Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 039 (Worshiping the One That Sits on the Throne)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 2 - ИНТРОНИЗАЦИЯТА НА ИСУС ХРИСТОС (ОТКРОВЕНИЕ 4:1 - 6:17)
ЧАСТ 2.1 БОЖИИ, СВЕТИ И ВСЕМОГЪЩИЯ В НЕБЕТО (ОТКРОВЕНИЕ 4:1-11)

3. Покланяйки се на този, който седи на трона (Откровение 4:8-11)


ОТКРОВЕНИЕ 4:8б
8 ... Те нямат почивен ден и нощ, казвайки: "Свят, свят, свят е Господ Бог, Всемогъщият, Който бе и Който е, и Който има да дойде!"

Поклонете от четирите живи същества: непрекъснат ангажимент от четирите пазители на трона завършва с тяхното доброволно почитането на Бога.

Тъй като не е нито ден, нито нощ в небето, покланяйки се и свидетелствата им винаги място в ярката светлина на Светия. Бог е светлина (1 Йоан 1:5; 1 Тимотей 6:16). Пълнота Неговата светлина се разкрива четирите пазители на трона като непристъпна святост и величие. Те виждат външния му вид, са дълбоко впечатлени от светия си съществуване и да се поклонят на Всевишния, който ги е създал за службата му.

И четирите живи същества се покланят на Бог без определена причина. В благослови тяхното безпокойство те по-скоро се чувстват постоянно призовават да хвалят Светия и да прославят и да го издигне. Те винаги те забелязват това, което той прави, това, което той е решил и колко търпелив той е с хора и народи. Те знаят също гнева си, правдата му и неговите решения. Те нямат друг избор, освен да изригне отново и отново с почитането на святия Бог.

Четирите живи същества, които не се отнасят до Бог лично, когато те му се поклонят. Не е семейна връзка между тях и него. Когато Джон слушаше почитането им, те не извика похвали един към друг, като Серафим според Исая (Исая 6:3), те просто извика почитането на Светия по четирите краища на света, така че цялата небето може да възкликнем и да хвалят Твореца, и любовта на Господ и съдията и да му се поклонят.

Превъзходствата на пазители на трона се състои от три части и адрес Бог в тройна начин.

На първо място те извика: Свят, свят, свят Тогава те продължават отдела за извънредни произшествия с почитането: е Господ, Всемогъщият Бог, И те затвориха похвали, както следва: Кой е бил, и е, и Който ще бъде.

Кой е бил, е свято. С него четирите живи същества свидетелства, че Бог Създател е свят. Всички неща, които той създава в началото той създава много добре, безупречно и свят (Битие 1:31). Чудесата на неговото творчество не могат да бъдат поставени отвесно. Всички учени трябва да се включат в почитането на пазители на трона. Ние самите трябва да благодарим за вода, светлина и въздух и отново припомни за това, което сме задлъжнели към създател (Псалм 103:1-5; Псалм 104:1-35).

И четирите живи същества продължи да се хвали и призна, че кой е това, царува Господ, и е свято. Поради своята търпение той поддържа създаването му. Той е в контрол на милиарди галактики и електрони, които кръжат около атомната техните ядра. Той предотвратява, че мъжете могат да опустоши и разруши напълно земята. Той съди виновните нации и кланове поради нечестието им.

Четирите трон пазители заключи, похвали убеден, че Всемогъщия Бог е да дойде, за да спаси и да съди света. Своите благословения и наказанията са свят и праведен. Той е в състояние да приложи спасението му и неговите решения. Никой не може да спре силата на неговата всемогъщ.

Като християни ние разбираме, хваление и поклонение на четирите трона пазители според евангелията и посланията на апостолите по още един начин:

Бог Отец е свят. Той е създал света чрез Исус Христос, Неговото Слово, и с него е потвърдено от неговия всемогъщ. Неговата любов е неограничен. Неговото ръководство и съдби са праведни и произтичат от напрежението между неговата святост и неговото състрадание. Неговата правда е в основата на нашето съществуване (Еремия 23:6).

Бог, Син, е свят. Неговото раждане е свято. Хода на живота си без никакъв грях. Неговите чудеса са свети. Той останал свят в изкупителната му смърт за всички хора, така че нечестивите враг нямаше никаква власт над него. Нашият Господ стана победоносно от смъртта. Демоните са знаели кой е той. Те викаха от ужас, "Ние знаем кой сте, Светият Божий!" (Марк 1:24, Лука 4:34, Йоан 6:69).

Бог, Духът, е свят. Той е духът на Отца и Сина. Той привежда в действие завършен прошка на Сина в неговите последователи, той прави дома си в тези, които са оправдани по благодат, и той ги освещава, така че те да станат свети. А плодът на Духа е свят (Галатяни 5:22-23), колкото като вечно живо е свято. Духът на Христос е нашият живот (Йоан 3:16, 17:3).

Серафим според Исая Бог разглежда като Господ на Силите. Този атрибут се съдържа в името "Господ Бог Вседържител", която Джон чу престола пазители използват. Серафим поради своите знания и опит е провъзгласила, че цялата земя е пълна на славата на Господа (Исая 6:3). Победител обявяването липсва в показанията на пазители на трона в книгата Откровение, както и в това откровение святостта на Бога в предстоящите решения са били на преден план.

МОЛИТВА: Свят, свят, свят е Господ Бог Всемогъщий, Който бе и Който е, и да дойде.

ВЪПРОС:

  1. Какво четирите живи същества признават на Божието величие сред тях?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 27, 2013, at 07:46 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)