Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 094 (The Seven Trumpet Judgments)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 3 - ЦЪРКВАТА НА ХРИСТОС И ТРОМПЕТ СЪДЕБНИ РЕШЕНИЯ (ОТКРОВЕНИЕ 7:1 – 9:21)
ЧАСТ 3.3 - АГНЕШКО НА БОГ ОТВОРИ СЕДМИЯ ПЕЧАТ СЕДЕМ РЕШЕНИЯ ТРОМПЕТ И ТРИТЕ НЕВОЛИ (ОТКРОВЕНИЕ 8:1 - 9:21)

2. Седемте решения тръба (Откровение 8:7 - 9:21)


Който се кае днес?

ОТКРОВЕНИЕ 9:20-21
20 останалата част от човечеството, които не бяха избити с тези язви, не се покаяха от делата на ръцете си, че те не се покланят на демони и идоли от злато, и на сървъра и от месинг и от камък и дърво, които могат нито да видят, нито да чуват, нито да ходят. 21 Те не се покаяха за убийствата си, нито от чародеянията си, нито от тяхната сексуална неморалност, нито от кражбите си.

Решението на шестата тръба все още не е окончателното решение. Онзи, който има свята любов се колебае за пълно премахване на извратен създаването му. Той все още има търпение с тях и ги обича, като баща обича синначин отделение. Той им помага независимо от тяхната поквара, и очаква завръщането им. Бог възлюби паднала, бунтарски свят толкова много, че Той пожертва Своя Единороден Син, за тези, свързани с нея с демони. Той направи това с цел, че те биха могли да признае тяхната поквара, обърни се, чрез вяра в Божия Агнец получат вечен живот, и да бъдат осветени в служба на любовта (Йоан 3:16).

Бог чака с нетърпение за покаянието на всеки един грешник (Лука 15:10). Той удържа Неговия праведен съд с надеждата, че много евреи, християни и мюсюлмани, както и последователите на други религии и атеистите все още може да се оставят да бъдат спасени. Павел обяснява: "Не знаете ли, че Божията благост те води към покаяние" (Римляни 2:4).

Покаянието започва с признаване на греха. Никой не може да приз всичко друго, където тъмно като в рог царуването нощ. Но когато мачът се удари неясни контури стават видими. Когато свещ изгаря близко разположените обекти стават разпознаваеми. Веднага след като електрическа лампа е включена стаята става светлина. Когато прожектор е включен ние си затваряме очите, защото на яркостта. Когато се взираме през микроскоп, ние признаваме, планините на прах, акари и мръсотия, дори и на "бяла жилетка".

Още повече човек се приближава към светлината на Бога, още повече той узнае за своя грях и поквара. Когато видния свещеник, Исая, видях влака на мантията на святия Бог, той потръпна и извика: "Горко ми, защото загинах! Защото аз съм човек с нечисти устни, и живея в средата на един народ с нечисти устни, понеже очите ми видяха Царя, Господ на Силите" (Исая 6:5).

Ангелът на Откровение се очаква, след Шестата вълна на решение, в отговор на покаяние от всички народи. Той като по този начин се установи, че за оставащите на покаяние земята все още е възможно. Те все още са в състояние да признае греха си чрез закона на Мойсей и благодатта на Евангелието. Стария и Новия завет не е била отменена. Рядко се случва покаяние без обявяване на закона и евангелието. Библията ще бъде обявен в света до последния ден. Ако хората са тихи камъните ще говорят! Някои Библията ориентирани надписи върху надгробни плочи са тихи, и все пак все още красноречиви свидетели на любовта на святия Бог.

И светлината свети в нарастващата тъмнина, но тъмнината няма да го разберат (Йоан 1:5).

МОЛИТВА: Небесни Татко, ние увеличаваме, защото Вие сте нашият Отец. Алелуя! И ти се грижи за нас повече, отколкото ние си мислим за Вас. Простете ни все по голям интерес в пари, професии, чест и лидери повече от теб, и да ни освободи от доверявайки се на признаци на магьосничество, че ние не може да стане, свързани с нечистите духове, или неверни, светски партита, но на нашия Спасител Исус сам. Помогнете на нашите приятели да се покаят наистина и да стане свободен от техните скрити вериги.

ВЪПРОС:

  1. Какви са съвременните идоли в заобикалящата ви среда?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 27, 2013, at 10:18 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)