Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 024 (Read the Book of Revelation Prayerfully)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 1 - ЕТО, ИДА СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 1:1 - 3:22)
ЧАСТ 1.2 ПЪРВОТО ВИДЕНИЕ И НЕГОВИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ НА ЗЕМЯТА: Явяването на Човешкият Син Да освети неговите църкви (ОТКРОВЕНИЕ 1:9 - 3:22)
ЧАСТ 1.2.3 КОЙТО ИМА УХО, НЕКА СЛУША ЩО ГОВОРИ ДУХЪТ КЪМ ЦЪРКВИТЕ (ОТКРОВЕНИЕ 3:22)

Въведение: Прочетете книгата на откровение молитва


ВЪВЕДЕНИЕ 3:22
22 Прочетете Книгата на Откровение Молитва: напълно

Който прочете, Новия завет коментар от Йохан Албрехт, среща многократно, примесени сред кратки бележки относно текста на седемте писма от Откровение до седемте църкви, къси, Молитва: в който обобщи текстовеи обясненията му, като в същото време ги прилагат на себе си. Неговото смирение и благодарност ни окуражи да направи, както го е правил. В края на Христовото послание към църквата лидер на Лаодикия молеше скоро: "Господ Исус, ми даде злато, бели дрехи, и очите, мехлем за очите ми". Тази велика и набожен човек не, че е погрешно да се постави на същото ниво като отблъскваща поклонник на пари в Лаодикия, или да поиска спасение, почистване и познания за себе си. Ли, че ние също, като, прочетете църквата писма Молитва: напълно, че ние може да чуе по ясно какво говори Духът към църквите. Той, който отново, и с благоговение Молитва: напълно чете през седемте послания на Христос, може да разпознае седем духовни елементи в отговорите на живия Господ към църковните лидери.

1. Исус команда, за да пишем Седем пъти

Исус отговори на Молитва: на изолирания апостол и милостиво му разкри как самият той се грижеше за всяка една от църквите Йоан е оставил в Мала Азия. Седемте послания са отговорът на Исус Христос, добрият пастир, застъпничеството на изгнание апостол, който сега страда на голата острова под присъда не е в състояние да направи нищо. И все пак, в крайна сметка, си самотен ходатайство извършване на много повече, отколкото би станало, ако е бил там сам. Господ е работил на негово място. Джон се учат да мълчат, да вярваме и да се надяваме. Неговото постоянно Молитва: с. преместване на ръката на Господа.

Седемте послания на Исус означават словесното вдъхновение под формата на диктовка на Учителя. В тези съобщения, Исус се представи като човек, който живее, който царува, и който работи. Той съдии и команди, поздравява и наказва, насърчава и дава на всеки един от седемте проповедници спиращи дъха обещания, при условие, че те се оставят да бъдат преодолени чрез Светия Дух.

Седем букви, които не са бездушен философски или богословски трактати, които системно анализират положението на църквите в Мала Азия, а след това предлагат теоретични решения. Не, седемте послания са, всъщност, любовни писма на живия Господ към Неговите седем църковни лидери. добрият пастир гледания и се придружава всеки един от тях поотделно. Сега Той пише до всеки един от тях Неговата лична оценка, която включва похвала, критика, заплашвайки, и насърчение, с призовка за всеки един от тях, за да се преодолеят вътрешните и външните проблеми в собствения си живот и в живота на техните църкви. По този начин Той насърчи всеки един от Неговите пратеници единствено чрез специални обещания. Тук четем лични писма на Божия Син, написани с ръка на Джон, последният апостол, към църковните лидери в Ефес, Смирна, Пергам, Тиатир, Сардис и Лаодикия.

Тези съобщения не са били предназначени само за отговорните министри в местните църкви, но също да се чете дума по дума, членовете на църквата на седемте църкви. След това те трябва да се молят. Църкви, необходими за разпознаване на живия Господ се занимава с всеки един от отговорните църковни лидери, че те също може да нарасне в покаяние, вяра, любов и надежда.

2. Различните самостоятелно въвеждане на подателя

Който сравнява различните думите на въвеждането на възкръсналия Господ всеки един от Неговите писма с предходната уводната визия, която прослави Човешкият Син е открил Джон (Откровение 1:12-20), може да разпознае невероятни духовните принципи в тези думите на самостоятелно откровение на Исус Христос.

Исус не се появяват само на Йоан на остров Патмос, за да разкрие Своята слава и същността му. Много повече, Неговите божествени атрибути, разкрити в Неговите думи на самостоятелно откровение, сами по себе си, точните отговори на състоянието на седем отделни църкви. Исус не разкрие Себе Си заради себе си, но като средство до края в изграждането на всяка църква.

  • Той държи седемте звезди в дясната си ръка, въпреки че две от тях бяха бледи и за да излезем (Откровение 1:16, 20; 2:1; 3:1).

