Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 274 (Christ’s Command to Teach Sanctification)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 6 - ВЪЗКРЕСЕНИЕТО НА НАШИЯ ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС (Матей 28:1-20)

9. Христос командване, за да преподават Освещаване (Матей 28:20)


МАТЕЙ 28:20
20 като ги учите да пазят всичко, що съм ви заповядал. …

Христос заповяда на Неговите апостоли, за да проповядва на всички народи и да кръсти тези, които вярват в Него. Сега Той им заповядва да учат и да се установи и ученик онези, които са повярвали, така че те ще се развиват в дух и разбиране на Библията.

Исус иска нас да спазваме Неговите думи в сърцата ни и да попълните нашето подсъзнание с тях с цел укрепване на нашата вяра, се утешиха в критичните дни, и да бъде откаран в неговите услуги. Който обича Исус спазва заповедите Му. Това е добре за нас да се покаят и да се учат от сърце, всеки ден, една от заповедите на Христос, така че ние можем да почитаме и да Го прослави.

Знанието не е достатъчно. Тя изисква практическо приложение в живота. Ето защо нашия Господ Исус ни е заповядал да ходят на Евангелието. Исус каза: "Нова заповед ви давам, да любите един друг, както Аз ви възлюбих, да любите и вие един на друг." (Йоан 13:34). Христос е сърцето и същността на Неговия закон. Ние не ще се влюбиш за цел да се записват, за кръвта на Исус Христос вече ни спаси, защото първо Той възлюби нас. Исус иска от нас да се съобразява в Неговия образ и да освети себе си чрез Своята благодат, че можем да обичаме всички. Той изисква от нас: "Обичайте враговете си, благославяйте ония, които ви проклинат, добро правете на ония, които ви мразят, и молете се за тези, които ви обиждат и гонят" (Матей 5:44). Също така, "Защото, ако простите на човеците съгрешенията им, то и небесният ви Отец ще прости на вас. Но ако вие не простите на човеците съгрешенията им, нито вашият Отец няма да прости вашите съгрешения. "(Матей 6:14-15), и добави:" Не съдете, за да не бъдете съдени. Защото с каквато съдба съдите, вие ще бъдете съдени; и с мярката, която използвате, тя ще се измерва с вас" (Мат. 7:1-2).

Всеки, който сериозно смята, че Христос 1000 команди в Новия завет ще бъде осъден от съвестта си, когато той осъзнава, че не обича, както Исус обича. Христовите заповеди ни отведе в покаяние и съкрушеност. Как трябва да се учат другите, ако ние не направим нашата самостоятелно, което учим? Царя на царете иска от нас да се запази и да научи всичко, което Той ни е заповядал. Как можете да му се подчиняват, ако не знаете заповедите Му? Който учи право на Христос в четирите евангелия констатира, че то включва повече от 1000 заповеди и наредби, и Исус иска от нас да ги научи вярно за нашите семейства, нашите църкви, и нашите приятели. Това не е за целите на събиране на добри дела и праведни дела за спасение, но и да благодаря на Христос за спасението си, получен за нас на кръста. Исус посочи смисъла на Неговия закон: "Ти ще бъдеш съвършен, както е съвършен вашият небесен Отец." (Матей 5:48). Който търси и прилага Неговия закон, да бъдат разбити на гордостта си и ще живее в непрекъснат покаяние, защото няма праведен, не, не (Римляни 3:9-20). Този, който се стреми да спазва всички Христос заповеди вече не могат да живеят в лицемерие и не ще се предпочитат за другите, но смири себе си и търсят прошка и мощ на Спасителя си ежедневно. Той не само ще се опита да се прилагат заповедите на своя Господ всекидневния си живот, но той ще се стреми да ги научи и да споделят своята истина с другите.

МОЛИТВА: Благодарим Ти Господи Исусе за Твоето спасение и ни оправдава. Помогнете ни да спазва, съхранява, и да научи вашите команди. Простете ни, ако ние отр-избрана 1000 заповеди и ни се установят в тях, че не може да даде престъпление към другите, с преподаване на другите това, което не се прилагат за себе си. Помогнете ни, че могат да бъдат осветени във всички аспекти на нашия живот и следвайте сте в силата на Твоя Свят Дух.

ВЪПРОС:

  1. Колко заповедите на Христос ли? Ли да ги прилагат в живота си, и да ги научи на другите?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 11:27 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)