Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 086 (The Seven Trumpet Judgments)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 3 - ЦЪРКВАТА НА ХРИСТОС И ТРОМПЕТ СЪДЕБНИ РЕШЕНИЯ (ОТКРОВЕНИЕ 7:1 – 9:21)
ЧАСТ 3.3 - АГНЕШКО НА БОГ ОТВОРИ СЕДМИЯ ПЕЧАТ СЕДЕМ РЕШЕНИЯ ТРОМПЕТ И ТРИТЕ НЕВОЛИ (ОТКРОВЕНИЕ 8:1 - 9:21)

2. Седемте решения тръба (Откровение 8:7 - 9:21)


Втората Звучи тромпет една трета от морето е разрушен

ОТКРОВЕНИЕ 8:8-9
8 затръби вторият ангел, нещо като голяма планина, пламнала бил хвърлен в морето. Една трета от морето стана кръв, 9 и една трета от живите същества, които бяха в морето умря. Една трета от корабите унищожен.

Патриарх, Джон, стоеше на брега на остров Патмос и погледна покрай хоризонта на Средиземно море в далечна вечност. В същото време, ангел от Господа му разкрива, че с архангел звучене на втората тръба на нови катастрофи на решението ще се появи.

Джон е поискал от Исус, Божият Агнец, грация, ориентиране, растеж, защита и сили за изоставените и потиснатите си църкви на континента. Неговите молитви, обединени с молитвите на всички светии и се издигна на трона на Бога и да си агне. Отговорът на Всемогъщия дойде в мълния, гръм, пожар и гласове на тревога, но също така и в светиите хвалебствени химни.

Тъй като втората архангел тромпета на съда и непрекъснато задуха в него, Йоан видя нещо като голяма планина, пламнала бъдат хвърлени в морето. Това беше нито една от планините, граничещи с плато на Мала Азия, но се появи в визията като планина, пламнала, които са поставили в апартамент море. Падането е причинило надигането на вълните, кипяща на солената вода и бърза смърт на риба, така че 1/3 от морето стана червена като кръв. Една трета от корабите, също са били изгорени от нахлуващите маси лава или разкъсани от убийствени вълни.

Някои тълкуватели виждат в тази визия, посочване на изригването на Везувий в 79 г. сл. Хр, няколко години преди даването на това откровение. В резултат на този вулкан катастрофа, град Помпей, още две римски селища, пристанището, както и близките заливи бяха покрити с дебел слой лава. Десетки хиляди са били незабавно пометени в средата на ежедневния живот от облаци газ, топлинна енергия и течаща магма. Евреите тълкува вулкана катастрофа като решението на Бог на Римската империя, чиито войски, под командването на Тит, е разрушила храма в Йерусалим и се ръководят всички евреи от своя любим град, осем години по рано. Много християни, както и бяха ужасени от унищожаването на земното сайт на завършеност на нашето спасение. Вулканично изригване на Везувий е разбран от всички в очакване на идването на Месията да бъдат знак на края време.

Други признават в морето, че Йоан видя в своето видение неспокоен морето на хора под сферата на Римската империя на контрол по това време, е изгонил от планински пожар плюене в големите масови миграции на 375-525 АД. Силата на Западната Римска кралство се разпадна по това време, и потоци от кръв изобразени песни на германски и славянски племена, изгонени по време на атаките на хунските.

Други, отново се напомня от визията на първата язва в Египет, когато водите на Египет се обърна към кръвта, след като Моисей удари реката с тояга в присъствието на фараона (Изход 7:14-25). Реката стана червена като кръв и имало масово смъртта на рибата. Въже на Египет вонеше от разлагането на риба. Но все пак фараонът не е нещо против да освободи поробените израилтяните. Признаци на Всемогъщия не особено го смути.

В по ново време, Хитлер и неговата партия може да се разглежда като планина свалянето, убивайки една трета от тогава живее еврейското население в газовите камери. Престъпленията на тази историческа катастрофа, обаче, е малко, за да се промени съзнанието на по голямата част от германците или на националистите в други страни. Проблемите на крайното време наистина принуди раждането на държавата Израел, в която днес няколко хиляди граждани знаят и да се поклонят на Божия Агнец.

Някои спекулират, че активен вулкан и части на Сицилия в последните дни ще потъне в Средиземно море, както и че континентални граници, като Португалия или крайбрежието на Калифорния, ще изчезне в океана.

Никой не знае точно кой или какво огнената планина във видението на Йоан е, или в какво море ще падне. Визията е образ, за да ни напомня, че самият Бог, Господ, е огън пояждащ (Второзаконие 4:24). Изпълнителката на Псалмите не се обади в напразно: "Нашият Бог ще дойде и няма да мълчи; огън ще погълне пред Него, и ще бъде силна буря около Него" (Псалм 50:3).

Краен час ще донесе силни катастрофи с това, че не само ще компресирате и се разклаща жилищна площ на човечеството на континентите, но и ще замърси една трета от моретата. Решението на Божия Агнец идва на етапи, и не унищожи всички континенти и океани наведнъж. Господ все още чака за покаяние на човечеството, въпреки че Той вижда как безразличие и безбожие растат между богати и бедни. Кой разбира знаците на времето? Кой ги интерпретира правилно, и обръща духовните последици? Който се покланя Всемогъщия? Как да реагираме лично?

МОЛИТВА: Господи, вулкани изригват дори по моретата, и масите на изгаряне, взривни астероиди падне върху нас, както ако те бяха вулкани, падна на земята и морето. Бъди милостив към нас Боже, защото са грешни според нашата природа и да ни помогне да се обадя на невярващите към покаяние и спасение преди края.

ВЪПРОС:

  1. Защо Бог стачка човечеството в гнева Си?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 27, 2013, at 10:00 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)