Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 056 (All Creatures Worship the Lamb)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 2 - ИНТРОНИЗАЦИЯТА НА ИСУС ХРИСТОС (ОТКРОВЕНИЕ 4:1 - 6:17)
ЧАСТ 2.2 ИСУС ХРИСТОС Е РЪКОПОЛОЖЕН, КАТО МУ ЗАПЕЧАТАНИЯ СВИТЪК (ОТКРОВЕНИЕ 5:1-14)

3. Всички същества се покланят на Агнето (Откровение 5:8-14)


Ако можете да прочетете седмократно похвала от безброй-гелове, можете да се досетите какъв вид на органа Исус, Божият Агнец, получени, за да съди света и да спаси църква:

МОЩНОСТ: Първият дар, който Исус е получил от своя баща, беше сила и мощ. В иврит името на Бога, "Елохим", "Ел" означава сила и мощ. Исус потвърди този смисъл от името на Бога, когато той призна пред съдиите си в Синедриона, "отвъдния ще видят Човешкия Син седящ от дясната страна на Силата, и идещ на небесните облаци" (Матей 26:64).

Сам Бог с пълнотата на Неговата сила е в Исус, както Павел пише: "Защото в Него обитава всичката пълнота на Божеството телесно" (Колосяни 2:9). Исус е признал чрез вяра преди, "Цялата власт се дава при мене в небето и на земята" (Матей 28:18). В неговия авторитет, той може да се каже, неговите пратеници ", Вие ще приемете сила, когато Светият Дух дойде върху вас и ще бъдете свидетели за мен" (Деяния 1:8).

Ние не трябва да забравяме в слабостите на нашия живот, че Бог означава "сила", че в Неговия Син живее цялата власт и сила на небето и на земята и че Светият Дух е силата на Бог. "Света Троица" означава трикратно орган! Вярващите са в състояние да получат власт от тази пълнота.

БОГАТСТВО: В поредица от думи, с които безброй ангели хвалят Агнето, богатство е вторият. Въпреки това, те преди всичко не се има предвид, злато, сребро и титан, също не е ограничен богатството на земята на въглища, нефт, мощност вода, вятърна енергия, слънчева енергия, ядрената енергия, но богатството на Светия Дух. Духът на Бога е произхода на цялата материя, вечното богатството "в Бога" и вечна стойност на вярващия. Кой обича милост е богата на Бога. Кой утешава поробен народ ще получи радост в Христос и ще бъде в състояние да предаде тази радост на други хора. Мир с Бога е безценна съкровищница в сърцето на човека. Са духовни плодове и даровете на Светия Дух, за последовател на Христос, богатството на Своята благодат (Ефесяни 1:7; 2:7) и неговата слава (Римляни 9:23; Ефесяни 3:16; Филипяни 4:19) ценности, които светските хора не знаят.

Христос ни предупреждава настойчиво да не се доверявате на богатството (Матей 13:22, Марк 4:19, Лука 8:14) и в неправедното богатство (Лука 16, 9, 11). Никой не може да служи на Бога и на мамона в същото време (Матей 6:24). Исус иска да ни освободи от заблудата на материализма и от нашето доверие в нашата банкова сметка и иска да ни уведомите за спасението си, вярна и вечното богатство. Църквата лидер в Лаодикия, който е работил в чисто злато, но е била лоша към Бога, се изисква от възкръсналия Господ да купуват злато от него. Богатството на Христос е от духовен характер. Що се отнася до това, Джон каза: "на Неговата пълнота всички ние сме получили, и благодат върху благодат" (Йоан 1:16).

МЪДРОСТ: Третата особеност, поради което безброй ангели похвали по достоен начин ръкоположен Княз на мира е неговата мъдрост. Един мъдър владетел трябваше да има очите му или неговата интелигентност услуги навсякъде. Затова Агнето има седем очи, които са седемте Божии духове, разпратени по цялата земя (Откровение 5:6).

Исус вече знаеше, че когато е живял на земята, какво има в човека, и не е необходимо всеки съветник (Йоан 2:24-25). В любовта си той познаваше всичките човеци. Той знаеше как да се говори за благородници и просяци, за незрящи хора и такива, които биха могли да виждат, войници и жени, деца и старци.

Исус пророкува, че Ерусалим трябва да бъде обсаден и се обясни учениците си развитие в последните дни преди завръщането си стъпка по стъпка (Матей 24 и 25). Той разкри предварително съдийски думите му в идващия съд и създава в нас в същото време надеждата за един нов свят, който ще се изпълни със славата Му. Исус е всезнаещ и наистина мъдър. Отец му възложени с решението и поражението на правомощията сатанински.

Исус е на сегашното си положение. Вие сте скъпоценен пред очите му. Той се грижи за вас и ви уверява, че никой не може да ви грабне от ръката му (Йоан 10:27-30).

СИЛА: безброй ангели песен 1/4 дума за похвала: Христос е достоен за всички "сила". Докато първата дума на похвала е "може би на властта" и описани на енергийния потенциал на Всемогъщия, четвърти дума за похвала показва орган на владетеля в решителния момент. Исус заповяда с власт на злите духове да напуснат обсебен. Той заглуши бурята от думата си. Той възкресявал мъртви от негово командване. С триумфална повикване той ще започне неговото второ пришествие и консумират с дъха си анти Христос (1 Солунци 4:16; 2 Солунци 2:8). Не всяко правомощие, което е враждебен на Бога може да се справи с неговата сила, която произтича от святост и любов.

