Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 035 (Immediate Vicinity of the Almighty)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 2 - ИНТРОНИЗАЦИЯТА НА ИСУС ХРИСТОС (ОТКРОВЕНИЕ 4:1 - 6:17)
ЧАСТ 2.1 БОЖИИ, СВЕТИ И ВСЕМОГЪЩИЯ В НЕБЕТО (ОТКРОВЕНИЕ 4:1-11)

2. Непосредствена близост на Всемогъщия (Откровение 4:4-8)


гръм буря и гласовете в Трона на Бог: След като Джон, който се сглобява "около" трона, неговото описание се превръща в самия трон. Както вече споменахме, на трона не трябва да се посрами със стол или диван, а по-скоро прилича на малък дворец като къща или мобилен постройка с няколко апартаменти, стаи и платформи с многобройни функции.

ОТКРОВЕНИЕ 4:5a
5a от престола продължи светкавици, звуци и гръм-. ...

Това беше нито появата на трона, нито си изкусен форма, нито неговият брилянтен слава, това, което очите на Джон хвана, но това, което го учуди, беше голяма енергия на тази централа на космоса, която е приключен чрез начина на мълнии и гръмотевици. Ярки светкавици го плашат и стреснат. На първо място той реализира огромна власт и освобождаване на енергия в трона. Бог е първоначалната мощ, който е създал всички неща и да ги поддържа. Йоан видя това всемогъщ по свой собствен начин.

При търкаляне и трясък на гръмотевиците нарани ушите му и СБАЛ леми го дълбоко в душата му. Той възприема силата на Бог вижда и чува. Това не е за нищо, че предците ни казва, че Бог ще се разсърди, когато разби гръмотевиците и светкавиците къщи на пожар или удряне на мъжете мъртъв. Не са малко гръмотевични бури научи номиналните християни да се молят наново. А бурята може да ни покаже, че ние сме виновни само шифри, и това ни прави смисъл, как всички сили на природата са обект на нашия Бог.

Освен това изпълнението на властта в престола на Бога гласовете пророк може да чуете също е вълнуващо. Славословията на Израиля, на което Светият на Израел поставя на престола според Псалм 22:4 Чувате ли е? Или е чул нещо за показанията на свидетелите, сред техните изкушения и страх от смъртта? Беше вик на отчаяние на тези, които страдат в света от несправедливостта, или тихи въздишки на милиони жени, които са малтретирани, или стенание на гладуващи хора, или плач на бежанците, или гъгниви на сираците, или молитвата вик на плача стена, или въздишка на новопокръстените е измъчван? Бог слуша всяка дума, адресирана до него. Гнева му за нарастващата несправедливост срещу беззащитни хора, състраданието си с безпомощните и неговото мълчание, когато той чува богохулства не могат да бъдат поставени отвесно. Псалм 2 гласи, че "Бог се смее", когато хората се бунтуват срещу него и Неговия Помазаник. В отговор на всички въпроси, грехове и молитвите на хората, той ги изпратил своя кротък и свят Син (Псалм 2:7 Матей 3:17).

Гласове в трона на Бог, който Джон докладва на май, включвайки и заповеди, разговори или инструкции. Но Йоан не каже някоя дума за техните проблеми, Предназначение и цел. Той също така не се вероятно с различни езици и езиците.

Какво гласа си говорим за пред престола на Бога? Какви изказвания Господ получават и спести? Какво ще ви накара да се чуе отново? Ние ще трябва да даде на сметка на всяка дума, която някога сте говорили! Тронът на Бога е силата центъра на космоса. Тя има неограничен капацитет за съхранение.

МОЛИТВА: Свят Господ, научи ни да се молим и да умолявам в хармония с вашите цели, не само за нашите близки, но също така и за вярващите, които са в раз къдрици, изкушения и опасности. Напълнете сърцата ни с духа на молитвата, че не може само да се моли за себе си, но това Вашият милостив Дух може да ни помогне да се молят на молитва, който се харесва на вашите бащински воля.

ВЪПРОС:

  1. Какво чути сред светкавици и гръмотевици в трона на Бог означава

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 27, 2013, at 07:47 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)