Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 275 (Christ’s Promise to be with His Followers)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 6 - ВЪЗКРЕСЕНИЕТО НА НАШИЯ ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС (Матей 28:1-20)

10. Христос обещава да бъде със Своите последователи (Матей 28:20)


МАТЕЙ 28:20
20 ... Ето, Аз съм с вас винаги, дори до края на века." Амин.

Ако един от избрани тези на Христос е преследван от враговете на кръста; ако един от Господните служители се измъчиха, че не наблюдават всичките Му заповеди и става духовно слаби; ако проблеми в рамките както и без него обърка и той не може да намери начин от Христос му казва, "Отворете очите на сърцето си: Ето, Аз съм с вас, вие не сте сами. Аз съм с вас. Няма да ви остави на мира, аз живея. Аз ви обичам и се грижа за теб. Създава вярата си дори и в смъртта си. Имат доверие и вяра в мен, защото аз победих света."

Спазвайте чудесно обещание на Христос на Своите ученици, "Аз съм с теб" Не "Аз ще бъда", но "Аз съм" Точно както Бог изпрати Мойсей с това име, така и Христос изпрати своите апостоли с това име - "I съм "- той е Бог, за когото миналото, настоящето и бъдещето, са едни и същи (Откровение 1:8). Исус е бил физически да остави Своите ученици, и това ги наскърби. Но Той ги уверява, на неговото духовно присъствие, което е по-добре за тях, отколкото телесната Неговото присъствие. "Аз съм с вас", каза Христос, а не "против вас." Той винаги е на ваша страна ви поддържа.

Един от последователите на Исус Христос видях в съня си следи от стъпките на двама души в пясъка на пустинята. Той помоли своя Господ, какво означава това. Исус отговори: "Аз ви придружава и тръгна с вас в пустинята на живота. Бях с теб през цялото време. "Въпреки това, когато сънуващия достигна опасно и здрав място, следите на един от двамата пътници изчезна, така че - попита той своя Господ:" Защо ме остави в най-трудният етап от живота ми ? "Неговият Изкупител се усмихна и му каза:" Аз не ви оставя, но аз те е носил на раменете ми и стъпките, които сте видели са моите стъпки, когато сте направили."

Като такива, Спасителят потвърждава колко верни Той ще бъде на вас и на всичките му слуги. Той е със Своите последователи, които търсят за тези, които ще заблуди, за да им донесе евангелието на спасението и да ги избави от греховете си и от гнева на съда в името и силата на Христос.

Христос потвърждава Неговото обещание да бъде с нас. Той ще ни съпътстват през всичките дни на живота ни. Той няма да те забравя или да ви оставят нощ или ден, през зимата или лятото. Той ще бъде с вас във вашето детство, младост и старост. Той няма да ви остави дори ако извършите грях. Той ви призовава да изповядаш с Дейвид ", възстановяване на душата ми, води ме в пътя на правдата заради името си. Да, дори и да вървя през долината на сянката на смъртта, аз ще се уплаша от злото, защото Ти си с мен "(Пс. 23:3-4).

Христос е говорил за края на века. Той ни е предупредил за Антихриста, който ще дойде след войни, земетресения, и мор (Матей 24:4-14, Йоан 2:22-25, 4:1-5). Той заповядва Неговите последователи, "Пазете се да ви не заблуди някой. Пребъдвайте в Мене, и Аз във вас, и никой не може да ви грабне от ръката Ми. "Нашият Спасител ще дойде отново, когато гонения и мъки да достигнат най-високата си точка, за да спаси своята любима от господството на злото. Когато Христос дойде отново, времето и живота на Земята, както знаем, тя се прекратява. Духовният небесното царство ще се появи във властта на Царя на славата, който е убит Божия Агнец. Той ще получи своя пречистени последователи, за да се превърне в семейство на Своя небесен Отец.

Великото поръчение се характеризира с малък думата "всички", който се споменава четири пъти. Христос ни потвърждава, че цялата власт е дадено му в небето и на земята. Ето защо ние трябва да ученик всичките народи и да ги кръсти в името на Бога "Отца, Сина и Светия Дух", преподаване на вярващите да пазят всичко, което Исус ни е заповядал. Ние никога не трябва да стане отчаян, защото Той е винаги до нас, дори до края на века. Ако забележите, съхранява, и се придържат към, че думата "всички" в края на Евангелието на Христос според евангелист Матей, вие ще живеете в голям мир.

МОЛИТВА: Ние обичаме Господ Исус Христос, и Ти се покланяме. Вие не сте далеч от нас. Но вие ни избра, ни любимци, да ни пречиства, оправда нас, ни примири с небесен Отец, Който ни е помазал с Твоя Свят Дух. Ни освети в любов, радост, мир, дълготърпение, и самоконтрол, че ще ходи с вас. Благодарим ви за вас не, и никога няма да ни остави, точно както Вие сте с всички онези, които са преследвани заради Твоето име. Вие сте верен и отново идват бързо.

ВЪПРОС:

 1. Изпитвате ли присъствието на Господ Исус Христос с теб? Пишете ни вашето свидетелство на вярата, според ръководството на Христос, за да ви.

насмешлив поглед - 11

Уважаеми читатели,
са учили нашите коментари на Христовото Евангелие според Матей в тази брошура, сега сте в състояние да отговори на следните въпроси. Ако отговорите с 90% от въпросите, посочени по-долу и ако сте отговорили на въпросите предходните брошури в този курс, ние ще Ви изпратим сертификат, който удостоверява, че сте завършили този курс с успех. Моля, не забравяйте да включите писмено пълното си име и да отговорят ясно на листа за отговори.

 1. За какво е ангелът се търкаля камъка от гроба?
 2. Какво е ангелът каже на двете жени?
 3. Какво научихте от срещата на Христос с жените, когато те са избягали от празния гроб?
 4. Какви са противоречиви думи, които еврейските лидери заявиха, че пазителите на гробницата на Христос?
 5. Защо Христос изпраща безплодните вярващите да реколтата?
 6. Защо Исус команда нас, за да получите и отидете?
 7. Колко хора на земята все още не са чули евангелието? Каква е вашата роля в това?
 8. Какво е значението на вашето кръщение в Бога Отца, Сина и Светия Дух?
 9. Колко заповедите на Христос ли? Ли да ги прилагат в живота си, и да ги научи на другите?
 10. Изпитвате ли присъствието на Господ Исус Христос с теб? Пишете ни вашето свидетелство на вярата, според ръководството на Христос, за да ви.

Радваме се, че сте приключили с нас разглеждането на Христос и Неговото Евангелие и ние вярваме, че сте получили вечно съкровище. Очакваме вашите отговори и се моля за теб. Нашият адрес е:

Водите на живота
P.O.Box 600 513
70305 Щутгарт
Германия

Internet: www.waters-of-life.net
Internet: www.waters-of-life.org
e-mail: info@waters-of-life.net

"Даде Ми се всяка власт
на небето и на земята.
Идете, прочее
и правете ученици всичките народи,
кръщавайте ги в името на
на Отца и Сина и Светия Дух,
ги учите да пазят
всички неща, които съм ви заповядал;
и ето,
Аз съм с вас винаги,
дори до края на ръба".
Амин.

(Матей 28:18-20)

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 11:29 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)