ЧЕСТ: С петия си дума на похвала ангели призна, че е Агнецът достойни за всяка почит. Синът на Бога, винаги е чест и прослави Отца Си. Той отрече и смири себе си. Той е измил краката на учениците си. Той бе презрян и отхвърлен от човеците, и на кръста, той се превръща в прокълнат човек.

Затова и Бог има и много възвишено него и му дал името, което е над всяко друго име, че в името на Исус да се поклони всяко коляно от небесните, и на тези на земята и под земята, и всеки език да изповяда, че Исус Христос е Господ, за слава на Бога, Отца. (Филипяни 2:9-11)

Отец не поставят Сина Си от лявата му страна, но дясната му страна, която е седалището на честта, за да се докаже, че Божият Агнец е постигнал нещо, че нито бащата, нито на Светия Дух може да направи: Той е починал като жертвен агнец, за да съгласуват света към Бога. От този момент Бог поставя всичките си врагове подножие на нозете Му (Псалм 110:1). Напредък за преодоляване на анти-християнски сили ще бъде в съответствие с как църквата на Исус Христос, неговото духовно тяло, живее според вярата, любовта и се надявам. Христос е Виктор, Господ и съдия. Ние Го почитаме от нашето свидетелство в нашия квартал? Нека Христовата слава и не търсят себереализация.

Възхвала на ангелите никога не идва към своя край. Те пеят и да хвалят, тъй като те имат основание да го направят. Нашите химни, които пеят в богослужението са ехото на своята силна похвала.

В джамията не е пеене. В най-мюсюлмани пеене преди нападението. Те имат малко или никаква причина за пеене, тъй като те трябва да се опита да изгради своето спасение от само себе си чрез молитва, пост и поклонение в страх от Бога. Те не знаят, че някой ги обича!

СЛАВАТА:* С шестото си дума на похвала ангели похвали славата на Исус Христос. Той е разкрил неговата слава на планината на преображението на учениците си (Матей 17:1-13), той бе разкрито в ярко грее светлината на Саул пред Дамаск (Деян. 9:3-7) и стоеше на възвишени негово величество преди Йоан на остров Патмос (Откр. 1:12-20).

* Според Библията преводи на английски и арабски език.

Джон вече беше призната преди това несравнимата слава на Исус е в светия Си любов. Следователно предмет на Неговото Евангелие е както следва:

Видяхме Неговата слава, славата на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина (Йоан 1:14).

В изключително страданието му славата на Онзи, който е бил увенчан с тръни, може да се види.

Ако "слава" означава пълнотата на характерните черти на Бога, тогава похвалата на ангелите означава, че Бог е дарил на Агнето със собствената си слава, така че да се възстанови най-презрян човек към първоначалната си съществуване.

В края на живота си на земята Исус попита баща си в своята свещеническа молитва:

Отче, желая, че те също когото ми даде може да бъде с мен, къде съм, че те могат да видят моята слава, която си ми дал, че ме обичаш преди създанието на света (Йоан 17:24).

Исус увери учениците си няколко пъти, че той ще се върне с голяма сила и слава в своята си слава, както и в славата на Своя Отец, така че да събере Своя избран народ на четири ъгли на земята и да възнагради всеки един според неговата дела (Матей 16:27; 24:30-31; 26:64, Марк 13:24-27, Лука 21:25-28).

ПОХВАЛА: ангели завършили оратория с 1/7 дума за похвала: Слава на Агнето! Устите им са летели с поклонение. Това не е двуличен похвала, а не студена проформа благодарност, но напротив, те са развълнувани с всички мъже, защото извършеното спасение и даде висока оценка на Спасителя, Който го е постигнал.

Който не е чувал големите хорове на оратория на Бах или Хендел, може да получи смисъл от викове и аплодисменти в небето. Още при раждането на Исус небето отворено, така че похвала на небесно войнство слезе на земята. В още по-голяма степен на похвала гръмна, когато Исус е бил ръкоположен и всичките му велики дела, Неговата любов и търпение, неговата саможертва и спасение беше похвалена и пеят.

Синът седеше с баща си на трона. Той почете баща си на този ден на радост, както Отец също почитали Сина Си и му даде всички хвалят. Единството на Бога и на Агнето е истинска мистерия на възхвала на ангелите.

Имате ли добро сърце за музика? Може ли Светия Дух сърцето си люлка? Похвала на Агнето произтичат от сърцето си? Ли се присъединят с цялото си сърце в хора на ангелите, а след това се повтаря и да се моли: Достойно е Агнето, което е било заклано, да получат власт и богатство и мъдрост и сила и чест и слава и хвала.

МОЛИТВА: мъдър Божият Агнец, Вие се покланяте и пеем в сърцата ни с множество ангели, които само Ти си достоен да царува над света с любов и истина, защото Вие имате власт и богатство и мъдрост и сила и чест и слава и благословение.

ВЪПРОС:

  1. Кои са седемте характеристики, подчертани от ангелите? Кое е най-важното?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 27, 2013, at 08:27 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)