Иисус е ходил в средата на седемте златни светилника, като знак на непрекъснато Неговото присъствие в средата на Неговите църкви, въпреки че Той заплаши да премахне светилника от мястото на църквата в Ефес, освен ако министър покаяли (Откровение 1:12, 20 ; 2:1-5).

  • Във второто съобщение, точно както с Джон, че Исус се представи като първият и последният, който живее и умира, за да се уверя, лидер на църквата в Смирна, че мъченическа смърт, като го заплашил, не би означавало края си, но това, което ще го вдигне до жив Господ Бог (Откровение 1:17-18; 2:8, 10).
  • Господ се представи на министъра на църквата в Пергам като неподкупен съдия с остър нож с две остриета, който се готви да съди синкретична смесица от религия в Неговата църква наведнъж (Откровение 1:16; 2:12).
  • Исус се появи на министъра на църквата в Тиатир с очи като пламък на пожар и краката като глоба, нажежен месинг, готови да унищожат наведнъж сатанинско почивка през феминистка и средни, Изабел: "Всъщност аз ще хвърля в болничното си легло и онези, които прелюбодействат с нея в голяма скръб" (Откровение 1:14-15, 2:18, 22-24).
  • Исус потвърди пред църквата лидер във Филаделфия, че Той, Исус, има ключовете на ада и на смъртта. Той му отвори вратата мисия на евреите и гърците, които никой не може да се изключи (Откровение 1:18; 3:7).
  • Исус се представи отблъскващо, но любимата църква лидер в Лаодикия, като верният и истински свидетел, началото на създаването на Бог, така че той може да напусне глупаво и недоверчиво си доверие в нетрайни злато и сребро, и да започне живеещи с оглед на вечността (Откровение 1:5, 3:14, 18, 20-21).

Който сравнява появата на небесния Човешкия Син на Джон с избраните атрибути на Исус като подател на седемте писма, ще забележите, че Господ добави още четири имена за цялостна Неговото откровение, за да се насърчи църковните лидери на вярата, любов и надежда.

  • В писмото си до пратеник му в Тиатир, Исус е разкрил Себе Си като Син на Бога (Откровение 2:18). Това стряскащо име, което се появява само веднъж в Книгата на Откровение, е един от малкото самостоятелно свидетелства за Исус като Син на Бога в Новия Завет. Тя трябва да се разбира и пазени като уникално бижу. Според Псалм 2, Божият Син, е отговорът на Божия завет към бунта на човечеството. Той ще смаже всички антихристиянска духове в народите, и ще спести Неговата църква (еклезия) от бурното море на бунтовниците. Царува Божият Син. При Него е дадена всяка власт на небето и на земята (Псалм 2:1-12; CF Откровение 2:18, 26-28).
  • В писмото си до църквата във Филаделфия, Исус нарича себе си "Той, който е свят", "Който е вярно", за да потвърдите църковен лидер, че той в показанията си на Христос на научни евреи, не е сбъркал . Той е Исус, Създателя свят, истинският владетел, и неподкупен съдия на света. Той е истината в лицето. Който не представи за Него охотно остава закалени в грешка, и остава обвързан в лъжата на дявола, бащата на лъжите. По този начин той се противопоставя истината на Отца, Сина и Светия Дух (Исая 1:6-10; Откровение 3:7), точно както правят повечето евреи и мюсюлмани днес.
  • До църквата лидер в Лаодикия Исус се представи като "Амин", който представлява Бог "да" на всички обещания на Стария Завет, и началото на създаването на нови. Предприемчивият проповедник трябваше да признае, че земния си добре същество беше времето, празна, и незначителни. С идването на Христос на предишната администрация на Бога свърши и започна духовен опис. Ново творение е започнал, в който нищо не се издържа с изключение на тези, които са родени от Духа (2 Коринтяни 1:20, Колосяни 1:15; Откровение 3:14, 18, 19).

Онзи, който сравнява въвеждане на букви на Исус с първоначалната си духовна въведение (Откровение 1:12-20) ще признае, че Исус не използва всички от Неговите славни атрибути в бланките на Своите послания. Нито Неговото славно дреха, нито главата Му светна като слънцето, се споменават в писмата си. Божият Син е смирен по сърце, и не разкрие Своята сила и власт само като средство към целта. Божият Син не се прославиш. Целта на самия себе си откровение е да спаси, освети, да се засили, коригира и отново, за да даде живот църковен лидер. Исус живее за църквата Си. Той я обича. Той е отговор на всичките им проблеми.

МОЛИТВА: Ние се покланяме Ти, Сине Божий, защото Вие не разкрие себе си да покажете вашата слава, но да се назидава църквата си. Дай ни да не се похвали за себе си по време на нашите услуги, но и да декларират голямата ти същност в Твоите няколко характеристики, по всяко време.

ВЪПРОС:

  1. Колко характеристики на Исус можете да намерите в Неговите послания в ръката на Джон?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 28, 2013, at 07:29 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)