Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 095 (The Seven Trumpet Judgments)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 3 - ЦЪРКВАТА НА ХРИСТОС И ТРОМПЕТ СЪДЕБНИ РЕШЕНИЯ (ОТКРОВЕНИЕ 7:1 – 9:21)
ЧАСТ 3.3 - АГНЕШКО НА БОГ ОТВОРИ СЕДМИЯ ПЕЧАТ СЕДЕМ РЕШЕНИЯ ТРОМПЕТ И ТРИТЕ НЕВОЛИ (ОТКРОВЕНИЕ 8:1 - 9:21)

2. Седемте решения тръба (Откровение 8:7 - 9:21)


Покана да се покаят за модерно идолопоклонство: Човечеството грехове и се ангажира вековна неправда. Той се покланя на мъртвите богове и вегетира, без истина и любов. Много обичам парите си повече от техния Спасител! Банкови сметки, акции, спекулации и на лов за сребро и злато вземат повече хора, отглеждани на закрито, отколкото ние знаем. Исус ни впечатли, че никой не може да служи на Бога и пари в същото време (Матей 6:24, Лука 16:13). Господ също иска да бъде Господ на нашите притежания. Нашето битие освободения от любовта към парите и доверието на преходни стойности е незаменим компонент на покаяние. Трябва да се научим под ръководството на Божия Дух да даде подаръци разумно, така че те ще прославя Исус (Матей 25:35-40).

Друг модерен грях е любовта на нашите превозни средства. Искаме да печелят все повече и повече, се ползват все повече и повече, и си отиват по бързо и по бързо. Колата се е превърнала в Златния телец на мнозина, танцуваше около ден и нощ. Те мият, олио, фуражи, ремонт и застраховат своите богове метални листове и дори на себе си в нея! Доверявайки се на педала на газта и спирачките често те се състезават 60 над тротоара със скорост по бързо, отколкото птица може да лети. Един пирон би било достатъчно да се появи на въздуха от гумата и изпратите поднасяне на колата. Ние не трябва да се изкачи в нашите стоманени вагони без молитва и нашия ангел пазител! На марокански улиците човек вижда и практическото напомняне: Бързайте е от дявола!

Все повече и повече хора прибягват сексапил или подкова за късмет, да чукна на дърво, или имат хороскопи направени. Те признават, че това е всички куп измама, и казват, че не мога да повярвам. Но веднага щом някой им казва, че те трябва да изгори или да се отървете от тяхната измама те започват да мърда и да не искат да част от техен защитник. Добре известни спортисти носят, от време на време, малък кръст на гърдите си. Те го правят най вече не, защото на преданост към разпнатия Спасител, но, тъй като те търсят за магическа защита от аварии, и са склонни да злоупотребяват с кръста на Христос. Гадатели не са в пълно търсене само по време на криза. Уважаеми политици, военни и бизнесмени издържат дълго време в линия, за да се информира за своето бъдеще. Като контакт с мъртви духове и демони е обременяване и задължителен грях, който шегели хора в тяхната вътрешна същност. Всички форми на окултизма, достигайки целия път до масите сатанински, плъзнете хора в пътя им, които нямат навътре начала в Христос.

Който участва в подобни практики, от четене на кафе смила, по целия път до пряко разговори при на Сатана, ангажимента, духовно вижда, дълбоко прелюбодеяние. Той вече не се доверява единствено Исус, Спасител и добрият пастир, но се свързва с нечестиви сили. Но Исус ще корона не разделя сърце! Ние или принадлежат на Него напълно и завинаги, или ние все повече стават лесна плячка на Сатана. Среден път няма. Човечеството ще се нарича до последните дни на света, за да отдават почит на Исус и Неговия Отец сам, и да нямаш други богове освен Него.

Без съмнение, духове и демони не пребивават в издълбани и боядисани талисмани и идоли, кафе смила и автомобили. Но когато хората любов и доверие нещо, създадено преди всичко друго те се свързват с тези обекти или лица. На всички континенти личностни култове са забележително в разцвет. Омагьосан нормални мислещи хора са в масова истерия. Чрез доверие и прекомерната любов на отделните създадени същества, те земя под контрола на анти християнски сили. Много хора са се превърнали в роби на други хора, хобита и копнежи.

Предупреждение срещу нечестивите прикачени файлове към хората, които не се прилага, обаче, за брака и семейството, което представлява основния фундамент за създаване, както Бог е възнамерявал. Но в брака, Исус трябва да остане равняване и посвещаване фокуса на нашия живот. Само в общение с Исус няма спасение и освещаване.

Покана да се покаят от омраза и убийство: Йоан ни улики в областите, в които човечеството, отделена от Бога, непрестанно грехове в колективна лудост. Когато вътрешна връзка на човек с Бога и Неговото Агнето вече не е право, резултатите скоро ще се появи в практическия живот.

Омраза и желание за прошка към тези, които са трудно или дори виновен закоравя сърцето на всеки човек, който не всеки ден на живо от прощение на Божия Агнец. Исус ни учи, че гневът и омразата са равностойни на убийство и убийство (Матей 5:21-26; 6:14-15). Ние живеем сред убийците и да се носят това зло наследствена черта в нас. Но Духът на Исус Христос ни кара да простим, както Бог прощава и да се обичат като Бог ни обича (Матей 5:43-48). Това е възможно, когато сме "в Христос" и когато Той живее "в нас" (Йоан 15:4-6). Неговата любов ни кара да обичам и ви благославям особено трудните хора в работното ни място и общността.

