в Ню Йорк, отколкото в целия щат на Израел. Ако обрязването се брои като критерий за изпълнение на обещанието, мюсюлмани, също се записват, тъй като всички те са обрязани. Като по нататъшна изолация Павел пише, че не всеки, който се спуска от Израел е израилтянин, и не всеки потомък на Авраам детето си (Римляни 2:28-29, 9:6-8). Джон обобщава: Те казват, че са юдеи, а не (Откровение 2:9, 3:9).

Много повече, четем в откровението на Исус Христос на Йоан, че от всяка от дванадесетте племена на Израел, 12 хиляди членове ще бъдат запечатани (Откровение 7:1-8). Пълният брой на 144,000 по този начин ще бъде "Израел", по отношение на които Павел пише, те ще бъдат записани в края на дните (Римляни 11:26). Джон формулира подобно обещание, когато той пише за изливането на Светия Дух върху Израел по време на завръщането на Исус: всяко око ще Го види и те също, които го прободоха (Захария 12:10; Йоан 19:37; Откровение 1:7).

Това е комфорт за всички, които обичат Израел, за да видите броя на еврейските християни в Израел и в целия свят нараства. Ясно е, да се види, като по този начин,, че коравосърдечието на част от Израел е била отстранена. Хиляди месиански евреи се включват в тялото на Христос.

Библейски погледнато, ние трябва да остане трезвен и да отхвърлят всяка форма на антисемитизъм. По същия начин, ние трябва да отхвърлим всеки безкритично форма на антисемитизъм псевдо любов, с още по православен някога, както и либералната израелците, анти християнски омраза се разраства. Тази омраза е индикация, че светът се подготвя за "сина на погибелта", чиято мистерия започва да се прави известен в наши дни (2 Солунци 2:1-12). Не само Христос, но също така и на антихриста и курва, която ще го придружава, ще бъдат заобиколени от мистерия, за да не бъдат признати твърде бързо (Откровение 17:5-14). Не само няколко на благочестив щанд в опасност от падане за тази забулена измамник.

МОЛИТВА: Благодарим Ти, Небесни Отче, че Вашият възлюбен Син умрял Неговата изкупителна смърт на мястото на грешниците на евреите и несправедливи на народите. Който приема пълното спасение му става записва и да се гарантира като член на Твоето царство. Господи, отвори очите на грешниците, че те могат да признават привилегията подготвени за тях.

ВЪПРОС:

  1. Кой се присъединява в духовната молитва в Божието царство?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 28, 2013, at 08:32 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)