Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 093 (The Seven Trumpet Judgments)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 3 - ЦЪРКВАТА НА ХРИСТОС И ТРОМПЕТ СЪДЕБНИ РЕШЕНИЯ (ОТКРОВЕНИЕ 7:1 – 9:21)
ЧАСТ 3.3 - АГНЕШКО НА БОГ ОТВОРИ СЕДМИЯ ПЕЧАТ СЕДЕМ РЕШЕНИЯ ТРОМПЕТ И ТРИТЕ НЕВОЛИ (ОТКРОВЕНИЕ 8:1 - 9:21)

2. Седемте решения тръба (Откровение 8:7 - 9:21)


Подхода на армията на два милиона

ОТКРОВЕНИЕ 9:17-19
17 Така видях конете във видението, и ония, които седяха върху тях, като нагръдници огнено червено, зюмбюл син, и сяра жълто и глави на лъвове. Излизаха от устата им продължи огън, дим и сяра. 18 От тия три язви са една трета от човечеството убит от огъня, от дима, и сярата, които излизаха от устата им. 19 Защото силата на конете е в устата им и в опашките им. За опашките им са като змии, и имат глави, и с тях те вредят.

Милиони бойни коне, че Йоан видя зареждане изложени в неговата визия не са нормални коне. Те имат глави като лъвове, което показва тяхната сила. Те имат змийски опашки с глави за вреди, демонстрирайки своите сатанински произход. Пожар излиза от устата им, както четем в легенди дракон. След пожара има изгаряне дим и отвратителна миризма, като миризмата от сяра. Тези признаци приличат на решение над Содом и Гомор, където Божият гняв унищожени на тялото, ума и душата на извратен (Битие 19:24, 28; Откровение 9:2; 18:9).

Бойни коне на тази визия напомня на съвременните военни танкове, производство с огън и дим от своите бъчви и отвори. Дългите им барела оръдия често имат за засилване на краищата им за защита на боеприпаси или да се намали рев на детонация, които могат да наподобяват змийски глави във визията.

Ездачи на коне носят нагръдници огнено червено, сяра жълт или зюмбюл синьо, за да се разграничат армиите на народите едни от други. Червеният опасност от комунистически страни и жълто за опасност от Китай често са били обсъдени през миналия век. Синият опасност възниква може би от синкретична ум индусите, фанатизирани мюсюлмани и повърхностни хуманисти, които наивно мислят, че можем да класифицираме Исус в тяхната система на вяра и мисъл.

В случай, че Индия, Русия и Китай, заедно с мюсюлманите на земята, да се присъединят заедно в пакт срещу Израел и арогантен Запада, нещо, предмет на разгорещени спорове в Индия по време на кризата в Косово, армия от двеста милиона ще стане добре можем да си представим. Китай днес има 1,3 милиарда жители, Индия повече от един милиард, Русия 200,000,000, и мюсюлманите съставляват 1,4 милиарда. Омразата на тези народи срещу САЩ, Израел и техните приятели не могат да бъдат логично.

Въпреки тези възможности, ние не трябва да фиксира вниманието ни на народите и техните армии. Ние трябва много повече, в съвестен удивление, осъзнават, че домакин на ангелите в рая е още по голяма. Ние стоим в средата на битка между светлината и мрака, между последователите на Сатана и последователите на Христос (Даниил 9:21; 10:10-21, Откровение 5:11). Павел ни уверява, че някои от нашите проблеми и опити да възникнат от нападенията на злите духове под небето, и ни заповядва да постави на Божието всеоръжие (Ефесяни 6:10-20). Тази команда се отнася за всички, които са обвързани с Христос, особено в последните дни.

Във видението на шестото съдебно решение тромпет и втората вик на горко се за пореден път показа, че една трета от човечеството ще бъде убит в бъдещата война. Злоба и морална перверзия от населението на света трябва да стане непоносимо голяма в очите на Бога, за Него да оттегли своята защитна ръка от любимия Неговото творение, което им позволява да станат жертва на изпълнени с омраза демони! Нашата способност за съчувствие бързо се притъпява с оглед на масовата холокост, за да чуете само номера, и вече не мисля за отделните съдби. Колко майки вече няма да бъде в състояние да плачеш, защото на страха? Колко детските очи ще се отвори широко, защото на ужасите? Колко хора ще плаче в безнадеждност и отчаяние?

МОЛИТВА: Отче наш в небето, ние се срамуват да се издигне очите ни, защото греховете на човечеството тече в кръвта ни, но ние се молим смирено, защото вашият възлюбен Син отне греха на света, както и от Неговата смърт за нас, Той извършва умилостивение за нас наистина. Запазване на нашите приятели, нашите роднини, както и на хората от Близкия изток, които гладуват за Праведният ви ност. Са по големи и по силни, отколкото всички войни.

ВЪПРОС:

  1. Каква е Божията цел на решенията на седемте домашни любимци?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 27, 2013, at 10:17 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)