Човек, който не живее от помирение в Христос едва ли може да обичаме враговете си. Много повече, той ще се опита да наложи собствената си воля чрез струва какво може. Малки войни, както и масовите убийства между народите, царува над един свят, откъснат от Бога. Духа на Каин прави кръга и заразява всички, които се обръщат далеч от Божия Агнец.

Който поддържа той е "борба за мир" би трябвало да разглежда самия себе си, за да се види дали този, който беше открай човекоубиец не приключи религиозна наметало около него. Исус категорично забранява всяка религиозна война, когато Той заповяда Петър: "Сложи меча си на мястото му, за всички, които се меч ще загинат от меч" (Матей 26:52, Откровение 13:10). Много благочестиви битки, кавги и войни ще бъдат изложени и съдени в окончателното решение като демонична изкушение.

Това е трагедия, и подчертава демоничния произход на исляма, както и, че повече от 100 стиха в проповядват Корана така наречената свещена война. Това не е екстремисти, които отново и отново призовават за терористични действия и войната срещу Израел и всички християни, но Аллах се заповядва въоръжена битка срещу анимисти, евреите и християните, докато не повече изкушението да отстъпничество от исляма съществува и религията на Аллах покрива целия свят (сурите Ал Бакара 2:191-193; Анфал 8:39; Ал Tauba 9:28-30; Ал Саф 61:9). Мохамед сам е участвал в 29 битки и стана задължително пример за последователите му. Там цари в исляма религиозно санкционирани убийствената омраза срещу всички, които отказват да приемат исляма. Христос, напротив, се молеше за Своите врагове "Отче, прости им, те не знаят какво правят" (Лука 23:34), и умря за тяхното помирение. Неговата любов е по силна от ислямския проклятие!

Призив за покаяние от всяка форма на Блудство: Исус не само иска да превърне нашата омраза към жертвената любов, но и безплатна и ще ни превърне от блудство живот в дисциплината на Светия Дух. Нашата сексуална капацитет е дар от Бог от рая, и е само по себе си зло, нито нечисто. Но тъй като ние живеем в един свят, отпаднали от Бога отношенията между мъжа и жената също се разбъркат. Писмените принципи и откровения на царуването на Зигмунд Фройд в нашето общество днес и в много хора са унищожили всяко чувство на срам. Филми, телевизия, реклама и топлина облекло до стремеж в нас и да карам някои да правят това, което не искам да правя (Римляни 7:14-24). Целия ни живот, дори обучение в училище, е сексуализирана. Какво е осветена само за брак е безскрупулно в бизнеса и спорта, политиката и обществото, в кръгове, и дори, в някои случаи, в църквата, тъй като средствата към края си. Възторжен ентусиазъм често води до нечисти ексцесии. Джон не ни казал напразно да се отложи в името на Исус и в Неговата сила всяка форма на неморалност, но най вече да се откаже от всяка форма на магьосничество. Когато физически или дори цялото общество се губи от истинския Бог, нечисти практики във всяка област на сексуалността ще последва.

Църковните водачи, също може да греши, когато те толерират или благослови хомосексуалистите и лесбийките бракове, всички под мантията на лъжливо разбира любовта, или небиблейско концепцията за свобода! Днес, дори приемането на сираците от хомосексуални и лесбийски двойки е разрешено. Така че е добре да се помни, че би било по добре за този, който злоупотреби едно дете да има воденичен камък висеше около врата му и да бъде хвърлен в морето (Лука 17:2) да не говорим за детска порнография!

Шиитски учен е заявил през последните години, че сексуалната злоупотреба с малки деца е съвместимо със законодателството на шериата. В Корана едновременно брак с четири жени е религиозно легализиран или иначе, това, което Библейски възлиза на постоянно прелюбодеяние. Когато Божественото разбиране за Бога при индивиди или религии вече не е подходящ, там скоро възниква всяка форма на неморалност.

Когато наскоро сглобен комитет за отговорните на обединена Европа е заседнал на либералното отношение на парламента в Страсбург, то е защото един на инсталираните, описани хомосексуалността като "грях". Това е в резултат на премахването на думата "Бог" от преамбюла на конституцията на обединена Европа. Легализиран неверие първо създава всяка форма на сексуалната нечистота, и след това се легализира практиката. Химн писател, Филип Фридрих Хилър (1699-1769), която се състои в оглед на падането на Содом и Гомор, и в оглед на нарастващата поквара на нашето време: Когато нечестието на Содом викове към небето, миризмата на сяра не може да бъде далеч!

МОЛИТВА: Святи Боже, ние преживяваме, че забраната за убийство, прелюбодеяние и кражба е основно правило във всички религии, но омраза, отмъщение и злоба са се подхлъзнали в къщи и фабрики, и изневярата е станала широко разпространена Ева в плакати на тема , реклами и филми, където виждаме естествени снимки на сексуални мерзости. Простете ни спорове с някой друг, и да ни очисти от нечисти мисли, че ние може да проникне дълбоко в святост и любов на Твоя Син Исус.

ВЪПРОС:

  1. Как да станете свободни от омраза и преодоляване на нечистите изкушения?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 27, 2013, at 10:19 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)